Connect with us

7ος Όμιλος

Επιασε κορυφή ο Πανιώνιος, 1-0 τον Γιούχτα

Published

on

Ο Πανιώνιος νίκησε 1-0 τον Γιούχτα, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την εντός έδρας ήττα του Αγίου Νικολάου από τον Αλμυρό και την αναβολή στο ματς του ΠΑΟ Ρουφ με τη Νεάπολη και ανέβηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Το χρυσό γκολ των κυανέρυθρων πέτυχε ο Ξυγκόρος, με τον Ιστορικό να είναι καλύτερος από τον αντίπαλο του και δίκαια να φτάνει στη νίκη.

Πλέον ο βαθμολογικός πίνακας του 7ου ομίλου έχει ως πρώτο τον Πανιώνιο με 21 βαθμούς, δεύτερο τον ΠΑΟ Ρουφ με 20 (με ματς λιγότερο) και τρίτο τον Άγιο Νικόλαο με 19.

 

Το παιχνίδι

Oι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 6′ λιγο έλειψε να σκοράρουν. Το καλό σουτ του Ψαρρά σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Καπούταγλη.

Οι κυανέρυθροι όσο περνούσαν τα λεπτά ανέβαζαν την απόδοση τους και στο 12′ απάντησαν στις ευκαιρίες. Μετά από χτύπημα φάουλ, ο Γκαλίτσιος έπιασε την δυνατή κεφαλιά, όμως ο Κόλλιας έδιωξε δύσκολα.

Στο 19′ ο Μπράγκου έκανε πολύ καλό σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά του δεξιού κάθετου δοκαριού και να περνάει άουτ.

Έξι λεπτά αργότερα απείλησε με τον Λιούμη. Ο επιθετικός του Πανιωνίου πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, έκανε και το σουτ, όμως η μπάλα πήγε στην αγκαλιά του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Στο 37′ ο Ιστορικός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, με κοντινό σουτ του Λιούμη, όμως ο επόπτης το ακύρωσε ως οφσάιντ.

Τελικά το 0-0 έμεινε έως το τέλος του ημιχρόνου.

Ο Πανιώνιος μπήκε πολύ επιθετικά στην “επανάληψη” και στο 55′ εχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Πίσπας από τα αριστερά έκανε μία φοβερή ατομική ενέργεια, γύρισε και την μπάλα στον Γροντή, αυτός έκανε με τη μία το πλασέ, όμως ο αντίπαλος γκολκίπερ είπε “όχι”.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (56′) ήρθε η ώρα του γκολ. Ο Αργυρίου πάτησε περιοχή, έδωσε ωραία πάσε με τακουνάκι στον Ξυγκόρο, ο οποίος με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του Πανιωνίου.

Στο 63΄ξανά ο Πανιώνιος έφτασε με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Ο Διονέλλης έσπασε την μπάλα μέσα στην περιοχή στον Πίσπα, το σουτ του οποίου έδιωξε ο γκολκίπερ του Γιούχτα.

Στα επόμενα λεπτά του αγώνα οι κυανέρυθροι προσπάθησαν να μην απειληθούν, με τον Γιούχτα να ανεβαίνει στον αγωνιστικό χώο, χωρίς όμως να μπορεί να φτάνει με αξιώσεις προς την εστία του Καπούταγλη.

Τελικό σκορ το 1-0 για τον Ιστορικού που πλέον πάτησε κορυφή!

Καρέ-καρέ οι φάσεις του αγώνα

Πρώτο ημίχρονο

1’ Σέντρα του Διονέλλη για τον Πανιώνιο κεφαλιά του Λιούμη, μπλόκαρε χωρίς δυσκολία ο Κόλλιας.

6’ Φάουλ του Νύχταρη για τον Γιούχτα, η μπάλα φτάνει μετά από σύγχυση στο Μέμο το σουτ του οποίου κατέληξε στο δοκάρι του Καπούταγλη. Στη συνέχεια ο Κατσικοκέρης στέλνει την μπάλα στα δίκτυα, αλλά το γκολ ακυρώνεται ως οφσάιντ.

12’ Εκτέλεση φάουλ του Γροντή για τον Πανιώνιο κεφαλιά του Αργυρίου στο δεύτερο δοκάρι απομακρύνει με δυσκολία ο Κόλλιας πριν καταλήξει η μπάλα στα δίκτυα του.

19’ Ο Αργυρίου συνεργάζεται άψογα με τον Μπρέγκου έξω από την περιοχή του Γιούχτα. Ο τελευταίος πιάνει ένα πολύ όμορφο σουτ το οποίο φεύγει εκατοστά από τα δοκάρια του Κόλλια.

25’ Σέντρα του Διονέλλη η μπάλα φτάνει στον Πίσπα, ο οποίος βρίσκει τον Λιούμη στη περιοχή του Γιούχτα το σουτ του οποίου καταλήγει στην αγκαλιά του Κόλλια.

37’ Ακυρωθέν γκολ για τον Πανιώνιο. Ο Γροντής βρίσκει τον Πίσπα, ο οποίος σουτάρει η μπάλα καταλήγει στον Λιούμη, ο οποίος σκοράρει, αλλά το γκολ του ακυρώνεται ως οφσάιντ.

Δεύτερο ημίχρονο

55’ Μεγάλη ευκαιρία για τον Πανιώνιο με τον Γροντή να μην μπορεί να νικήσει τον Κόλλια από πολύ κοντά στη εξέλιξη της φάσης σουτ του Διονέλλη κατέληξε στα εξωτερικά δίκτυα της ομάδας του Γιούχτα.

56’ Γκολ για τον Πανιώνιο με τον Ξυγκόρο με σουτ από το ύψος της περιοχής του Γιούχτα μετά από εξαιρετική συνεργασία που είχε με τον Αργυρίου. Η ομάδα του Ιστορικού ανοίγει με αυτό τον τρόπο το σκορ.

63’ Σουτ του Πίσπα μέσα από την περιοχή του Γιούχτα διώχνει με δυσκολία με τα πόδια ο Κόλλιας. Μεγάλη ευκαιρία για τον Πανιώνιο να διπλασιάσει τα τέρματα του στη συνάντηση.

 

75’ Πλασέ του Κατσικοκέρη για τον Γιούχτα μπλόκαρε ο Καπούταγλης.

77’ Σουτ του Γκίνο από την περιοχή του Γιούχτα μπλόκαρε στον Κοντογιάννη και κατέληξε κόρνερ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Καπούταγλης, Ξυγκόρος, Γκαλίτσιος, Ζούλιας, Διονέλλης (79′ Μούντριχας), Μπρέγκου, Γκίνο (84′ Mίχος), Πίσπας, Αργυρίου (79′ Λάμψιας), Γροντής, Λιούμης (74′ Δρίτσας).

ΑΟ ΓΙΟΥΧΤΑΣ: Κόλλιας, Ψαρράς, Γελαδάρης, Τζανής, Λογοθέτης, Κοντογιάννης, Πλούσης, Νύκταρης, Κατσικοκέρης, Μέμος, Τούγλης

ΠΗΓΗ: Panionianea.gr