Connect with us

4ος Όμιλος

Κατέκτησε το Σούπερ Καπ ο ΠΟΑ

Published

on

Σε ένα δραματικό παιχνίδι με χαρακτήρα ντέρμπι, με δύο αποβολές, δύο χαμένα πέναλτι, τρία γκολ και πολλές χαμένες ευκαιρίες, ο ΠΟΑ είναι κυπελλούχος του Super Cup, καθώς επικράτησε του Ηροδότου με 2-1 στο Παγκρήτιο στάδιο, κατακτώντας το πρώτο τρόπαιο της σεζόν.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΟΑ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Μπουτσάκη να είναι ο κύριος εκφραστής των φάσεων της ομάδας του Βασίλη Κρασανάκη και στο 45′ νίκησε τον Λουτριώτη κάνοντας το 1-0. Προηγουμένως ομως, ο νέος τερματοφύλακας του Ηροδότου νίκησε δύο φορές τον νεαρό παίκτη του ΠΟΑ, δείχνοντας ότι είναι μια πολύ καλή επιλογή για τα δοκάρια της ομάδας της Νέας Αλικαρνασσού. Από την άλλη μεριά ο Ηρόδοτος δεν παρουσίασε κάποια σημαντική ευκαιρία.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο! Με τον ΠΟΑ να σημειώνει και δεύτερο γκολ, καθώς μετά από προσπάθεια του Ρουμπάκη, η μπάλα έφτασε στον Τριανταφύλλου και εκείνος νίκησε τον Λουτριώτη κάνοντας το 2-0 δείχνοντας ότι ο ΠΟΑ θα “καθάριζε” την νίκη.

Παρ’ όλα αυτά όλα άλλαξαν στο 67′. Ο Χαρίτος αποβλήθηκε για μαρκάρισμα μέσα στην μεγάλη περιοχή, ο διαιτητής καταλόγισε την εσχάτη των ποινών, αλλά ο Ματαλλιωτάκης εντυπωσιακά νίκησε τον Μήτρου κρατώντας το 2-0 για τον ΠΟΑ. Όμως, στο 71′ η πίεση του Ηροδότου απέδωσε καρπούς, όταν μετά από κόρνερ και κεφαλιά του Κεφαλούκου η μπάλα κατέληξε στον Κανδυλάκη και εκείνος μείωσε για το 1-2. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Κεφαλούκος δεν κατάφερε να νικήσει τον πορτιέρο του ΠΟΑ, ο οποίος με καταπληκτική επέμβαση κράτησε το προβάδισμα για την ομάδα του!

Τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν με τον ΠΟΑ να είναι σε παθητικό ρόλο και τον Ηρόδοτο να πιέζει για την ισοφάριση χώρις όμως να καταφέρει να σημειώσει το πολυπόθητο τέρμα. Και μάλιστα, στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Σακλαμάκης κέρδισε το πέναλτι και την αποβολή του Λουτριώτη, ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση αλλά αστόχησε παραμένοντας το σκορ στο 1-2 που ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Συνθέσεις:

Ηρόδοτος: Λουτριώτης, Φράγκος, Παρθενιάδης, Μπαλάφας, Κανδηλάκης, Κεφαλούκος (80′ Μυλωνάς), Ζαφείρης, Παπαδάκης (38′ Μήτρου), Μπερνιδάκης, Φραγκουλάκης, Σπύρου (42′ Νικολάου)

ΠΟΑ: Ματαλλιωτάκης, Παπαδομιχελάκης (90′ Βρεττός), Ρουμπάκης, Χαρίτος, Πετράκης, Σταθόγλου, Καρβελάς, Χατζηανδρέου, Τριανταφύλλου (84′ Αμπντουραχμάνι), Μπουτσάκης (69′ Πετράς), Σακλαμάκης