Connect with us

4ος Όμιλος

Καλοπήτας: Στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής δεν υπάρχουν φαβορί

Published

on

Τη νίκη της περασμένης αγωνιστικής πανηγύρισε την προηγούμενη εβδομάδα ο Ιωνικος που επικράτησε με 2-0 του Εργοτέλη, με τους Νικαιώτες να δείχνουν χαρακτήρα σε ακόμη ένα δύσκολο παιχνίδι μετά από εκείνο κόντρα στην Κηφισιά. Παρ’ όλα αυτά, ο προπονητής της ομάδας, Ηλίας Καλοπήτας, στις δηλώσεις που παραχώρησε στην ραδιοφωνική εκπομπή, Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή «Ανατροπή και Πέναλτι» με το Νίκο Μαρκάκη, θέλησε να διατηρήσει χαμηλούς τόνους, μιλώντας για την ομάδα του, το πρωτάθλημα αλλά και τις Κρητικές ομάδες. Αναλυτικά, οι τοποθετήσεις του:

Για το αν υπάρχουν φαβορί για την άνοδο: «Δεν μπαίνω ποτέ στην διαδικασία να χρήζω φαβορί και προσωπικά δεν έχω άποψη για τις ομάδες, πέρα από εκείνες που έχουμε αντιμετωπίσει. Για παράδειγμα, δεν έχω δει καθόλου τον ΠΟΑ και τον Ερμή Ζωνιανών. Όμως, επειδή σίγουρα έχει τεθεί ο Εργοτέλης ως φαβορί δεν συμφωνώ με την άποψη ότι υπάρχουν φαβορί. Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής είναι ένα περίεργο πρωτάθλημα. Σαφώς και χρειάζονται κάποιοι ποιοτικοί παίκτες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η επιτυχία είναι δεδομένη».

Για τον Ιωνικό: «Είχα την σύμφωνη άποψη της διοίκησης ότι οι παίκτες που θα έρθουν, θα μπορούσαν να κάνουν πρωταθλητισμό γιατί και εγώ, όπου έχω εργαστεί οι ομάδες μου έχουν κάνει πρωταθλητισμό. Ο Ιωνικός αποτελείται από παίκτες που κάποιοι είναι έμπειροι όμως υπάρχουν και παιδιά που ζουν για πρώτη φορά τον πρωταθλητισμό. Αυτό σημαίνει ότι κάθε εβδομάδα πρέπει να είσαι έτοιμος 100% και δεν είναι τόσο εύκολο, όσο ακούγεται. Είπαμε από την αρχή ότι φέτος θα κάνουμε πρωταθλητισμό».

Για την μάχη της ανόδου: «Αυτήν την στιγμή δεν μπορούμε να πούμε τίποτα γιατί πρέπει να περάσει ο πρώτος γύρος ώστε να έχουμε μια ολοκληρωμένη άποψη. Δεν μπορώ να μπω στην διαδικασία για φαβορί ή όχι. Ο Ιωνικός είναι μια «δύσκολη» ομάδα και αρχίζουμε να φέρνουμε τον κόσμο στο γήπεδο και να μας υποστηρίξει. Είχε να συμβεί αρκετά χρόνια».

Για το πως θα επηρεάσει το πρωτάθλημα το γεγονός ότι υποβιβάζεται μια ομάδα: «Για εμένα είναι τραγικό αυτό που συνέβη φέτος. Είναι σίγουρο ότι από ένα σημείο και μετά θα υπάρχουν αδιάφορες ομάδες και δεν θα υπάρχει κίνητρο στους ποδοσφαιριστές. Αυτό είναι ένα μειονέκτημα για το φετινό πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, φέτος υπάρχουν πολύ καλές ομάδες. Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει η ομάδα που να πούμε ότι θα περάσει εύκολα από μια έδρα, το αν θα υπάρξει κάποια στην πορεία αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το πούμε από τώρα».

Για την παρουσία των Κρητικών ομάδων στην κορυφή της βαθμολογίας: «Ήδη, μέχρι τώρα ξεχωρίζουν ο ΠΟΑ και ο Ερμής. Με βάση τις πληροφορίες που έχω, είναι ομάδες που βγάζουν υγεία και αυτό τις κάνει ανταγωνιστικές. Από εκεί και πέρα, η ομάδα που πιστεύω ότι θα πάει ψηλά είναι ο Άγιος Ιερόθεος. Έχει έμπειρους παίκτες που μπορεί να μην έχει μεγάλη δυναμική αλλά έχει πολύ καλή ομάδα».