Connect with us

7ος Όμιλος

Μάθημα για Απόλλωνα Σμύρνης, 2-2 με το ψυχωμένο Αιγάλεω

Published

on

Φιλική ισοπαλία στη Ριζούπολη με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να βγάζει την αναμενόμενη κούραση * Γκολ – ποίημα ο Μπαστιάνος στο 1-0 * Ομάδα, που θα πρωταγωνιστήσει στη Football League το «Σίτι»

Φιλικό σε συνθήκες επίσημου παιχνιδιού… Ένα εξαιρετικό τεστ αποδείχθηκε για τον Απόλλωνα Σμύρνης το ματς προετοιμασίας με το Αιγάλεω το απόγευμα του Σαββάτου (31/8) στη Ριζούπολη.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έχοντας δύο πρόσωπα ανά ημίχρονο παραχώρησε ισοπαλία (2-2) στο μαχητικό «Σίτι», που τα έδωσε όλα σαν να επρόκειτο για αγώνα πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο πρώτο 45λεπτο ήταν κυρίαρχη, αλλά στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης πήρε ένα καλό μάθημα από το ψυχωμένο σύνολο του Πέτρου Δημητρίου.

Το φιλικό αυτό τα είχε… όλα! Δύναμη, σκληρές μονομαχίες, εκνευρισμούς, φανατισμό και πανηγυρισμούς (σε αγωνιστικό χώρο και εξέδρα με περισσότερους από 300 φίλαθλους και των δύο ομάδων) θυμίζοντας αγώνα κανονικής περιόδου.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 12’ με ένα γκολ – ποίημα από τον Μπαστιάνο, ο οποίος με εξαιρετική ατομική ενέργεια και αφού «άδειασε» όποιον βρήκε μπροστά με πλασέ μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-0.

Οι παίκτες του Παπαδόπουλου, μάλιστα, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και θα μπορούσαν να ήταν πιο προσεκτικοί να πετύχουν και δεύτερο τέρμα μέχρι την ανάπαυλα, αλλά αυτό δεν συνέβη. Αντιθέτως, στο β’ ημίχρονο το Αιγάλεω έβγαλε και επιθετικές αρετές εκμεταλλευόμενο άριστα ορισμένα αμυντικά θέματα, που είχε η «Ελαφρά Ταξιαρχία»… Έτσι στο 47’ μετά από λάθος του Χουχούμη ο Τσαφταρίδης με έπιαστο σουτ στην δεξιά γωνιά του Χουάντερσον έφερε το ματς στα ίσα. Και μάλιστα λίγο αργότερα λίγο έλειψε ο Πετρόπουλος να δώσει και το προβάδισμα στο ψυχωμένο «Σίτι» χάνοντας από κοντά μεγάλη ευκαιρία!

Είναι γεγονός, βέβαια, ότι ο Απόλλωνας έβγαλε και κόπωση (απόλυτα λογικό τη δεδομένη χρονική στιγμή ελέω της σκληρής καθημερινής δουλειάς) στο δεύτερο 45λεπτο και σε συνδυασμό με τις αλλαγές άργησε να βρει ρυθμό, ενώ αντιθέτως το Αιγάλεω πήρε ψυχολογικό αβαντάζ και πατούσε καλύτερα…

Ωστόσο, οι παίκτες του Παπαδόπουλου ηρέμισαν και κατάφεραν να πάρουν εκ νέου προβάδισμα στο σκορ με κοντινή προβολή του Βάρκα έπειτα από κάθετη του Μπλάζιτς για το 2-1 στο 85’!

Το φιλικό, ωστόσο, έκρυβε και άλλες συγκινήσεις… Έτσι στο 87’ ο Βαφέας δεν διώχνει με τη μία μπροστά από τον Ντιαντά και εν συνεχεία άτσαλα τον βρίσκει με τον διαιτητή Βασίλη Στάμου να καταλογίζει το πέναλτι, που μετέτρεψε σε γκολ για το 2-2 από τα έντεκα μέτρα ένα λεπτό αργότερα ο Ροτζέριο Μάρτινς.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι δεν έλειψαν τα σκληρά μαρκαρίσματα από τους φιλοξενούμενους (ειδικά στο α’ ημίχρονο με τον Μαγκάκη να παίζει πολύ δυνατά τον Μπαστιάνο), που όσο περνούσε η ώρα έφερε και νεύρα με αποκορύφωμα την κίτρινη που είχε για διαμαρτυρία στο 63’ ο Λαγός.

Ενώ οι γηπεδούχοι δεν έκρυψαν την δυσαρέσκεια τους για τις ανά δίλεπτο αλλαγές, που έκανε ο κόουτς του Αιγάλεω στο β’ ημίχρονο ειδικά μετά το 1-1…

Πάντως, το Αιγάλεω έδειξε ότι θα είναι μια ομάδα που ξεκάθαρα θα πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Football League κοιτώντας στο β’ ημίχρονο στα μάτια τον Απόλλωνα Σμύρνης της Σούπερ Λίγκας 2!

Από την «Ελαφρά Ταξιαρχία» ξεχώρισαν οι Μπαστιάνος, Μπλάζιτς, Βάρκας, Λαγός ενώ από το «Σίτι» καλύτεροι ήταν οι Τσιλιγκίρης, Τσαφταρίδης, Σπυρόπουλος και Σταματάκης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: (Νίκος Παπαδόπουλος): Αναγνωστόπουλος (46′ Χουάντερσον), Πατράλης (46′ Μπλάζιτς), Χουχούμης (65′ Βιτλής), Ζησόπουλος (65′ Βαφέας), Κύργιας (65′ Λαρέα, 82′ λ.τρ Ρώσση), Λαγός (65′ Αγρόδημος), Γκίνο (46′ Κυριακίδης), Παυλίδης (46′ Βάρκας), Μπαστιάνος (65′ Καραγκούνης), Μπεντινέλι (65′ Ιριτιέρ), Μαρκόφσκι (46′ Βουό, 73′ Γιαννιτσάνης).

ΑΙΓΑΛΕΩ (Πέτρος Δημητρίου): Σικαλιάς, Σπυρόπουλος (77’ λ.τρ. Τσιτσαρής), Μαγκάκης, Παπανικόλας, Σηριόπουλος, Φαρινόλα (40’ Τσαφταρίδης), Σταματάκης (58’ Ροτζέριο Μαρτίνς, 90’ Χρήστου), Κατσικογιάννης (30’ Μπαξεβάνος), Τσιλιγκίρης (60’ Χατζηιωαννίδης), Πετρόπουλος (55’ Ντιαντά).

a-sports.gr