Connect with us

slideshow

Μάρκος Δήμος: Θέλουμε ο κόσμος να νιώθει υπερήφανος

Published

on

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου προετοιμασίας και τη διεξαγωγή του πρώτου φιλικού με τον Πανίωνιο (1-1) στο οποίο ο Ιωνικός ικανοποίησε απόλυτα τους φίλους του, ο προπονητής Μάρκος Δήμος καταθέτει στo ionikosfc.gr τα πρώτα συμπεράσματα , τις σκέψεις και τον τρόπο με τον οποίο φιλοδοξεί να οδήγησει την ομάδα του στην επιτυχία.

 

Aναλυτικά οι δηλώσεις του Μάρκου Δήμου:

 

“Ολοκληρώσαμε τον πρώτο κύκλο προετοιμασίας που ήταν και ο βασικός κύκλος μάθησης σε ότι αφορά την αμυντική συμπεριφορά και την επιθετική ανάπτυξη. Απο δώ και πέρα θα αρχίσουμε να βλέπουμε πως ανταποκρίνεται η ομάδα σε ρεαλιστικές καταστάσεις παιχνιδιού. Σίγουρα μέσα από τα συνεχή φιλικά παιχνίδια θα δούμε σε πιο έντονους ρυθμούς πως ανταποκρίνεται η ομάδα σε ότι δουλέψαμε εώς τώρα αλλά και το σπουδαιότερο να ρίξουμε το βάρος στις δυο φάσεις μετάβασης ( transition) παιχνιδιού, απο άμυνα σε επίθεση και το αντίστροφο, που θέλουμε να είναι και το σημείο αναφοράς στο παιχνίδι μας.

 

Απο δώ και πέρα θα αρχίσουμε να βγάζουμε συμπεράσματα για να καταλήξουμε στο βασικό κορμό της ομάδας. . Το πιο δύσκολο κομμάτι που έχω να αντιμετωπίσω ως προπονητής, και που για άλλους θα ήταν πολύ ευχάριστο, είναι η σωστή διαχείριση και αξιολόγηση των παικτών, καθώς έχω να επιλέξω έντεκα παιδοσφαιριστές μέσα απο 24 ισάξιους.

 

Το επίπεδο ανταπόκρισης των παικτών είναι άκρως ικανοποιητικό και αυτό είναι αποτέλεσμα του υψηλού νοητικού επιπέδου των παιδιών. Είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθούν με επιτυχία στις αρχές που διέπουν το κτίσιμο μιας ομάδας με στόχους. Βασικό μας μέλημα είναι η αγωνιστική πειθαρχία και η συμπεριφορά της ομάδας ως συνόλου όπου όλοι είναι απαραίτητοι αλλά και ταυτόχρονα οποιαδήποτε απουσία δεν θα αλλάζει το αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας.

 

Κτίζουμε μια ομάδα με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την ταχύτητα, τα τρεξίματα σε συνδυασμό με την τεχνική επιδεξιότητα και τον ενθουσιασμό που συνάδει με τον χαμηλό μέσο όρο ηλικίας του ρόστερ μας. Με νεαρούς και φιλόδοξους ποδοσφαιριστές που σε συνδυασμό με έμπειρους παίχτες, που διαθέτουν ηγετικά προσόντα χωρις να τους λείπει το κίνητρο, στοχεύουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα με παρόν και μέλλον ικανή να παίξει θεαματικό ποδόσφαιρο που θα ικανοποιεί πρώτα και κύρια τον κόσμο του Ιωνικού ο οποίος θέλουμε να γίνει και πάλι ο δωδέκατος παίχτης της ομάδας κάτι που είχε αποδείξει και στο παρελθόν.

 

Τα πρώτα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά. Η συμπαράσταση στον φιλικο αγώνα με τον Πανιώνιο ήταν ιδιαίτερα ζεστή. Ελπίζουμε σε ανάλογη συνέχεια με έντονο το στοιχείο της παρακίνησης στους παίχτες μας, που είναι απαραίτητο για μια νεανική ομάδα. Κύριο μέλημα δικό μου αλλά και των ποδοσφαιριστών είναι μετά απο κάθε αγώνα ο κόσμος του Ιωνικου να νοιώθει υπερήφανος για την ομάδα του και ανεξαρτήτως αποτελέσματος, απόλυτα ικανοποιημένος απο την προσπάθεια μας.

 

Με τον Περαμαϊκό το δεύτερο φιλικό του Ιωνικού

 

Τον Περαμαϊκό, ένα εκ των αντιπάλων του στον υπό συσταση όμιλο του νέου πρωταθλήματος της Γ´ Εθνικής θα αντιμετωπισει ο Ιωνικός την Κυριακή 18 Αυγούστου στις 18:30 στο Δημοτικό γήπεδο της Νεάπολης , στο δεύτερο κατα σειρά φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας.

 

Στον αγώνα θα ισχύσουν οι κάρτες διαρκείας, θα λειτουργήσουν η οικογενειακή θύρα και η θύρα μαθητών ενώ η είσοδος των παλαιμάχων θα γίνει με καταστάσεις από τη θύρα 6.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply