Connect with us

4ος Όμιλος

Η θέση του Ιωνικού με αφορμή την πειθαρχική δίωξη

Published

on

Λίγες ώρες μετά την είδηση που αναρτήθηκε στον ηλεκτρονικό τύπο και ανέφερε ότι ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε πειθαρχική δίωξη στον Ιωνικό για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο ματς με τον Εθνικό, η ιστορική ομάδα πήρε θέση τονίζοντας ότι δεν μπορεί να καταλάβει το γεγονός αυτής της απόφασης. Στη συνέχεια υπογραμμίζεται ότι τα αρμόδια όργανα θα πρέπει να σταθούν αντάξια των περιστάσεων απέναντι σε ένα σωματείο που διοικητικά- οικονομικά στηρίζεται σε φιλάθλους και όχι σε επιχειρηματίες. Αναλυτικά, η θέση του συλλόγου:

Σοκ προκάλεσε, στις τάξεις του Ιωνικού, η πειθαρχική δίωξη από τον αναπληρωτή ποδοσφαιρικό εισαγγελέα κ. Μπαξεβάνη για το παιχνίδι Ιωνικός – Εθνικός που πραγματοποιήθηκε στις 5/3/2016 .

Η Διοικούσα Επιτροπή του Ιωνικού είναι εξαιρετικά προβληματισμένη για τον σκοπό μιας τέτοιας δίωξης σε ένα παιχνίδι που κατά κοινή ομολογία ήταν γιορτή του ποδοσφαίρου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η διεξαγωγή του αγώνα ορίστηκε σε συνεργασία με την διοίκηση του Εθνικού, για το απόγευμα του Σαββάτου, με σκοπό την παρουσία περισσότερου φίλαθλου κόσμου, ενώ κατά την ολοκλήρωση του μεγάλου Πειραϊκού ντέρμπι διοίκηση και παίκτες των Πειραιωτών, ευχαρίστησαν δημόσια για την φιλοξενία.

Εύλογα λοιπόν δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά που βέβαια είμαστε πεπεισμένοι πως κατά την εκδίκαση της απόφασης ο αθλητικός εισαγγελέας θα σταθεί αντάξιος των περιστάσεων διερευνώντας διεξοδικά την κατάσταση. Άλλωστε στις δύσκολες, κοινωνικά και οικονομικά, εποχές που ζούμε και σε μια ομάδα πρότυπο που διοικείται σε λαϊκή βάση από τον πυρήνα των φιλάθλων, της μαζεύοντας από το υστέρημά τους τα έξοδα συντήρησης του συλλόγου, μια αρνητική απόφαση θα μπορούσε να είναι καταδικαστική για τον Ιστορικό Ιωνικό, κι αυτό αποτελεί μια ευθύνη που ουδείς θα ήθελε να καρπωθεί!

Είναι ξεκάθαρο πως ο Ιωνικός και ο Εθνικός αποτελούν τις μεγαλύτερες ομάδες του Πειραιά – μετά τον Ολυμπιακό – κι όταν σε ένα μεταξύ τους παιχνίδι φροντίζουν για την ιδανική και γιορτινή διεξαγωγή του αυτό πρέπει να επιβραβεύεται, σε μια χρονική περίοδο που εικόνες βίας στα γήπεδα έχουν κατακλύσει τα γήπεδα και τις τηλεοράσεις όλων μας!