Connect with us

slideshow

Δόξα, δύναμή σου οι οπαδοί σου…

Νίκησε 3-1 τον Χαραυγιακό

Published

on

Συγκλόνισαν γι’ακόμη μία φορά οι 400 και πλέον φίλοι της Δόξας Βύρωνα οι οποίοι και έσπρωξαν τους παίκτες του Βαγγέλη Σταυρακόπουλου προς τη νίκη απέναντι στον Χαραυγιακό με 1-3 και έκαναν το πρώτο μεγάλο βήμα για τη Γ’ Εθνική.

Μοιρασμένο το πρώτο μέρος

Στα πρώτα εικοσιπέντε λεπτά της συνάντησης ο Χαραυγιακός είχε μία ελαφρά υπεροχή των κινήσεων, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία που να είναι σημείο αναφοράς. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι είχαν πρώτα απ’όλα στο μυαλό τους στο να κρατήσουν μακριά από την εστία του Μπόκου τους γηπεδούχους κάτι το οποίο και πέτυχαν. Παρόλα αυτά η μεγάλη ευκαιρία σε αυτό το διάστημα ανήκε στους φιλοξενούμενους με τον Ταμπουράκη στο 6′ να κλέβει την μπάλα εκμεταλλευόμενος την ασυνεννοησία Βακερλή και Παπαδημητρίου αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Μετά το 25′ η Δόξα άρχισε να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος και να γίνεται απειλητική στην εστία του Βακερλή φτάνοντας τελικά στο 0-1 με την κοντινή προβολή του Υφαντή στο 43′, με τους «κυανόλευκους» να παίρνουν το προβάδισμα σε ένα κομβικό σημείο.

Εκπληκτικό φινάλε για τους «κυανόλευκους»

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο πρώτο δεκάλεπτο θύμισαν την ομάδα η οποία έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου στον 1ο όμιλο της Αθήνας. Έκλεισαν στο μισό γήπεδο την Δόξα, δεν της άφησαν περιθώριο να αντιδράσει και στο 50′ ο Τζανέτος με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-1. Όμως, οι ποδοσφαιριστές του Βαγγέλη Σταυρακόπουλου συνήλθαν γρήγορα και μετά το 55′ άρχισαν να πιέζουν την άμυνα του Χαραυγιακού όλο και περισσότερο, ενώ πήγαιναν πρώτοι σε όλες τις μονομαχίες.

Τελικά στο 71′ έγινε αυτό που διαφαινόταν δηλαδή το 2-1 υπέρ της Δόξας με τον Λουσαράκη να εκμεταλλεύεται άψογα την σέντρα του Φώσκολου. Οι γηπεδούχοι είχαν τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσουν στο 82′ σε 2-2 εκεί όπου σε σύγχυση μέσα στην περιοχή Μπρούνο και Τζανέτος δεν κατάφεραν απλά να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα. Στο 85′ και σε ανεπανάληπτο τετ α τετ του Ταμπουράκη η μπάλα έφυγε άουτ και τελικά στο 90’+1′ ο Κατσούδας με προβολή διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Κορυφαίοι των Βυρωνιωτών, που πάντως δεν υστέρησε κανείς τους, ήταν οι Υφαντής, Γκουντελίντσας, Ζαφειράκης και Κατσούδας οι οποίοι και έκλεισαν τα ατού του Χαραυγιακού, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Λουσαράκης. Από τους γηπεδούχους στο πρώτο μέρος ήταν πολύ καλός ο Ράμμος και ο Τσαφταρίδης, ενώ και ο Τζανέτος, αν και ήταν σε μέτρια μέρα, δημιούργησε αρκετά προβλήματα, αλλά αυτός που τελικά ξεχώρισε περισσότερο απ’όλους ήταν ο Τσιούγκος. Πολύ καλός ο διαιτητής Φουκάκης (Ηρακλείου), χωρίς λάθη οι βοηθοί Ιανδράκης και Κουράκης (Ηρακλείου).

Τέλος δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στους οπαδούς της Δόξας που γι’ακόμη μία φορά ήταν ο δωδέκατος παίκτης της ομάδας τους αφού πάνω από 400 φίλαθλοι παρακολούθησαν το παιχνίδι. Περίπου τόσοι ήταν και οι φίλοι του Χαραυγιακού. Επίσης την αναμέτρηση παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Βασίλης Βαλασόπουλος ο οποίος μάλιστα πριν την έναρξη της αναμέτρησης χαιρέτησε έναν προς έναν τους παίκτες των δύο ομάδων αλλά και το διαιτητικό τρίο. Τέλος, σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι δεν εμφανίστηκε ποτέ ο παρατηρητής αγώνα και έτσι σε συμφωνία των δύο ομάδων ορίστηκε ο ταμίας της ΕΠΣΑ Στράτος Πανταζής, όπου και έτυχε να βρίσκεται στο γήπεδο! Απίθανα πράγματα από την ΕΠΟ.

ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ: Βακερλής, Γουσούλης, Παπαδημητρίου, Ράμμος, Καρζής (72′ Μπρούνο), Τσιούγκος, Νικόλα, Κρητικός, Τσούνη (46′ Κουλουρίδης), Τζανέτος, Τσαφταρίδης

ΔΟΞΑ: Μπόκος, Κριεμάδι, Κατσούδας, Παπαδόπουλος, Ζίζηλας, Υφαντής (91′ Κασιανός), Ζαφειράκης (86′ Παπαντζήμας), Γκουντελίντσας (81′ Χαλβατζής), Ταμπουράκης, Φώσκολος, Λουσαράκης.

Κωνσταντίνος Ράπτης(kraptis1449@hotmail.com)

foto: sportifico.gr

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply