Connect with us

4ος Όμιλος

Μίχος: Ας μας αφήσουν να το απολαύσουμε

Published

on

Ικανοποίηση επικρατεί στο στρατόπεδο του Ιάλυσου μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα κόντρα στον Ατρόμητο Πειραιά. Παρ’ ολα αυτά, στις δηλώσεις που παραχώρησε ο προπονητής της ομάδας, Πέτρος Μίχος, παρουσιάστηκε αρκετά προβληματισμένος από τη συμπεριφορά της διαιτησίας αναφορικά με την ευκολία που ο διαιτητής του αγώνα τιμωρούσε με κίτρινη κάρτα τους παίκτες της ομάδας του (8 κιτρινες εκ των οποίων, η μια ήταν δεύτερη για ποδοσφαιριστή του Ιάλυσου). Αναλυτικά,οι δηλώσεις του:

Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς γιατί προερχόμασταν από ήττα. Ανταποκριθήκαμε καλά όσον αφορά τη νοοτροπία που έπρεπε να έχουμε για να πάρουμε το ματς για να δώσουμε μια καλή απάντηση μετά την ήττα που γνωρίσαμε στα Ζωνιανά. Πετύχαμε δυο τέρματα είχαμε ένα δοκάρι, ένα πέναλτι που δεν δόθηκε που ήταν και χάσαμε δυο ευκαιριες που θα μπορέσαμε να σημειώσουμε περισσότερα τέρματα Υπήρχε αυτό που ψάχναμε συν το ότι δεν απειληθήκαμε εάν εξαιρέσουμε ένα σουτ του Στρατή. Η μεγαλύτερη απώλεια σε αυτό το ματς ήταν ωστόσο ότι είχαμε επτά με οκτώ κίτρινες κάρτες εκ των οποίων η μια ήταν κόκκινη .Εαν λοιπόν το αθροίσουμε ολα αυτά στην κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος μας κάνουν να προβληματιζόμαστε για το επόμενο παιχνίδι αλλά και για και τα επόμενα ματς που έρχονται. Δεν είμαι ποτέ καχύποπτος με όσα συμβαίνουν σε μια ομάδα. Αλλά ήταν πολλές οι ποινές στο πειθαρχικό έλεγχο όσον αφορά τις κάρτες. Εν πάσει περίπτωση ότι και να γίνει θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις. Το πλάνο μας είναι συγκεκριμένο δεν πρόκειται να βγούμε εκτός σχεδιασμός. Θέλουμε να πούμε σε όλους ότι δεν θέλουμε να τους ανησυχήσουμε. Ας μας αφήσουν να το απολαύσουμε αυτό κάνουμε’.

Ερωτηθείς τι αναφέρει το πλάνο του Ιάλυσου για τη φετινή σεζόν ο ικανότατος προπονητής πρόσθεσε:

Το πλάνο μας λέει ότι θα πρέπει να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα παίρνει τα αποτελέσματα προκειμένου να μην υπάρχει άγχος και να κοιτάζει πίσω με ασφάλεια. Παράλληλα, μέσα στους στόχους μας βρίσκεται η δημιουργία ενός συνόλου που θα στηρίζεται σε Έλληνες παίκτες και να μπορέσουμε κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος εφόσον βρισκόμαστε ψηλά στην κατάταξη να δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς παίκτες’.

Ερωτηθείς εάν η μέχρι στιγμής θετική πορεία του Ιάλυσου έχει αναγκάσει τους νησιώτες να ανακατατάξουν τους στόχους τους, ο Πέτρος Μίχος είπε:

Οχι δεν είναι αυτοσκοπός ο πρωταθλητισμός, ούτε μπαίνουμε σε αυτά τα τρυπάκια. Μπαίνουμε σε κάθε ματς για να διεκδικούμε ότι καλύτερο και να κρατηθούμε ψηλά’.

Σε σχετική ερώτηση για τις ομάδες που έχει ξεχωρίσει σε αυτές τις πρώτες οκτώ αγωνιστικές, ο έμπειρος κόουτς υποστήριξε:

Οι ομάδες που δείχνουν μια ιδιαίτερη σταθερότητα είναι οι τρεις πρώτες γιατί είναι αυτές που έχουν ισορροπία στην άμυνα και στην επθεση τους. Περιμένω το ανέβασμα της Κηφισιάς που είναι η επόμενη ομάδα που μπορεί να βγάλει κάποια πράγματα στο γήπεδο. Περίμενα τον Ιωνικό και τον Εθνικο να βρίσκονται ψηλά στην κατάταξη γιατί παραδοσιακά διαθέτουν δυνατές ομάδες όμως κάτι δεν τους έχει ταιριάξει μέχρι στιγμής. Βέβαια θα πρέπει να κάνουν όλες οι ομάδες τον κύκλο τους γιατί αρκετές εξ αυτών δεν έχουν βγει εκτός Λεκανοπεδίου όπου μπορούν να χαθούν βαθμοί’.

Ο Πέτρος Μίχος ρωτήθηκε εάν θεωρεί τον ΟΦΗ ένα από τα φαβορί για την άνοδο, με τον έμπειρο προπονητή να αποκρίνεται το εξής:

Ο ΟΦΗ έχει έμπειρους παίκτες αλλά του λείπει η ομαδική συνοχή που χρειάζεται ο πρωταθλητισμός’.

Ερωτηθείς τι θεωρεί ότι φταίει και ο ΟΦΗ δεν έχει συγκεντρώσει αρκετούς βαθμούς ο Πέτρος Μίχος κατέληξε στο εξής συμπέρασμα:

Ξεκίνησε καταρχάς με διαφορετικό προπονητή και στη συνέχεια έκανε δυο με τρεις προσθήκες. Οπότε αυτοί οι παίκτες με το νέο προπονητή θα έπρεπε να δέσουν για να έρθουν και τα ανάλογα αποτελέσματα. Συν τοις άλλοις υπάρχει το άγχος με το -6 που τους προσθέτει περισσότερα προβλήματα στη σκέψη τους πριν από κάθε ματς. Από εκεί και πλέον, από εδώ και στο εξής δεν έχει πολυτέλεια να έχεις απώλειες γιατί μετά από ένα σημείο και έπειτα θα είναι δύσκολο να καλυφθούν’.