Connect with us

slideshow

Δημητρίου:«Έχουν εγκαταλείψει το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο»

Published

on

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ, Παναγιώτης Δημητρίου, μίλησε στην «Κιτρινόμαυρη Ώρα των εργαζομένων», τόσο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, όσο και για τις προσπάθειες που κάνει ο ίδιος για να το αναβαθμίσει.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Έχετε βοήθεια από την Πολιτεία;

 

«Εδώ και μια δεκαετία έχει εγκαταλειφθεί από την εκάστοτε Πολιτεία το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Δεν δίνονται επιχορηγήσεις στα σωματεία. Πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα από την αθλητική ηγεσία στο Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, διότι είναι αυτό που βγάζει ταλέντα και επανδρώνει τους μεγάλους συλλόγους, ενώ μετά γίνονται και διεθνείς».

 

Πως συντηρούνται τα σωματεία; Έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση τα σωματεία;

 

«Από την αγάπη των παραγόντων. Δεν υπάρχουν χορηγίες. Πάντως, η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει θετικά το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, γιατί αναγκάζονται οι ομάδες να ασχολούνται περισσότερο με τις υποδομές, όπου βγαίνουν και ποδοσφαιριστές»

 

Ο κόσμος έρχεται στα γήπεδα;

 

«Έχει αγκαλιάσει ο κόσμος το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Κάθε παιχνίδι έχει τουλάχιστον 150 άτομα στο γήπεδο, τα οποία παρακολουθούν από κοντά την ομάδα και βρίσκονται πάντα κοντά».

 

Όλη η Ελλάδα το καλοκαίρι που μας πέρασε ασχολήθηκε με τα στημένα παιχνίδια. Υπάρχουν στημένα παιχνίδια στην κατηγορία της ΕΠΣΑ; Επηρεάζουν οι διαιτητές την εξέλιξη ενός αγώνα;

 

«Όχι να το παινευτώ, αλλά δεν υπάρχουν στημένα παιχνίδια στο Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Όσον αφορά την διαιτησία της Αθήνας, διαθέτει τους καλύτερους διαιτητές σε όλες τις κατηγορίες και οποίοι λειτουργούν ανεπηρέαστοι». Επιπλέον υπάρχει επιτροπή στην ΕΠΣΑ όπου βγάζουμε 100 νέους διαιτητές στην νέα σχολή της Αθήνας».

 

Υπάρχουν οι κατάλληλες αθλητικές εγκαταστάσεις για να στεγάσουν τα Αθηναϊκά σωματεία;

 

«Τα γήπεδα οι Δήμοι τα διατηρούν σε καλή κατάσταση. Όμως δεν υπάρχουν τόσα πολλά για να στεγάσουν τα αθηναϊκά σωματεία. Για παράδειγμα στον Δήμο της Αθήνας υπάρχουν τρία γήπεδα για να στεγάσουν 30 σωματεία. Καταλαβαίνετε το πρόβλημα».

 

Οι σχέσεις σας με τις άλλες Ενώσεις

 

«Είναι άριστες με όλες και δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα».

 

Υπάρχουν ομάδες που μπορεί στο μέσο της χρονιάς να είναι αδιάφορες στα ματς;

 

«Σε όλους του ομίλους αγωνίζονται με προκηρύξεις που έχουμε μελετήσει. Έχουμε σε όλες τις κατηγορίες μεγάλη ανταγωνιστικότητα. Υπάρχουν πλει-οφ και πλέι-άουτ που δίνουν κίνητρο στις ομάδες. Δεν υπάρχουν αδιάφορες ομάδες».

 

Για του μικρούς που παίζουν στις ομάδες;

 

«Υπάρχουν πολλά ταλέντα στο Αθηναϊκό ποδόσφαιρο, που παίζουν στις Μικτές Ενώσεις και έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Επανδρώνουν και τις επαγγελματικές ομάδες. Μάλιστα, πρέπει να επισημάνω ότι είμαστε η πρώτη Ένωση της χώρας που εδώ και δέκα χρόνια υπάρχει υποχρεωτική συμμετοχή στις ομάδες, τριών ποδοσφαιριστών κάτω των 20 ετών».

 

Η σχέση σας με την ΕΠΟ; Πρέπει να αλλάξει το εκλογικό σύστημα;

 

«Η σχέση μας είναι άριστη με την ΕΠΟ και τον πρόεδρο της Σοφοκλή Πιλάβιο. Το μόνο που πιστεύω ότι πρέπει να συμβεί είναι να έχουμε εκπρόσωπο στις εκλογές. Όσον αφορά το εκλογικό σύστημα δεν είναι θέμα μόνο της Αθήνας να αλλάξει, αλλά όλων των Ενώσεων».

 

Κρούσματα βίας υπάρχουν στα γήπεδα της Αθήνας;

 

«Ελάχιστα, αλλά πάντα υπάρχουν και είναι ένα ποσοστό που δεν θα εξαλειφθεί ποτέ. Άλλωστε τα επεισόδια δεν έχουν φτάσει στο σημείο που είναι της Σούπερ Λίγκα με κουκουλοφόρους κι άλλα τέτοια».

Πηγή:oraAEK.gr

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply