Connect with us

slideshow

Η τελευταία «στροφή» στην Αθήνα…

Published

on

Μόλις μία αγωνιστική έχει μείνει στην Α’ Κατηγόρια για να μάθουμε ποιοι θα υποβιβαστούν στην Β’ Κατηγορία και ποιοι θα παίξουν σε αγώνα μπαράζ την παραμονή τους

Μπορεί ο τίτλος στον 1ο και στον 2ο όμιλο της Α’ Αθηνών να έχει κριθεί, καθώς πρωταθλητές είναι ο Χαραυγιακός και η Δόξα Βύρωνα αντίστοιχα, όμως ακόμη και την τελευταία αγωνιστική υπάρχουν πολλές ομάδες που «καίγονται» για βαθμούς ώστε να αποφύγουν τον υποβιβασμό αλλά και τα μπαράζ. Μία λοιπόν αγωνιστική έμεινε και ο Κωνσταντίνος Ράπτης αναλύει όλα τα σενάρια που υπάρχουν ακόμα και αυτά τα των τετραπλών και τριπλών ισοβαθμιών.

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΙΟΣΙΩΝ (9ος με 36 β.): Με νίκη ή ισοπαλία με τον Αστέρα Ζωγράφου (σε ουδέτερο γήπεδο το ματς) παραμένει. Αν χάσει θα ευελπιστεί να μην κερδίσει η Αγία Ελεούσα, με την οποία δεν ευνοείται στην ισοβαθμία.

ΑΣΤΕΡΑΣ 2004 (10ος με 36 β.): Με νίκη ή ισοπαλία εκτός έδρας με την Ηλιούπολη παραμένει. Αν χάσει θα ευελπιστεί να μην εμπλακεί σε τετραπλή ισοβαθμία με Ολυμπιακό, Μελίσσια και Αγία Ελεούσα, ή σε τριπλή ισοβαθμία με Ολυμπιακό και Αγία Ελεούσα ή με τα Μελίσσια και την Αγία Ελεούσα. Ευνοείται στην ισοβαθμία με την Αγία Ελεούσα.

ΜΕΛΙΣΣΙΑ (11α με 35 β.): Με νίκη επί του Χαραυγιακού παραμένει, ενώ αν έρθει ισόπαλη θα ευελπιστεί να μην εμπλακεί σε τριπλή ισοβαθμία με Ολυμπιακό και Αγία Ελεούσα, ενώ με ήττα θα περιμένει να μην έχει κερδίσει η Αγία Ελεούσα, με την οποία πάντως ευνοείται σε περίπτωση ισοβαθμίας.

ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ (12η με 33 β.): Θέλει νίκη με τον Φωστήρα Ηλιούπολης εντός και παράλληλα αναζητά ή να χάσουν τα Μελίσσια από τον Χαραυγιακό ή ο Ολυμπιακός Λιοσίων από τον Αστέρα Ζωγράφου ή να εμπλακεί σε τετραπλή ισοβαθμία ή και σε τριπλή όπου και ευνοείται σε όλες τις περιπτώσεις. Μοναδική περίπτωση απλής ισοβαθμίας όπου και ευνοείται είναι με τον Ολυμπιακό Λιοσίων.

Π. ΦΑΛΗΡΟ (13ο με 31 β.): Σε δεινή θέση είναι το Π. Φάληρο το οποίο για να τερματίσει 12ο και να διεκδικήσει την παραμονή του σε μπαράζ με τον 12ο του 2ου ομίλου θα πρέπει να κερδίσει εκτός έδρας την τελευταία αγωνιστική της Θύελλα και να μην κερδίσει παράλληλα η Αγία Ελεούσα τον Φωστήρα Ηλιούπολης, αφού σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους «κυανόλευκους» ευνοείται.

Το σενάριο της τετραπλής ισοβαθμίας

Πιθανό είναι το σενάριο ακόμα και της τετραπλής ισοβαθμίας στον 1Ο όμιλο της Α’ Κατηγορίας στην 12η θέση η οποία οδηγεί σε μπαράζ για την παραμονή με τον αντίστοιχο 12ο του 2ου ομίλου. Για να γίνει αυτό θα πρέπει Ολυμπιακός Λιοσίων, Αστέρας 2004, Μελίσσια και Αγία Ελεούσα να ισοβαθμήσουν στους 36 πόντους. Πώς θα συμβεί; Αν ο Ολυμπιακός Λιοσίων ηττηθεί στου Ζωγράφου, χάσει ο Αστέρας 2004 στην Ηλιούπολη από την ομώνυμη ομάδα, τα Μελίσσια έρθουν ισόπαλα εντός έδρας με τον Χαραυγιακό και τέλος η Αγία Ελεούσα να νικήσει εντός τον Φωστήρα Ηλιούπολης. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν 12ος τερματίζει ο Αστέρας 2004 αφού στην ειδική βαθμολογία που συγκροτείται μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν έχει συγκεντρώσει τους λιγότερους πόντους (4).

Το σενάριο των τριπλών ισοβαθμιών

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΑΣΤΕΡΑΣ 2004 – ΑΓ. ΕΛΕΟΥΣΑ στους 36 β.: Για να γίνει αυτό πρέπει να χάσουν Ολυμπιακός και Αστέρας 2004 εκτός έδρας από Αστέρα Ζωγράφου και Ηλιούπολη αντίστοιχα, να κερδίσει η Αγία Ελεούσα εντός τον Φωστήρα Ηλιούπολης και φυσικά τα Μελίσσια τον Χαραυγιακό. Τότε 12ος τερματίζει ο Αστέρας 2004.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΜΕΛΙΣΣΙΑ -ΑΓ. ΕΛΕΟΥΣΑ στους 36 β.: Για να συμβεί αυτό πρέπει να χάσει ο Ολυμπιακός εκτός έδρας από τον Αστέρα Ζωγράφου, ο Αστέρας 2004 να μην χάσει στην Ηλιούπολη, να κερδίσει η Αγία Ελεούσα εντός τον Φωστήρα Ηλιούπολης και τα Μελίσσια να έρθουν ισόπαλα με τον Χαραυγιακό. Τότε 12α τερματίζουν τα Μελίσσια.

ΑΣΤΕΡΑΣ 2004 – ΜΕΛΙΣΣΙΑ – ΑΓ. ΕΛΕΟΥΣΑ στους 36 β.: Για να γίνει αυτό θα πρέπει να μην χάσει ο Ολυμπιακός Λιοσίων από τον Αστέρα Ζωγράφου, να ηττηθεί εκτός έδρας από την Ηλιούπολη ο Αστέρας 2004, τα Μελίσσια να έρθουν ισόπαλα με τον Χαραυγιακό και να κερδίσει η Αγία Ελεούσα εντός τον Φωστήρα Ηλιούπολης. Τότε 12ος τερματίζει ο Αστέρας 2004.

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΡΗΣ ΠΕΤΡ/ΛΗΣ (9ος με 35 β.): Υποδέχεται το Χαλάνδρι και με νίκη ή ισοπαλία παραμένει. Αν ηττηθεί θα ελπίζει ή να χάσει η Δάφνη ή να μην κερδίσει ή το Καματερό ή ο Παπάγος, ώστε να αποφύγει την 12η θέση. Δεν ευνοείται στην ισοβαθμία με Δάφνη Π. Φαλήρου και Παπάγου.

ΔΑΦΝΗ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ (10η με 34 β.)

Υποδέχεται την Δόξα Βύρωνα και με νίκη ή ισοπαλία παραμένει. Αν χάσει θα ευελπιστεί να μην κερδίσουν ή το Καματερό ή ο Παπάγος. Ευνοείται στην ισοβαθμία με Παπάγου και Άρη Πετρούπολης, ενώ θα παίξει μπαράζ με το Καματερό για να αποφύγει την 12η θέση.

ΚΑΜΑΤΕΡΟ (11ο με 33 β.)

Αντιμετωπίζει εντός έδρας τον Ακάδημο. Με νίκη παραμένει και με ισοπαλία θα ελπίζει να μην κερδίσει ο Παπάγος ώστε να αποφύγει τα μπαράζ. Αν όμως χάσει και κερδίσουν Παπάγος και Άγιος Ιερόθεος υποβιβάζεται απ’ευθείας. Στην ισοβαθμία ευνοείται με τον Παπάγου, αλλά δεν ευνοείται με τον Άγιο Ιερόθεο, ενώ θα παίξει μπαράζ με την Δάφνη.

ΠΑΠΑΓΟΥ (12ος με 32 β.)

Υποδέχεται τον Χολαργό. Παραμένει εάν νικήσει και παράλληλα χάσει ο Άρης, ή η Δάφνη ή να μην κερδίσει το Καματερό. Αλλιώς θα παίξει μπαράζ. Αν ηττηθεί και κερδίσει ο Άγιος Ιερόθεος υποβιβάζεται απ’ευθείας. Στην ισοβαθμία ευνοείται με Άρη Πετρούπολης και Άγιο Ιερόθεο, ενώ δεν ευνοείται με Δάφνη Π. Φαλήρου και Καματερό.

ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ (13ος με 30 β.)

Φιλοξενεί τον αδιάφορο βαθμολογικά Πανερυθραϊκό. Παραμένει εάν νικήσει και παράλληλα χάσουν Καματερό και Παπάγου. Πάει σε μπαράζ αν χάσει ένας από τους παραπάνω. Στην ισοβαθμία ευνοείται με το Καματερό, δεν ευνοείται με τον Παπάγου.

Το δύο σενάρια της τριπλής ισοβαθμίας

ΚΑΜΑΤΕΡΟ – ΠΑΠΑΓΟΣ-ΑΓ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ στους 33 β.: Για να συμβεί αυτό θα πρέπει το Καματερό να χάσει από τον Ακάδημο (παίζει σε ουδέτερο) ο Παπάγου να έρθει ισόπαλος με τον Χολαργό και παράλληλα ο Άγιος Ιερόθεος να επικρατήσει του Πανερυθραϊκού. Τότε 13ο τερματίζει το Καματερό και υποβιβάζεται, σε μπαράζ πηγαίνει ο Παπάγου και παραμένει ο Άγιος Ιερόθεος

ΑΡΗΣ ΠΕΤΡ/ΛΗΣ – ΔΑΦΝΗ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ – ΠΑΠΑΓΟΣ στους 35 β.: Για να συμβεί αυτό θα πρέπει ο Άρης να χάσει εντός από το Χαλάνδρι, η Δάφνη να έρθει ισόπαλη με την Δόξα στο Π. Φάληρο, ο Παπάγου να κερδίσει στην έδρα του τον Χολαργό και παράλληλα να κερδίσει το Καματερό το Χαλάνδρι. Τότε οι παραπάνω ομάδες ισοβαθμούν στην 12η θέση με τον Άρη Πετρ/λης να «πληρώνει τη νύφη» και να χρειαστεί να παίξει μπαράζ για την παραμονή του.

 

Κωνσταντίνος Ράπτης (kraptis1449@hotmail.com)

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply