Connect with us

slideshow

Κάθε πέρσι και καλύτερα στην ΕΠΣΔΑ

Ακτινογραφία του πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε

Published

on

Το πρωτάθλημα της Α ΕΠΣΔΑ ολοκληρώθηκε την προηγούμενη με τον Πανελευσινιακό να τερματίζει πρώτος και να περιμένει να αγωνιστεί στα μπαράζ για την άνοδο στην Δ Εθνική. Εάν κάποιος κάνει έναν απολογισμό στην ποδοσφαιρική χρονιά που πέρασε θα καταλήξει αβίαστα στο συμπέρασμα του «κάθε πέρσι και καλύτερα». Ο κόσμος στα γήπεδα της Δυτικής Αττικής ήταν λιγοστός, ομάδες έπεσαν «θύματα» της οικονομικής κρίσης και εγκατέλειψαν ενώ το επίπεδο ανταγωνισμού ήταν χαμηλό αφού για την διεκδίκηση της πρώτης θέσης υπήρχαν μόνο δύο ομάδες ενώ και στην ουρά της βαθμολογίας η μία καταδικαστική θέση είχε από νωρίς «καπαρωθεί» από τον ΠΑΟ Φυλής.

Ο Πανελευσινιακός ήταν από την αρχή το φαβορί και δεν βρέθηκε ούτε μια ομάδα για να τον νικήσει. Μόλις και μετά βίας δύο ισοπαλίες έκανε η ομάδα της Ελευσίνας και οι δύο εντός, με Αία Παραλίας και Άτταλο.

Αλλά και ο Άτταλος Νέας Περάμου έκανε μόνο μια ήττα στην έδρα του από τον Πανελευσινιακό. Και να ήθελε να καλύψει τη διαφορά της ήττας αυτής, δεν υπήρχε έδρα να «στραβοπατήσει» ο πρωτοπόρος, αφού παντού περνούσε σαν σίφουνας. Και η διαφορά δυναμικότητας με τις άλλες ομάδες δεν οφειλόταν τόσο στην ισχύ του Πανελευσινιακού (βρέθηκε να παίζει χωρίς τους δύο ξένους του) αλλά στην αδυναμία των αντιπάλων του.

Ο Άτταλος , από την άλλη κυνήγησε τον τίτλο για πέμπτη συνεχή χρονιά αλλά «πλήρωσε’ για μια ακόμη χρονιά ότι δεν επέλεξε να αποκτήσει δύο έμπειρους ποδοσφαιριστές από αυτούς που έχουν πάρει τίτλο και στα μεγάλα παιχνίδια δεν τους είναι «βαριά» η μπάλα.

Σταθερή αξία στο πρωτάθλημα ο Ηρακλής Ελευσίνας, που καταφέρνει πάντα να πλασάρεται στην πρώτες θέσεις της βαθμολογίας . Ο Στέλιος Καρατζάς και ο Μιχάλης Κατσάφαρος έχουν αποδείξει ότι γνωρίζουν τη συνταγή να παρατάσσουν κάθε χρόνο μια αξιόπιστη και στιβαρή ομάδα.

Για τον Ελευσινιακό τα αποτελέσματα είναι διφορούμενα. Η ομάδα εμφανίστηκε με νέα διοίκηση στο τιμόνι και με τον Γιώργο Ανανιάδη στον πάγκο.

Σε σχέση με πέρσι που η χρονιά σώθηκε μόλις την τελευταία αγωνιστική είναι άκρως επιτυχημένη η πορεία αφού ο Ελευσινιακός τερμάτισε τέταρτος. Στην αρχή της περιόδου όμως κάποιοι από την διοίκηση είχαν βάλει πρωταγωνιστικούς στόχους, κάτι που ξέχασαν πολύ νωρίς αφού βρέθηκε πίσω στην βαθμολογία.

Ο νεοφώτιστος Πυρρίχιος ήταν η αποκάλυψη του πρωταθλήματος και τερμάτισε στην πέμπτη θέση ενώ ο Ακράτητος πήρε την κάτω βόλτα ενώ δεν βοήθησε και η αλλαγή προπονητή.

Ο Αίας Παραλίας Ασπροπύργου μετά τον υποβιβασμό του από το περιφερειακό πρωτάθλημα εμφανίστηκε με πολλά νέα παιδιά και λόγω έλλειψης …τσιμέντου (βλέπε βοήθεια απο ΧΑΛΥΨ) δεν κατάφερε να «μπετονάρει» την ομάδα του.

Αξιόπιστη ομάδα ήταν ο Εθνικός Πανοράματος που χρησιμοποίησε πολλά νέα παιδιά πολλά από τα οποία είναι ιδιαίτερα εξελίξιμα.

Νωρίς έσωσε την παρτίδα ο νεοφώτιστος Ίκαρος Νεοκτίστων Ασπροπύργου, ένα από τα πιο «νοικοκυρεμένα» σωματεία της Δυτικής Αττικής ενώ για τα οικονομικά δεδομένα της Ζωφριάς, η χρονιά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αποτυχημένη.

Ο Ευκλείδης κατάφερε για μια ακόμη χρονιά να κερδίσει με άνεση την συμμετοχή του στην μεγάλη κατηγορία της ΕΠΣΔΑ και για την νέα σεζόν.

« Με ζηλεύουν για το έργο μου» είχε δηλώσει η επικοινωνιακή πρόεδρος της Α.Ε Ζεφυρίου, μόνο που από τα αποτελέσματα μόνο για έργο δεν μπορεί να μιλήσει κανείς. Η ΑΕ Ζεφυρίου τερμάτισε μια μόλις θέση πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού ενώ γνώρισε πολλές βαριές ήττες.

 

Το «ξεκλήρισμα» των Ποντίων δεν μπορούσε παρά να είχε τραγικές συνέπειες για τον Απόλλωνα. Προπονητής και οι περισσότεροι παίκτες της περσινής ομάδας έφυγαν και ο Απόλλων αγωνίστηκε με πολλούς νέους ποδοσφαιριστές. Στην αρχή της σεζόν πραγματοποίησαν καλές εμφανίσεις αλλά γρήγορα όμως φάνηκε ότι η ομάδα δεν είχε βάθος. Το ίδιο συνέβη και με τον «ουραγό» ΠΑΟ Φυλής που «πλήρωσε» την συμμετοχή των πολλών μικρών παιδιών.

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply