Connect with us

slideshow

Κυπελλούχος ΕΠΣΔΑ η Νέα Πέραμος – Δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Επικράτησε 3-0 του Ασπροπύργου και κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το τρόπαιο

Published

on

Τα νιάτα και ο ενθουσιασμός της Νέας Περάμου ήταν αυτά που επικράτησαν στο χθεσινό τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ στο γήπεδο της Μάνδρας. Οι «κιτρινόμαυροι» λύγισαν στις λεπτομέρειες τον μαχητικό Ασπρόπυργο με 3-0 στον τελικό της Μάνδρας, όπου παρευρέθηκαν πάνω από 1000 φίλαθλοι και των δυο ομάδων.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες με κύριο εκφραστή τον Πατσιονίδη Κ.. Με την συμπλήρωση του τετάρτου όμως ο Ασπρόπυργος απείλησε σε μια φάση που συζητήθηκε έντονα. Ο Μούτας μπήκε μέσα στην περιοχή καταδιωκόμενος από τον Λιμνιάτη. Οι δυο παίκτες τζαρτζαρίστηκαν με τον Μούτα να βγαίνει κερδισμένος και το σουτ του να νικάει τον Κεχαγιά. Ο διαιτητή Φαρμάκης σήκωσε τη σημαία και το γκολ ακύρωσε ο διαιτητής Βάτσιος για επιθετικό φάουλ, σε μια φάση που οι Ασπροπυργιώτες διαμαρτυρήθηκαν έντονα.

Η ποιότητα του αγωνιστικού χώρου δεν βοηθούσε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών με το ημίχρονο να λήγει 0-0 και φαινόταν ότι μόνο από κάποιο στημένο θα μπορούσε να δημιουργηθεί κάτι στην επανάληψη. Έτσι και έγινε στο 56’. Ο Πατσιονίδης Κ. εκτέλεσε το φάουλ με τον Παναγιωτόπουλο να μην μπορεί να διώξει και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0.

Ο Ασπρόπυργος ανέβηκε στη συνέχεια, χωρίς όμως να μπορέσει να διασπάσει την άμυνα των «κιτρινόμαυρων». Αντίθετα η Νέα Πέραμος έφτασε κοντά στο 2-0, όμως η προσπάθεια του Φωτίου Γ.  πέρασε λίγο άουτ στο 78’. Ο ίδιος παίκτης όμως «καθάρισε» την υπόθεση νίκη στο 90’, όταν σκόραρε σε κενή εστία, εκμεταλλευόμενος το τραγικό λάθος των Παναγιωτόπουλου και Πολυτάρχου Κ..

Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Καραγιάννης, που με μια ασύλληπτη λόμπα έδωσε θριαμβευτικό τόνο στην επικράτηση της Νέας Περάμου.

Μετά το σφύριγμα της λήξης ακολούθησαν τρελά πανηγύρια με τον προπονητή της Νέας Περάμου Αλέκο Σαμάτιαλη να δηλώνει  stoplekto.gr: « Ο αγώνας έγινε σε έναν αρκετά κακό αγωνιστικό χώρο , είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα και είχαμε διαβάσει τον αντίπαλο και ήμασταν έτοιμοι για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίζαμε. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για αυτή την επιτυχία, έχουμε μια ομάδα με πολύ μέλλον.

Από την άλλη αιχμές κατά της διαιτησίας άφησε ο πρόεδρος του Ασπρόπυργου Σπύρος Μπέκος που μας είπε: « Το παιχνίδι κρίθηκε στη φάση του 15’ με το γκολ του Μούτα. Θεωρώ ότι αν είχε μπει αυτό το γκολ η έκβαση της αναμέτρησης θα ήταν διαφορετική. Το τελικό σκορ δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα του παιχνιδιού είναι πλασματικό. Συγχαρητήρια ωστόσο στη Νέα Πέραμο γιατί κέρδισε δίκαια.

«Ήταν ένας πολύ ωραίος τελικός, που τον απόλαυσε φέτος πάρα πολύς κόσμος», δήλωσε stoplekto.gr ο πρόεδρος της ΕΠΣΔΑ Μιχάλης Τζανόπουλος και προσέθεσε: « Συγχαρητήρια στην Νέα Πέραμο για την κατάκτηση του Κυπέλλου, καθώς και στην ομάδα του Ασπροπύργου που ήταν ένας άξιος αντίπαλος. Το σημαντικότερο ήταν ότι βγήκανε όλοι οι ποδοσφαιριστές υγιής και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό».

*Πέταγε από τη χαρά του ο παράγοντας της Νέας Περάμου Γιάννης Σεβαστής που μας είπε: « Είμαστε πολύ χαρούμενοι, συγχαρητήρια σε όλους, τεχνικό τιμ και ποδοσφαιριστές για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Είμαστε μια νεανική ομάδα και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας να καταφέρουμε ακόμα περισσότερα πράγματα. είναι μια μεγάλη επιτυχία για την πόλη της Νέας Περάμου και τον κόσμο της».

**Στον ίδιο τόνο κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Προέδρου των Κυπελλούχων Κώστα Γουρνάρη που μεταξύ άλλων είπε: « Είναι κάτι το οποίο δεν το έχουμε ξαναζήσει, εκτός από την ομάδα που είχε ανέβει στη Δ’ Εθνική. Είμαστε μια ομάδα με σχεδόν μηδαμινό μπάτζετ, στηριζόμενοι σε νέα παιδιά από την πόλη μας. Έχουμε όλο τον καιρό να δουλέψουμε πάνω σε αυτή την επιτυχία και προοδέψουμε. Συγχαρητήρια και στην ομάδα του Ασπροπύργου που ήταν ένας άξιος αντίπαλος».

**Από την πλευρά των ηττημένων ο προπονητής του Ασπροπύργου Κώστας Κοπαλάς είπε: « Η Νέα Πέραμος είναι άξια Κυπελλούχος. Δυστυχώς ο αγώνας έγινε σε έναν πολύ βαρύ και κακό αγωνιστικό χώρο. Πιστεύω το τελικό σκορ είναι πλασματικό και δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα».

 

AΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ(Κώστας Κοπαλάς): Παναγιωτόπουλος, Φραγκόπουλος, Τσιανάκας, Φωτιάδης (83’ Μουζάκας), Πολυτάρχου Κ., Κάτσος, Κοπαλάς (78’ Χελιώτης), Μούτας (6’’ Πέππας), Κομιώτης, Καλογρίδης, Τσεβάς.

ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ(Αλέκος Σαμάτιαλης): Κεχαγιάς, Μανώλης Α., Γεωργιάδης, Πατσιονίδης, Λιμνιάτης, Τσιούνης, Νάκος (46’ Φωτίου Γ.), Καραγιάννης, Αριστόπουλος (94’ Τσολιάκος), Τσαούσης (69’ Φωτίου Π.), Καμπόλης.

  • Τον τελικό παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Μεγάρων- Νέας Περάμου Γρηγόρης Σταμούλης, η Αντιδήμαρχος Βανέσα Μαυροειδή και ο πρόεδρος του Πανελευσινιακού Χρήστος Γιαλιάς.
  • Πριν την έναρξη του αγώνα η διοίκηση της ΕΠΣΔΑ βράβευσε τους προέδρους των φιναλιστ του τελικού, Σπύρο Μπέκο(Ασπρόπυργος) και Κώστα Γουρνάρη(Νέα Πέραμος).

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply