Connect with us

slideshow

Κεραυνός.. εν Τριγλία – Στην Κερατέα το κύπελλο της ΕΠΣΑΝΑ (φωτο)

Νίκησε 2-1 στον τελικό και κατέκτησε το τρόπαιο

Published

on

Tην πέμπτη «κούπα» στην ιστορία του σήκωσε σήμερα Τετάρτη 27/3 στο γήπεδο της Παλλήνης ο Κεραυνός Κερατέας καθώς επικράτησε στον τελικό του κυπέλλου ΕΠΣΑΝΑ της Τριγλίας Ραφήνας με 2-1.

Ο Κεραυνός είχε την τύχη να έχει σε μεγάλη μέρα τον έμπειρο επιθετικό του Χρήστο Κοντογιάννη, που πέτυχε τα δύο τέρματα της ομάδας του και «καθάρισε» στην ουσία να πάει το κύπελλο στην Κερατέα. Στην αντίπερα όχθη η Τριγλία προσπάθησε, έδειξε ότι διαθέτει ένα πολύ καλό σύνολο αλλά δεν κατάφερε να βρει την ηρεμία και το σθένος που χρειάζεται μια ομάδα, όταν σε τέτοιας σημασίας παιχνίδι βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Στο ποδόσφαιρο, το πάθος, η δίψα, και το θέλω, είναι κίνητρα που μπορούν να φέρουν αποτελέσματα, ακόμα και όταν το ειδικό βάρος,  δεν βρίσκεται στις μέγιστες τιμές του.

Στο αγωνιστικό μέρος, η τυπικά φιλοξενούμενη ομάδα είχε στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο την σχετική πρωτοβουλία αλλά ο ανορθόδοξος τρόπος ανάπτυξης, με βαθιές μπαλιές από τα μετόπισθεν στην γραμμή κρούσης δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα όπως ήταν φυσικό. Η ομάδα του Θανάση Πετούρη στημένη καλά στο γήπεδο με αμυντικούς προσανατολισμούς κλείνοντας τους χώρους και βγαίνοντας πολύ επικίνδυνα στην κόντρα με τον δαιμόνιο σήμερα Κοντογιάννη κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 27΄όταν ο έμπειρος επιθετικός βρέθηκε με πρόσωπο στην εστία των αντιπάλων και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο «τελάρο» του Φιλιππόπουλου και έγινε «κουβάρι» με τους συμπαίκτες του από τους έξαλλους πανηγυρισμούς.

Το τέρμα αυτό έδωσε φτερά στον Κεραυνό, γεγονός που έγινε φανερό από το πάθος που λειτουργούσαν οι ποδοσφαιριστές του σε κάθε προσπάθεια.

Η Τριγλία δεν φάνηκε να ξεπερνά το σοκ σε όλο το υπόλοιπο του πρώτου μέρους με λάθη στις μεταβιβάσεις των παικτών της, και έλλειψη καθαρού μυαλού σε όποια ενέργεια επιχείρησε για να φέρει το ματς στα ίσα.

Στο δεύτερο μισό του αγώνα οι κιτρινόμαυροι μπήκαν φανερά ποιο δυνατά και ο Ασλάνογλου έριξε στην μάχη τον Μάτζη αντί του Τσάγκαρη θέλοντας να φρεσκάρει την επιθετική του γραμμή αλλάζοντας και τον Φελεγκάκη με τον Σταμπέλο, καθώς ο πρώτος κινήθηκε σε ρηχά νερά, καθ’όλη την διάρκεια του πρώτου μέρους. Οι αλλαγές έδειξαν να φέρνουν αποτέλεσμα και οι Ραφηνιώτες άρχισαν από το σημείο αυτό και μετά να ρολάρουν καλύτερα και να επισκέπτονται τακτικά τα καρέ του Παππά χωρίς όμως να έχουν καλά τελειώματα στην τελική προσπάθεια. Κόντρα στην ροή του αγώνα και σε μια ταχύτατη αντεπίθεση των κυανόλευκων ο « φτερωτός» Κατσιγιάννης στο 76’ με μια φανταστική ατομική ενέργεια, παίρνοντας την μπάλα λίγο κάτω από το κέντρο, «μπούκαρε» στην περιοχή και με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα του πορτιέρο της Τριγλίας πραγματοποιώντας το 2-0.

Λίγα λεπτά αργότερα  (80’) η ομάδα του Στάθη Ασλάνολγλου σε μια σέντρα από τα δεξιά και κεφαλιά του Πρίφτη στην προσπάθεια του να διώξει μείωσε σε (2-1) και έδωσε άγρια ομορφιά στο παιχνίδι. Στο 84’ ο Σκαφίδας λίγο έλειψε να σκοράρει και να πάει το ματς στην παράταση αλλά η κεφαλιά του βρήκε στο δοκάρι της εστίας του Παππά, που ένα λεπτό νωρίτερα έκανε την απόκρουση του αγώνα μην επιτρέποντας στον Γκίκα να σκοράρει. Το σφύριγμα του ρέφερι Δραγάτη στο 93’ βρήκε τον Κεραυνό νικητή και τροπαιούχο με 2-1 και τους φίλους των δύο ομάδων να ανταλλάσουν βεγγαλικά στην κερκίδα , αλλά με την παρέμβαση των ΜΑΤ τα χειρότερα απεφεύχθησαν.

Διαιτητές, Αλ. Δραγάτης, Παπαδιώτης-Μήταρης

 

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ (Θανάσης Πετούρης): Παππάς Γ., Παπασωτηρίου, Λιούμης, Παππάς Χρ., Αναγνώστου, Πρίφτης, Ρώμας Γ. (92′ Σταμάτης), Μεγαγιάννης, Σάντρι (70′ Εφραιμίδης), Κοντογιάννης, Μπάτρης (87′ Κατσίκης)

ΤΡΙΓΛΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ (Στάθης Ασλάνογλου): Φιλιππόπουλος, Στρόμπουλος, Φελεγκάκης (46′ Σταμπέλος Γ.), Κόρακας, Τσέπας, Σκαφίδας, Ράμο, Αλεβίζος, Γκίκας, Μουλλάκης (64′ Χατζάκης), Τσάγκαρης (46′ Μάντζης)

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply