Connect with us

slideshow

Λαυρεωτική: Είχε τη σωστή… συνταγή!

Μετά από τρία χρόνια, η Λαυρεωτική επέστρεψε στα… σαλόνια της Ανατολικής Αττικής με σοβαρή δουλειά και νεαρά παιδιά!

Published

on

Στην αφετηρία της περσινής διαδρομής ο προγραμματισμός δεν αναφερόταν σε άνοδο. Τουναντίον, στόχος ήταν η δημιουργία μίας ανταγωνιστικής ομάδας, που θα έπαιζε όμορφο ποδόσφαιρο και στο τέλος θα καταλάμβανε μία θέση στα… πάνω σκαλοπάτια του βαθμολογικού πίνακα. Άλλωστε, απέναντι στη Λαυρεωτική θα βρίσκονταν ομάδες με υψηλότερο μπάτζετ, με πιο αναγνωρισμένους ποδοσφαιριστές και ενδεχομένως με μεγαλύτερη δυναμική. Παρ’ όλα αυτά, η νεανική ομάδα του Δημήτρη Τσιαούση κατόρθωσε να εξουδετερώσει ομάδες όπως ο Σαρωνικός Αναβύσσου, ο Αχιλλέας Κάτω Αχαρνών και ο Πρωτέας Παλαιάς Φώκαιας, παίρνοντας αυτή το δεύτερο εισιτήριο που σήμανε άνοδο, πίσω από την πρωταθλήτρια Σταμάτα! Το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας πιστώνεται στον νεαρό προπονητή που «έχτισε» ένα άξιο σύνολο, αλλά και στον πρόεδρο Αντώνη Χασιώτη, που βρέθηκε στο πλευρό της ομάδας καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν και με κάθε τρόπο. Οι δύο άνδρες μίλησαν για την προσπάθεια της περσινής χρονιάς και για τις βλέψεις ενόψει της ερχόμενης περιόδου.

 

Τσιαούσης: Δικαιώθηκα!

Το περασμένο καλοκαίρι πήρε την απόφαση να… κατέβει στη Β’ κατηγορία της ΕΠΣΑΝΑ, λαμβάνοντας παράλληλα το ρίσκο που θα ενεργοποιούσε μία ενδεχόμενη αποτυχία. Μέχρι τότε είχε εργαστεί μόνο σε επίπεδο Δ’ και Γ’ Εθνικής στον πάγκο του Ολυμπιακού Λαυρίου και του Κεραυνού Κερατέας, αντίστοιχα. Ο Δημήτρης Τσιαούσης πίστεψε στο «όραμα» του Αντώνη Χασιώτη, δούλεψε σωστά με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του και στο τέλος απόλαυσε τη δικαίωσή του, πανηγυρίζοντας την πρώτη άνοδο της προπονητικής του καριέρας: «Ρίσκαρα που πήγα στη Β’ κατηγορία ΕΠΣΑΝΑ, όμως είχα πίστη μέσα μου αλλά και στα παιδιά που βρήκα. Νομίζω ότι δικαιώθηκα»! Εν συνεχεία, κλήθηκε να κάνει μία μικρή αναφορά στη διαδρομή του: «Ξεκινήσαμε με στόχο τη δημιουργία μίας καλής ομάδας, όμως γνώριζα ότι διαθέτουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, ικανούς για το κάτι παραπάνω» επισήμανε αρχικά ο 39χρονος τεχνικός, συμπληρώνοντας στη συνέχεια: «Κατόρθωσα να τους κάνω να πιστέψουν ότι θα μπορούσαν να τα καταφέρουν. Το διαπίστωσαν και στην προπόνηση, αλλά και στα επίσημα παιχνίδια ότι η άνοδος ήταν στόχος εφικτός. Φάνηκε και στα ντέρμπι ότι ξεχωρίζαμε! Ήμασταν μία γροθιά και τα καταφέραμε»!

 

«Το πιστέψαμε»

Όσο για τα «όπλα» της ομάδας του, ο Δημήτρης Τσιαούσης υπογράμμισε: «Θεωρώ ότι είχαμε πολύ καλούς «μικρούς», αλλά και την πείρα τεσσάρων-πέντε παιδιών που γνώριζαν καλά την κατηγορία. Παράλληλα, ήμασταν όλοι μία οικογένεια! Ο πρόεδρος (σ.σ. Αντώνης Χασιώτης) ήταν κοντά μας σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Πίστεψε και εκείνος στη δουλειά μας». Για τη νέα χρονιά, ευχήθηκε ακόμη περισσότερος κόσμος του Λαυρίου να στηρίξει την προσπάθεια, κάνοντας μία μικρή και σχετική αναφορά στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε πριν από περίπου έναν μήνα: «Η φετινή κατάσταση ήταν φτιαγμένη καθαρά και έντιμα, για αυτό το χάρηκε όλο το Λαύριο. Δεν είχαμε την εύνοια της διαιτησίας ούτε σε ένα ματς! Θα είναι κρίμα να μην στηριχθεί η ομάδα τώρα που ανέβηκε κατηγορία, όταν μάλιστα αποτελείται από ντόπια παιδιά και ταλέντα της περιοχής».

 

Χασιώτης: Πάθος μου οι ακαδημίες!

Ανέλαβε την Λαυρεωτική ίσως στο χειρότερο σημείο της ιστορίας της, που ήταν ο υποβιβασμός της στη Β’ κατηγορία το καλοκαίρι του 2009. Ο Αντώνης Χασιώτης δεν άφησε στη… μοίρα της την αγαπημένη του ομάδα, αντιθέτως φρόντισε να την «χτίσει» ξανά από το «μηδέν» και να την οδηγήσει τρία χρόνια μετά στην επάνοδο στην Α’ ΕΠΣΑΝΑ! Για την επιτυχημένη θητεία του είχε ως παρακαταθήκη την παρουσία του στον προεδρικό θώκο τα πρώτα τέσσερα χρόνια, αφότου σταμάτησε την ποδοσφαιρική του καριέρα. Αρχικά, ο 47χρονος παράγοντας τόνισε: «Στόχος μας δεν ήταν η άνοδος, αλλά να δουλέψουμε σωστά. Εργαστήκαμε ιδανικά, ο Δημήτρης Τσιαούσης και οι ποδοσφαιριστές μας παρουσίασαν πολύ καλό έργο και νομίζω ότι δίκαια ανεβήκαμε. Η Λαυρεωτική ήταν η καλύτερη ομάδα και έπαιξε το πιο όμορφο ποδόσφαιρο»! Αναφορικά με την ερχόμενη χρονιά, σχολίασε: «Πρώτα από όλα, θέλουμε να κάνουμε ένα καλό πρωτάθλημα. Θα προσπαθήσουμε να διαγράψουμε μία καλή πορεία και να βλέπει ο κόσμος όμορφο ποδόσφαιρο! Δεν έχουμε βλέψεις για άνοδο, μας ενδιαφέρει να αναδεικνύονται δικά μας παιδιά από τις ακαδημίες και να παίρνουν ευκαιρίες. Άλλωστε και πέρσι στηριχθήκαμε σε μικρά παιδιά από το Λαύριο. Οι ακαδημίες μας είναι σε πολύ καλή κατάσταση και πιστεύουμε ότι φέτος θα ξεπεράσουμε τα εκατό παιδιά»! Στον επίλογό του, ο Αντώνης Χασιώτης απεύθυνε κάλεσμα στους φιλάθλους της πόλης: «Στη φετινή προσπάθεια χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερο τον κόσμο. Τον θέλουμε στο πλευρό μας».

 

Έτοιμοι για το… άλμα!

Η δουλειά που γίνεται στη Λαυρεωτική δεν είναι τυχαία. Αντιθέτως, στο «ερυθροπράσινο» συγκρότημα υπάρχει πλάνο, που βοηθάει στην ανάδειξη των ποδοσφαιριστών. Ήδη βρίσκονται στο στόχαστρο επαγγελματικών ομάδων τρεις ταλαντούχοι άσοι. Καταρχάς, εξαιρετικές εντυπώσεις έχει αφήσει ο 16χρονος τερματοφύλακας Αλέξανδρος Λάμπρου της Λαυρεωτικής που έχει συγκινήσει τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Παράλληλα, πολύ καλή χρονιά έκαναν ο 20χρονος αριστερός χαφ Δημήτρης Μιχαηλίδης και ο 20χρονος δεξιός μπακ-χαφ Κωνσταντίνος Χουσείν, οι οποίοι ετοιμάζονται για το… άλμα στην καριέρα τους.

 

Δημήτρης Θεοδώρου

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply