Connect with us

slideshow

Θρίαμβος για το Μοσχάτο (1-0) (φωτο)

Published

on

Η ομάδα του Αντώνη Δημητρίου κατέκτησε το Κύπελλο Πειραιά με τη νίκη της επί του Εθνικού στον τελικό του Καραϊσκάκη. Αποβλήθηκε ο γκολκίπερ Ανδριόλας στο 44’.

 

Του ΑΛΕΞΗ ΒΙΡΒΙΛΗ

 

Ο  τελικός του Κυπέλλου Πειραιά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κάλλιστα και τελικός… Πρωταθλήματος! Άλλωστε μιλάμε για τις δύο ομάδες που με ταχύτητα – εξπρές πάτησαν στο… Έβερεστ των ομίλων τους στα ερασιτεχνικά του Πειραιά. Τα μπαράζ ανόδου στην μεγαλύτερη κατηγορία είναι στον ορίζοντα και για τους δύο, αλλά ο Εθνικός και το Μοσχάτο πέρα από τη νίκη γοήτρου που ήθελαν για να αποδείξουν ποια είναι καλύτερη ομάδα, χθες υπήρχε και το δέλεαρ του τροπαίου. Και αυτό το τρόπαιο του Κυπέλλου Πειραιά, τελικά βάφτηκε… πράσινο! Το Μοσχάτο επικράτησε 1-0 των «κυανόλευκων» χάρη στην γκολάρα του εκ των κορυφαίων του γηπέδου, Γιώργου Στούπη με το συστημένο φάουλ του στο δοκάρι και μετέπειτα στη γωνία της εστίας του Χατζημαρινάκη στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ένα γκολ που θα το θυμούνται για πάντα οι φίλοι του Μοσχάτου που έδωσαν βροντερό «παρών» χθες στις εξέδρες του φαληρικού γηπέδου. Θα πρέπει να αναφέρουμε όμως ότι σημείο – κλειδί ήταν η αποβολή του Ανδριόλα στη φάση του γκολ…

Την «μπαγκέτα» ο Ντάφλας…

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, αν στο πρώτο μέρος δικαιούταν μια ομάδα το γκολ αυτή δεν ήταν άλλη από τους θριαμβευτές. Ο Αντώνης Δημητρίου είχε την τύχη να έχει σε τρελά κέφια τον «μαέστρο» του, Θωμά Ντάφλα. Εκείνος ήταν που κρατούσε την… μπαγκέτα και παρέσερνε τους συμπαίκτες του στον ξέφρενο ρυθμό του! Ο τεχνικός του Μοσχάτου έβλεπε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στην οπισθοφυλακή των αντιπάλων. Τι έκανε; Έσπευσε στο 15’ να προχωρήσει σε εσωτερικές αλλαγές. Ο Ντόνε που ξεκίνησε στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής έκανε τράμπα με τον… απέναντι, τον Στούπη. Κάπως άρχισε να λειτουργεί καλύτερα η ανάπτυξη των τυπικά φιλοξενούμενων και πράγματι σε δύο-τρεις περιπτώσεις και κυρίως στη φάση του Κοντοπάνου στο 17’, θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ. Ο Εθνικός από την πλευρά του προσπαθούσε με ανορθόδοξο τρόπο να αναπτυχθεί. Ουκ ολίγες φορές ο Λύγκος βρέθηκε να κυνηγάει ένα σωρό βαθιές μπαλιές. Προσπάθησε ο φορ των «κυανόλευκων», έτρεξε, πάλεψε, αλλά δεν υπήρχε ουσία. Στο ίδιο μήκος και οι Σταφσουλάι, Σάμιος, ενώ οι οπαδοί του Εθνικού θα περίμεναν περισσότερα από τον έμπειρο Χαλιμούρδα, αλλά ο αρχηγός κυμάνθηκε σε ρηχά νερά. Τελικά η όποια κυριαρχία είχε το Μοσχάτο καρποφόρησε με το γκολ του Στούπη στις καθυστερήσεις.

Μπήκε φουριόζος, αλλά το Μοσχάτο είχε «κέρβερο» στα γκολπόστ

Οι «πράσινοι» είχαν την ψυχολογία με το μέρος τους, το υπέρ τους σκορ, το αριθμητικό πλεονέκτημα και περίμεναν πολλοί ότι στην επανάληψη θα συνέχιζαν στο ίδιο μοτίβο απέναντι στους Εθνικούς που σαν να φάνηκαν στο πρώτο μέρος να έχουν το μυαλό τους και στο πώς να γκρινιάξουν στον Κορδολαίμη. Παρόλα αυτά, είδαμε άλλο ματς στο β’ ημίχρονο. Είδαμε έναν Εθνικό που παρότι με δέκα παίκτες, μπήκε με σκοπό να ισοφαρίσει άμεσα. Σε αυτό βοηθησαν πολύ τα τρεξίματα του Λύγκου, αλλά και η είσοδος του αριστερού εξτρέμ Γιάννη Αθανασόπουλου αντί του δεξιού μπακ Τσαραούση (πίσω πέρασε ο Γκορόγιας που είχε αναλάβει στο πρώτο μέρος τις επιθετικές προσπάθειες κυρίως από τα αριστερά). Ο Χατζηαλέξης ό,τι επιθετικό όπλο είχε στον πάγκο του το έριξε (όπως τον Παυλόπουλο), άλλαξε αναγκαστικά και το σύστημά του αφού στο τελευταίο τέταρτο ρίσκαρε έχοντας τρεις στην άμυνα (Γαλάνη, Κάνδια, Γκορόγια) και φόρτωσε την αντίπαλη περιοχή για να απειληθεί η εστία του Μοσχάτου. Είχε την ατυχία όμως ο Εθνικός να πέσει πάνω στον Νίκο Αθανασόπουλο. Πραγματικός «κέρβερος» ήταν στα γκολπόστ και σίγουρα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο οι αποκρούσεις του στο σημείο που ο Εθνικός έδειχνε να πιέζει για το γκολ. Το Μοσχάτο παρότι είχε χώρους να βγει στην αντεπίθεση, σαν να… κάθισε στο 1-0. Έκανε κάποιες φάσεις προς το τέλος, αλλά οι παίκτες του στην τελική προσπάθεια νικήθηκαν κυρίως από την κούραση, την υπερπροσπάθεια για να κρατήσουν το σκορ και την έλλειψη καθαρού μυαλού…

Πολλά παράπονα οι Εθνικοί απ’ τον ρέφερι…

Μια μουρμούρα και γκρίνια υπήρχε για ορισμένες αποφάσεις του Κορδολαίμη από πλευράς «κυανόλευκων». Στη φάση της αποβολής του Ανδριόλα κακώς του την… έπεσαν, αφού ο έμπειρος γκολκίπερ σωστά πήγε νωρίτερα στα ντους. Παράπονα έχουν για τη φάση του 67’. Αν ο α’ βοηθός Τατσίνας δεν σήκωνε το σημαιάκι του και δεν υποδείκνυε οφσάιντ τον Γιάννη Αθανασόπουλο, ίσως να είχε διαφορετική εξέλιξη του ματς. Με γυμνό μάτι φάνηκε ότι καλυπτόταν από τους αμυντικούς του Μοσχάτου. Διαμαρτύρονται επίσης και για ένα πέναλτι σε χέρι του Μπάλα στο 80’, αλλά ο Κορδολαίμης που βρισκόταν κοντά στη φάση έδειξε «παίζετε»…

 

 

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΜΟΣΧΑΤΟ 0-1

 

ΕΘΝΙΚΟΣ (4-2-3-1)

Ανδριόλας 5,5 – Τσαραούσης 5,5 (55’ Γ. Αθανασόπουλος 6) Μπένα 5 (73’ Παυλόπουλος 6) Κάνδιας 5,5 Γαλάνης 5,5 – Χαλιμούρδας 5,5 Γιουβανέλης 6 – Σταφσουλάι 6 (45+6’ Χατζημαρινάκης 5,5) Γκορόγιας 6 Σάμιος 6,5 – Λύγκος 6

ΠΑΓΚΟΣ: Σαλίμπασα, Ξενιτόπουλος, Παπαιωάννου, Ηλιόπουλος.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μαργαρίτης Χατζηαλέξης 6

 

ΜΟΣΧΑΤΟ (4-3-3)

Ν. Αθανασόπουλος 8 – Τσίτσης 6 Μπάλας 6,5 Λαλιάνι 6,5 Καράμπελας 6 – Παπαευθυμίου 6 (75’ Παπαγεωργίου) Τσάνης 6,5 (94’ Καρδαράς) Ντάφλας 7,5 – Ντόνε 6,5 Στούπης 7,5 (86’ Μωραϊτης) Κοντοπάνος 7.

ΠΑΓΚΟΣ: Ανδρουλιδάκης, Μοχάμετ, Αλτόγλου, Χούντας.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Αντώνης Δημητρίου 7.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κορδολαίμης 6,5

ΒΟΗΘΟΙ: Τατσίνας – Καρφής.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χαλιμούρδας, Λύγκος – Μπάλας, Τσίτσης, Καράμπελας, Τσάνης.

ΚΟΚΚΙΝΗ: Ανδριόλας (44’)

 

 

 

ΤΟ ΓΚΟΛ

45+6’! Ωραία προσπάθεια του Ντάφλα από τον άξονα πέρασε έξυπνα την μπάλα στον Στούπη και βλέποντας τον Ανδριόλα να βγαίνει όχι μόνο από την εστία, αλλά και από την μεγάλη περιοχή, για να τον περάσει επιχειρεί να περάσει την μπάλα πάνω από το σώμα του. Ο Ανδριόλας την κόβει με τα χέρια, είναι σε προφανή θέση για γκολ και σωστά ο Κορδολαίμης αποβάλει τον γκολκίπερ του Εθνικού. Χρειάστηκε να περάσουν έξι λεπτά για να μπει ο Χατζημαρινάκης (!) και τελικά μετά από ένα λεπτό είδε την μπάλα από την αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Στούπη από το ημικύκλιο να χτυπάει πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και μετά να καταλήγει στην αριστερή του γωνία (0-1).

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

9’ Πρώτη καλή φάση για τους τυπικά γηπεδούχους με τον Σταφσουλάι να τροφοδοτεί τον Σάμιο, εκείνος βρήκε τον Λύγκο που μέσα από την περιοχή πλάσαρε άουτ.

12’ Ο Στούπης με φάουλ από δεξιά έφερε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η κεφαλιά του Μπάλα έφυγε άουτ.

17’ Ο Ντόνε ξέφυγε από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή και έβγαλε στο ύψος του πέναλτι στον Κοντοπάνο, ο οποίος πλάσαρε με το αριστερό και πάνω από τη γραμμή έδιωξε με κεφαλιά ο Τσαραούσης.

20’ Κίτρινη ο Χαλιμούρδας για φάουλ στον Ντάφλα.

24’ Ο Τσίτσης σέντραρε από δεξιά, κεφαλιά του Στούπη άουτ.

25’ Κίτρινη ο Μπάλας για φάουλ στον Λύγκο.

28’ Ο Λύγκος από τα αριστερά βρήκε τον Σάμιο στο ύψος της περιοχής και εκείνος με εν κινήσει σουτ έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

32’ Κόρνερ του Ντάφλα, ο Λαλιάνι έπιασε την κεφαλιά και ο Ανδριόλας έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

40’ Κίτρινη ο Τσίτσης για φάουλ στον Λύγκο.

42’ Καλό σουτ του Κοντοπάνου μέσα από την περιοχή, μπλόκαρε ο Ανδριόλας.

53’ Κίτρινη ο Λύγκος για διαμαρτυρία.

60’ Κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας των «πρασίνων», ο Λύγκος από πλάγια θέση δεξιά σούταρε άουτ.

67’ Η φάση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών στους Εθνικούς. Ο Λύγκος έκανε την κάθετη πάσα στον Γιάννη Αθανασόπουλο, ο οποίος με γυμνό μάτι φάνηκε να καλυπτόταν από τους αμυντικούς του Μοσχάτου. Ο α’ βοηθός όμως σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ.

71’ Ο Στούπης με εκτέλεση φάουλ βρήκε τον Λαλιάνι, ο οποίος με κεφαλιά αστόχησε.

74’ Κίτρινη στον Τσάνη για φάουλ στον Λύγκο.

77’ Ο Γκορόγιας σέντραρε από δεξιά, η μπάλα κάπου κόντραρε και ο Παυλόπουλος με γυριστό σουτ ανάγκασε τον Νίκο Αθανασόπουλο σε εντυπωσιακή απόκρουση.

80’ Σουτ του Σάμιου πάνω από τα δοκάρια.

83’ Ο Ντόνε πάσαρε ωραία στον Κοντοπάνο, ο οποίος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά αντί να πλασάρει, επιχείρησε να σουτάρει με εξωτερικό φάλτσο με αποτέλεσμα να αστοχήσει απελπιστικά.

86’ Σουτ του Ντάφλα, απομάκρυνε σε πρώτο χρόνο ο Χατζημαρινάκης και ο Κοντοπάνος που πήρε το ριμπάουντ αστόχησε.

94’ Κίτρινη ο Καράμπελας για φάουλ στον Λύγκο.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply