Connect with us

slideshow

Ιωνικός -ΑΕΚ : Μια ιστορική συνάντηση

Published

on

Κύμα ενθουσιασμού έχει προκαλέσει στις τάξεις φίλων του Ιωνικού η είδηση του φιλικού των Νικαιωτών με την ΑΕΚ το Σάββατο στο Δημοτικό γήπεδο της Νεάπολης.

Το όνομα του αντιπάλου, οι κοινοί ιστορικοί δεσμοί, αλλα και η πρόκληση μιας αναμέτρησης με νωπές τις μνήμες από το παρελθόν της Α’ Eθνικής, ήταν αρκετά ώστε η είδηση να αναδειχθεί ανάλογα από τα μέσα ενημέρωσης, μιας και γραπτός και ηλεκτρονικός Τύπος έκαναν λόγο για ένα σπουδαίο φιλικό, και μάλιστα κάποιοι το χαρακτήρισαν και ως το “φιλικό του καλοκαιριού”.

 

“Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε την ομάδα της ΑΕΚ στο ανακαινισμένο γήπεδο μας” δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής του Ιωνικού Γιώργος Ρωμαντζής επισημαίνοντας οτι: “Με την Ένωση μας συνδέουν οι κοινοί αγώνες, τα οράματα, η προσπάθεια για να κρατήσουμε όχι μόνο ζωντανές τις μνήμες αλλά και να βαδίσουμε το δρόμο της επιτυχίας και της προκοπής σε νέους φιλόξενους τόπους”. Για να τονίσει αμέσως μετά:

” Ο Πόντος, η Σμύρνη ,η Μάνη , τόποι αναφοράς και σημεία κομβικά στο όραμα της Διοικουσας Επιτροπής του Ιωνικού στο νέο του ξεκίνημα, θα ανταμώσουν με το βυζαντινό Δικέφαλο και την Κωνσταντινούπολη σε μια τόσο ευαίσθητη συγκυρία για την δοξασμένη ιστορία τόσο του Ιωνικού μας όσο και της Ενωσης. Υποδεχόμαστε τους παράγοντες, τους παίχτες αλλά και τον κόσμο της ΑΕΚ με ειλικρινή αισθήματα φιλίας. Είμαστε έτοιμοι να αναποκριθουμε με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις ενός τόσο μεγάλου αγώνα”

Ο ενθουσιασμός είναι διάχυτος στις τάξεις των φιλάθλων που αδημονούν να δουν την ανανεωμένη ομάδα του Μάρκου Δήμου να ξεδιπλώνει τις αρετές της στο γήπεδο με αντίπαλο τη νέα δυναμική και φιλόδοξη ΑΕΚ που όπως και ο Ιωνικός πραγματοποιεί από εφέτος ένα νέο ξεκίνημα στην πολύχρονη και ένδοξη ιστορία της.

Ο τεχνικός διευθυντής του Ιωνικού ολοκλήρωσε λέγοντας οτι: “Δίνεται η μεγάλη ευκαιρία στους μεν ποδοσφαιριστές μας, κυρίως τους νεαρούς, να μετρήσουν τις δυνάμεις τους με αντίπαλο μια πανίσχυρη για τα δεδομένα της Γ´ εθνικής ομάδα, στους δε οπαδούς μας η δυνατότητα να διαπιστώσουν τα τεράστια βήματα προόδου που έχουν πραγματοποιηθεί σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στο αγωνιστικό με τη δημιουργία μιας νεανικής ομάδας ικανής να κατακτήσει τον τίτλο”.

Το ερχόμενο Σάββατο στις 7 το απόγευμα όλοι οι δρόμοι θα οδηγούν στη Νεάπολη που εκτός του αμιγώς αγωνιστικού ενδιαφέροντος θα συναντηθούν αναπόφευκτα στο σταυροδρόμι της μνήμης, οι χαμένες πατρίδες και η νοσταλγία των παλαιότερων από εποχές αλοτινές.

Οι διοικήσεις των δύο ομάδων σε αγαστή συνεργασία οργανώνουν τη μεγάλη συνάντηση ώστε να αποτελέσει μια ποδοσφαιρική γιορτή σε κλίμα αδελφοσύνης και νοσταλγίας.

Ο κόσμος που αναμένεται να κατακλύσει κάθε γωνία του γηπέδου της Νεάπολης θα νοιώσει χωρίς αμφιβολία την ενέργεια που εκπέμπουν οι δυο ιστορικές φανέλες πέρα από την προσδοκία για πλούσιο ποδοσφαιρικό θέαμα αφού το κίνητρο για όλους είναι μεγάλο.

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply