Connect with us

slideshow

Ιωνικός: Άγγιξε Σούπερ Λιγκ η Γενική Συνέλευση

Published

on

Του Κυριάκου Παντζαρίδη

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας πραγματοποιήθηκε πριν από λίγα λεπτά η ετήσια Γενική Συνέλευση του ΑΟ Ιωνικός. Το «παρών» στο χώρο έδωσαν περισσότεροι από 550 φίλοι της ιστορικής ομάδας, όπως άλλωστε το συνηθίζουν τα τελευταία χρόνια, καθώς επίσης και το νέο διοικητικό σχήμα το οποίο θα ηγηθεί της νέας προσπάθειας των Νικαιωτών στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Την αρχή έκαναν οι ένθερμοι ‘’Rangers’’ με τη φράση: «Νικαιά, Νικαιά, Νικαιά» και άλλα γνωστά συνθήματα, μετατρέποντας την αίθουσα σε γήπεδο.

 

Παλαιοχωρίτης:” Βρεθήκαμε στα βαθιά, αλλά τα καταφέραμε”

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο εκπρόσωπος των οργανωμένων, Στέλιος Παλαιοχωρίτης, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας. Εδώ είμαι και στα δύσκολα, όμως τώρα έρχονται και τα εύκολα. Είμαστε πρωταθλητές μετά από 20 χρόνια μετά το 1993. Θέλω καταρχήν να ευχαριστήσω τα παιδιά που ήταν δίπλα μου. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια και παρά το γεγονός ότι δεν ήμασταν παράγοντες, αλλά οπαδοί. Βρεθήκαμε στο καράβι μέσα και αντί να πηδήξουμε, μπήκαμε στα βαθιά. Από τα κορυφαία πράγματα που κάναμε είναι ότι η ομάδα καθάρισε οικονομικά. Παλέψαμε, δεν κοιμηθήκαμε και η ιστορία θα είναι εκείνη που θα μας κρίνει. Θέλω να ευχαριστήσω όλους! Τη δημοτική αρχή, τους παλαίμαχους, τους συνδέσμους, τους φιλάθλους. Αυτό που καταφέραμε, παρά την αμφισβήτηση που δεχτήκαμε, ήταν κάτι σημαντικό. Ποτέ ο Ιωνικός δεν κατάφερε αυτό που κάναμε εμείς. Κάναμε λάθη γιατί είμαστε οπαδοί. Δεν ξέραμε καν που είναι τα γραφεία της ΕΠΟ όταν αναλάβαμε αλλά τα καταφέραμε. Μπορεί να ξεφύγαμε αλλά δεν μετανιώνουμε για τίποτα. Πήραμε πρωτιά σε δύσκολες εποχές και αυτό είναι σημαντικό». Στη συνέχεια, ο νέος, πλέον, αντιπρόεδρος του συλλόγου ανέφερε τους λόγους για τους οποίους την περσινή σεζόν η ομάδα δεν θέλησε να παίξει Β’ Εθνική ενώ είχε τη δυνατότητα, υποστηρίζοντας: «Πέρυσι τον Αύγουστο μας έρχεται από την ΕΠΟ ένα χαρτί το οποίο ανέφερε ότι θα μπορούσαμε να δηλώσουμε συμμετοχή στην Γ’ Εθνική. Σε ένα δεκάλεπτο το αρνηθήκαμε διότι δεν μπορούσαμε ένα αντεπεξέλθουμε οικονομικά. Είχαμε αλλάξει ΑΦΜ και άμα δεχόμασταν να παίξουμε στη συγκεκριμένη κατηγορία θα ήταν ο Ιωνικός του Χαραλαμπίδη. Άρα τώρα δεν θα μπορούσαμε με κάποιο υποψήφιο επενδυτή να έρθουμε σε επαφή. Στα δυο χρόνια που συμμετείχαμε στην Δ’ Εθνική είδαμε ομάδες όπως ο Αιολικός και ο Εθνικός οι οποίες εξαφανίστηκαν αφού δεν μπόρεσαν να αντέξουν οικονομικά». Στον επίλογο του, ο Στέλιος Παλαιοχωρίτης υποστήριξε πως ήταν τιμή που τις δυο σεζόν ήταν στην θέση του προέδρου ενώ υπογράμμισε ακόμη τα εξής: “ Ακόμη περισσότερο είμαι περήφανος που ήμουν πρόεδρος στο σύνδεσμο φίλων του συλλόγου. Αποδείξαμε ότι οι σύνδεσμοι δεν σπάνε τζάμια και να πετάνε μολότοφ αλλά ότι έχουν πολλά προσόντα».

 

Κουγιτέας:”Τα καλύτερα έρχονται”

Στη συνέχεια τη… σκυτάλη πήρε ο νομικός σύμβουλος του σωματείου, Παναγιωτής Κουγιτέας ο οποίος δήλωσε: «Καταρχήν οφείλω να σας ευχαριστήσω όλους για τη χαρά που μου δίνεται, καθώς βλέπω μια αίθουσα γεμάτη. Αυτό μου δημιουργεί την πεποίθηση ότι τα επόμενα χρόνια, οι επιτυχίες θα είναι σημαντικότερες αφού συσπειρωνόμαστε όλοι γύρω από την ομάδα. Σε αυτό το σημείο θα γίνω προκλητικός! Έχω την αίσθηση ότι κάναμε λίγα πράγματα αυτά τα δυο χρόνια, μπροστά σε αυτά που πραγματικά μπορούμε. Δεν είναι σημαντικό ότι ο Ιωνικός θα μπορούσε να παίζει Γ’ τοπικό αλλά ούτε ότι προβιβαστήκαμε Γ’ Εθνική. Πιστεύω ότι τα καλύτερα έρχονται. Η σημερινή συνέλευση πιστεύω ότι έχει αυτό το χαρακτήρα ώστε να αποτελέσουμε το φρέσκο πυρήνα των ομάδων του Πειραιά που ακούει στο όνομα Ιωνικός, Νίκαιας. Στο χώρο βρίσκονται άνθρωποι που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία με την ομάδα. Βλέπω κι άλλους ανθρώπους που την περίοδο που ήμασταν παιδιά τους θαυμάζαμε. Εκείνο λοιπόν το οποίο θα πρέπει να θεωρήσουμε σήμερα είναι ότι ο Ιωνικός θα αποτελέσει τη φρέσκια δύναμη του Πειραιά και επειδή κάνουμε ονειρα, τη φρέσκη δύναμη του ποδοσφαίρου. Όσο και αν ακούγεται υπερβολή να είσαστε σίγουροι ότι είναι απόλυτα πραγματοποιήσημη αυτή η προοπτική. Γιατί στη γειτονιά μας έχουμε γράψει μεγάλη ιστορία. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους εσάς, οι οποίοι κρατήσατε άψογη στάση, στηρίξατε την ομάδα ηθικά και οπαδικά μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και της ευπρέπειας. Σημαντικό αποτελεί το γεγονός ότι φέτος δεν μας έγραψαν στις πειθαρχικές επιτροπές της ΕΠΟ. Και φέτος θα πρέπει να κάνουμε τα ίδια ακριβώς πράγματα: Να στηρίξουμε με δυναμισμό, ευπρέπεια και νομιμότητα την ομάδα μας. Γιατί θα πρέπει να είμαστε αρωγοί σε όλους εκείνους που θα βοηθήσουν τον σύλλογο».

Παλαιοχωρίτης:” Σε πέντε χρόνια Σούπερ Λιγκ”

Στη συνέχεια το λόγο πήρε και πάλι ο Στέλιος Παλαιοχωρίτης ο οποίος υποστήριξε: “ Πλέον, κοιτάζουμε μπροστά. Δεν κοιτάζουμε να δημιουργήσουμε τον Ιωνικό του 2014, αλλά κάτι καλύτερο. Και επειδή είμαι αλαζόνας πιστεύω ότι στα επόμενα χρόνια θα είμαστε πολύ ψηλά. Συγκεκριμένα πιστεύω ότι σε διάστημα πέντε χρόνων θα βρισκόμαστε στη Σούπερ Λιγκ. Όπως έχετε καταλάβει έχουν έρθει αξιόλογα πρόσωπα και όλο αυτό το διάστημα δουλεύαμε πυρετωδώς. Το γήπεδο με την έναρξη του πρωταθλήματος θα είναι στολίδι, αποκτήσαμε γραφεία και στο γυμναστήριο προστέθηκαν περισσότερα όργανα. Η εταιρία ΕΤΕΚΑ θα αποτελεί το χορηγό μας και θα βρίσκεται δίπλας μας. Νέος πρόεδρος θα είναι ο Χάρης Ρηγάκης στον οποίο παραδίδω με περηφάνια τα κλειδιά της ομάδας».

Πατρένας: ”Ατμόσφαιρα ευτυχίας, δύναμης και ελπίδας”

Ο ειδικός σύμβουλος του Ιωνικού, Γιώργος Πατρένας, τόνισε: «Είχε χρόνια να συμβεί αυτό στον Ιωνικό. Σας συγχαίρω και σας ευχαριστούμε. Είναι μια ατμόσφαιρα ευτυχίας, δύναμης και ελπίδας. Ο άνθρωπος που στηρίζει, αγαπάει και έχει ξαναφέρει την ομάδα στην Α’ Εθνική είναι εδώ και θα το ξανακάνει. Εγώ τον ευχαριστώ παρά το γεγονός ότι βρεθήκαμε αντίπαλοι κάποια στιγμή»

Ρηγάκης: ”Δύναμη είστε εσείς”

Το τελευταίο πρόσωπο που πήρε το λόγο ήταν ο νέος πρόεδρος του ιστορικού σωματείου, Χάρης Ρηγάκης, ο οποίος απεύθυνε μήνυμα συσπείρωσης υποστηρίζοντας: «Καλησπέρα σας. Eίναι τιμή να ηγείται κάποιος μιας ομάδας όπως είναι ο Ιωνικός. Η Νίκαια δεν ειναι μια γειτονιά είναι μια μεγάλη πόλη! Η δύναμη της είστε εσείς. Με ένα γήπεδο άδειο δεν κάνουμε τίποτα αλλά με ένα γήπεδο μεγάλο μπορούμε να κάνουμε πολλά».

 

Το νέο διοικητικό σχήμα του ΑΟ Ιωνικός

Πρόεδρος: Χάρης Ρηγάκης

Αντιπρόεδρος Στέλιος Παλαιοχωρίτης

Γενικός Γραμματέας Γιώργος Τσιχλάκης

Ταμίας: Κώστας Βερβερίδης

Νομικός Σύμβουλος Παναγιώτης Κουγιτέας

Ειδικός Σύμβουλος Γιώργος Πάτρενας

Σύμβουλοι Κώστας Κεφαλάς, Βαγγέλη Νικολόπουλος, Χρήστος Ξενάριος, Χρήστος Βερβερίδης, Μιχάλης Πολίτης.

Τεχνικός Διευθυντής Γιώργος Ρωμαντζήις

Γενικός αρχηγός Λεουτσάκος Λεωνίδας

Έφορος Γιώργος Γεωργίτσης

Εκπρόσωπος Τύπου Μιλτιάδης Παναγιωτόπουλος

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply