Connect with us

slideshow

Κυπελλούχος ΕΠΣΑ η «εφτάψυχη» Κηφισιά 4-3 στα πέναλτι το Αιγάλεω

Published

on

Σε έναν ίσως από τους καλύτερους τελικούς Κυπέλλου ΕΠΣΑ των τελευταίων ετών η Κηφισιά κατέκτησε το τρόπαιο στην διαδικασία των πέναλτι επικρατώντας του Αιγάλεω με 4-3 (1-1 η κανονική διάρκεια). Πάνω από 2.500 φίλαθλοι παρακολούθησαν τον τελικό με τους 1.500 εξ αυτών να είναι οπαδοί του Αιγάλεω, οι οποίοι και κέρδισαν κατά κράτος την «μάχη» της εξέδρας, ενώ περίπου 600 φίλαθλοι της Κηφισιάς παραβρέθηκαν στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

 

Στο μεγαλύτερο μέρος και των 120 λεπτών η ομάδα που είχε τις περισσότερες και τις πιο «καθαρές» ευκαιρίες ήταν το Αιγάλεω, όμως οι παίκτες της Κηφισιάς ήταν κυριολεκτικά «εφτάψυχοι» και όσες φορές βρέθηκαν με την πλάτη στο «καναβάτσο» κατάφεραν να σταθούν όρθιοι.

 

Μοιρασμένο το πρώτο μέρος

 

Το Αιγάλεω μπήκε δυνατά στο πρώτο ημίχρονο και στο 3′ έχασε καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ αλλά το σουτ του Τουρνά μέσα από την περιοχή πέρασε λίγο άουτ. Οι Κηφισιώτες απάντησαν αμέσως, αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Γκουτσούλας στο 7′ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή έφυγε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Κουρεπίνη. Οι δύο καλύτερες στιγμές στην συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου ανήκαν στο «Σίτι». Συγκεκριμένα στο 28′ ο Δουκάκης προσπάθησε να κρεμάσει από την αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής τον Κόλλια, με την μπάλα όμως να περνάει ελάχιστα άουτ, ενώ στο 36′ και έπειτα από εκπληκτική ατομική προσπάθεια του περνώντας τρεις παίκτες, ο Τουρνάς σούταρε, αλλά βρήκε τον Κόλλια σε ετοιμότητα.

 

Δουκάκης ο «εκτελεστής»

 

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα των δυτικών προαστίων μπήκε δυνατά και στο 51′ σουτ του Παπουτσή πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 55′ το πλασέ του Δουκάκη από το σημείο του πέναλτι απέκρουσε ο Κόλλιας. Όμως στο 56′ η κερκίδα των οπαδών του «Σίτι» πήρε «φωτιά». Ο Τουρνάς πήρε την κόντρα και έδωσε πάσα στον Μακρή, ο οποίος έβγαλε σέντρα ακριβείας στον Δουκάκη και ο τελευταίος πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ σουτάροντας με το εξωτερικό μέρος του δεξιού του ποδιού από τα όρια της μεγάλης περιοχής γράφοντας με αυτό τον τρόπο το 1-0. Στο 58′ ο σύλλογος των βορείων προαστίων έχασε καλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει, αλλά το φάουλ του Βέρμπη πέρασε μόλις άουτ. Στο 69′ ο Δουκάκης έφτασε κοντά στο δεύτερο προσωπικό του τέρμα, αλλά γι’ακόμη μία φορά ο νεαρός πορτιέρο της Κηφισιάς είπε «όχι». Στο 75′ η Κηφισιά έκανε την καλύτερη ευκαιρία της στο παιχνίδι, όταν μετά την κάθετη πάσα του Χίσο ο Βέρμπης βρέθηκε τετ α τετ με τον Κουρεπίνη, αλλά ο Παπουτσής έβαλε σωτήρια το πόδι του προτού «πυροβολήσει» ο έμπειρος φορ.

 

Στάθηκε «όρθια» στο 90’+1′

 

Στο 90′ ο Βουτυράς δεν πρόλαβε να πλασάρει, με τον Κόλλια να κάνει έξοδο και να τον προλαβαίνει και τελικά φτάσαμε στην φάση του αγώνα στο 90’+1′. Ο Βέρμπης πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Στριμμένου, με τον Παππά να μην διστάζει να σφυρίξει πέναλτι υπέρ της Κηφισιάς. Όπως είναι λογικό οι Αιγαλεώτες διαμαρτυρήθηκαν αλλά η απόφαση του Αθηναίου ρέφερι ήταν σωστή. Ο Βέρμπης έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα, ήταν εκπληκτικά ψύχραιμος και έστειλε στην απέναντι γωνία τον Κουρεπίνη, κάνοντας το 1-1 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών των «κυανόλευκων».

 

Άτυχος στην παράταση ο Στριμμένος

 

Στην παράταση δεν άλλαξε κάτι, αν και υπήρχαν οι ευκαιρίες για να επιτευχθεί κάποιο τέρμα. Μάλιστα ο Στριμμένος, που έκανε το πέναλτι στο 90’+1′ παραλίγο να γίνει ήρωας για το Αιγάλεω, αλλά οι κεφαλιές του στο 114′ και στο 120’+1′ πέρασαν ελάχιστα άουτ. Νωρίτερα και στο 98′ ήταν σειρά του «Σίτι» να ζητήσει πέναλτι για χέρι μέσα στην περιοχή της Κηφισιάς, με τον Παππά όμως που ήταν κοντά στην φάση να δείχνει «παίζετε». Από την πλευρά της η Κηφισιά είχε δύο καλές ευκαιρίες με τον Βέρμπη στο 92′, που από καλή θέση μέσα από την περιοχή σούταρε άουτ, ενώ στο 118′ φοβερό σουτ του Τεγούση από τα 25 μέτρα περίπου έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Κουρεπίνη.

 

Πιο ψύχραιμη η Κηφισιά στην «Ρώσικη ρουλέτα»

 

Έτσι φτάσαμε στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι. Το Αιγάλεω είχε την ευκαιρία να προηγηθεί με 3-1 και 4-2 και να κατακτήσει το τρόπαιο, αλλά στην πρώτη περίπτωση ο Κόλλιας απέκρουσε το πέναλτι του Βουτυρά και στην δεύτερη ο Τζανετάκος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Η Κηφισιά όμως, όπως τονίσαμε και στην αρχή του κειμένου αποδείχτηκε «εφτάψυχη», οι παίκτες της στάθηκαν ψύχραιμοι και δεν έχασαν τελικά την ευκαιρία να φτάσουν στην πολυπόθητη κατάκτηση του τροπαίου επικρατώντας με 4-3.

 

Η σειρά εκτελέσεων των πέναλτι

 

Παπουτσής 1-0, Κορακάκης 1-1, Μακρής 2-1, Χίσο (άουτ), Βουτυράς (απόκρουση), Γεωργακόπουλος 2-2, Ποστόλης 3-2, Τεγούσης (δοκάρι), Τζανετάκος (δοκάρι), Βέρμπης 3-3, Χανιώτης (άουτ), Γκουτσούλας 3-4

 

Από την Κηφισιά κορυφαίοι ήταν οι Κόλιας και Βέρμπης, ενώ ακολούθησαν οι Χίσο και Παπαδόπουλος.

 

Από το Αιγάλεω κορυφαίοι ήταν οι Δουκάκης, Στριμμένος, Μακρής και Τουρνάς

 

Διαιτητής ήταν ο Παππάς και βοηθοί του οι Ταρανάς και Απτόσογλου και πραγματικά και οι τρεις στάθηκαν στο ύψος τους για ένα τόσο κρίσιμο αγώνα διαιτητεύοντας πάρα πολύ καλά. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως το Αιγάλεω εκφράζει πολλά παράπονα για το πέναλτι της Κηφισιάς, όπως και για την φάση του 98′, όπου και οι «κυανόλευκοι» ζήτησαν πέναλτι σε χέρι.

 

Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι: Από το Αιγάλεω οι Ταμπάκης στο 41′ και Στριμμένος στο 90’+1′, ενώ από την Κηφισιά οι Τεγούσης στο 90’+3′ και Παπαδόπουλος στο 95′.

ΑΙΓΑΛΕΩ: Κουρεπίνης, Παπουτσής, Ταμπάκης, Στριμμένος, Κουτσοδήμος, Κουμπούλης (116′ Ποστόλης), Δουκάκης (86′ λ. τρ. Βουτυράς), Τουρνάς, Μακρής, Τζανετάκος, Πολυκρέτης (91′ Χανιώτης)

Στον πάγκο ήταν επίσης οι: Καμπόλης, Μητρογιάννης, Κάλης και Σαραντάκης

ΚΗΦΙΣΙΑ: Κόλλιας, Στασινός, Καραμπάς (88′ Παπάζογλου), Τεγούσης, Έσλερ, Κορακάκης, Χίσο, Κάρος (68′ Παπαδόπουλος), Βέρμπης, Γκουτσούλας, Ντούμος (78′ Γεωργακόπουλος)

Στον πάγκο επίσης ήταν οι: Νταγιάντας, Χέλης, Τοκουτζής και Κωτσερίδης

Παραλειπόμενα από τη Νέα Σμύρνη

 

Τη δική τους ξεχωριστή παρουσία είχαν και οι οπαδοί του Πανιώνιου! Περίπου 70 «Πάνθηρες» παρακολούθησαν τον τελικό του Κυπέλλου από τη Θύρα 3 και υποστήριξαν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της Κηφισιάς, ενώ πανηγύρισαν έξαλλα την επιτυχία τους! Ασφαλώς, δεν έλειψαν τα εκατέρωθεν υβριστικά συνθήματα με τους οπαδούς του Αιγάλεω.

 

Λίγο μετά την επίτευξη του γκολ από τον Στράτο Δουκάκη, ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης, σηκώθηκε από τη θέση του για να παροτρύνει με φωνές τους παίκτες της Κηφισιάς.

 

Σύσσωμη η διοίκηση της ΕΠΣΑ παρακολούθησε τον τελικό από τα επίσημα, προεξάρχοντος του προέδρου Παναγιώτη Δημητρίου.

 

Πλήθος ανθρώπων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου έδωσαν το «παρών» στη γιορτή του αθηναϊκού ποδοσφαίρου. Μεταξύ άλλων ήταν οι προπονητές Δημήτρης Παπασπύρου, Σάκης Σάσσαλος, Γιάννης Τάμπρατζης, Γιώργος Αρχοντάκης, οι διαιτητές Ηλίας Σπάθας, Σταύρος Ιωσηφίδης και οι παράγοντες ομάδων, Μάκης Ελμαλόγλου (Νέα Ιωνία), Δημήτρης Πλέστης (Περιστέρι), Τάσος Σιδηρόπουλος (Χολαργός), Σταύρος Δαναλάτος (Γκυζιακός), ο πρόεδρος του Φωστήρα Σταμάτης Καζαντζής (Φωστήρας), οι ποδοσφαιριστές: Σπύρος Δωροβίνης, Γιάννης Γαζής, Δημήτρης Καραμέρης, ο μάνατζερ: Παναγιώτης Δουφεξής.

 

Κωνσταντίνος Ράπτης (kraptis1449@hotmail.com)

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply