Connect with us

4ος Όμιλος

Μίχος: «Πάμε καλά σε υψηλό ποσοστό»

Published

on

Αποτελεί μαζί με την Τρίγλια Ραφήνας και τον Φωστήρα τις ευχάριστες εκπλήξεις του 4ου ομίλου, αφού λίγοι ήταν εκείνοι που περίμεναν ότι οι συγκεκριμένες ομάδες θα προπορεύονταν στη Γ’ Εθνική, θέτοντας μάλιστα υποψηφιότητα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Παρ’ όλα αυτά, ο Ιάλυσος απέδειξε ότι εφόσον υπάρχει οργάνωση και μεθοδική δουλειά, μπορούν να επιτευχθούν αρκετά και σπουδαία πράγματα. Ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας δεν είναι άλλος από τον προπονητή των νεοφώτιστων, τον Πέτρο Μίχο, ο οποίος δεν αρνήθηκε να τοποθετηθεί λίγο πριν από το τέλος του 2015 σχετικά με την προσπάθεια που γίνεται στους νεοφώτιστους, οι οποίοι κάθε άλλο παρά τέτοιοι αποδεικνύονται, τουλάχιστον όσον αφορά τον επαγγελματισμό κάτω από τον οποίο εργάζονται. Ασφαλώς, οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες ξεκίνησαν να δουλεύουν οι «ερυθροκίτρινες» δημιουργούσαν υψηλές απαιτήσεις, με δεδομένο ότι αρκετοί ποδοσφαιριστές προέρχονταν από το τοπικό ποδόσφαιρο: «Είχαμε εξαγγείλει ότι θα προσπαθούσαμε να χτίζαμε μια ομάδα που θα αποτελούνταν κατά κόρον από Δωδεκανήσιους παίκτες οι οποίοι μαζί με τους νεαρούς θα γέμιζαν το ρόστερ, που σε συνδυασμό με τους… ξένους θα δημιουργούσαν ένα σύνολο άκρως ανταγωνιστικό. Αυτό έγινε με την απόκτηση των Κολιίαρα, Κοκκίνη και Λιόση».

Όσον αφορά στη φετινή σεζόν και την πορεία της ομάδας, κυρίως στο ξεκίνημά της, ο έμπειρος κόουτς δήλωσε: «Από το ξεκίνημα μας ενδιέφερε να χτιστεί μία ομάδα που θα κατάφερνε να κάνει καλή πορεία. Χτίσαμε μια ομάδα για να παίρνει αποτελέσματα και να μπορέσει να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο. Σκοπός μας ήταν να μάθουμε γρήγορα την κατηγορία και -το κυριότερο- να μην φορτώσουμε με υψηλές απαιτήσεις τη διοίκηση για να μπορεί να είναι συνεπέστατη στις υποχρεώσεις της. Σε αυτούς τους τρεις άξονες νομίζω ότι πήγαμε πολύ καλά και μάλιστα σε υψηλό ποσοστό».

Ερωτηθείς για τη νέα χρονιά, ο κ. Μίχος δήλωσε: «Η νέα χρονιά αποτελεί τη σταθεροποίηση των πεπραγμένων της περασμένης σεζόν. Προέκυψαν κάποιες ανάγκες από τα παιχνίδια και θα προσπαθήσουμε να προσδώσουμε προσωπικότητα στην ομαδα με την απόκτηση ποδοσφαιριστών για να προσπαθήσουμε να είμαστε ψηλά. Πρώτα απ ‘όλα για να πετύχουμε την παραμονή ώστε να μην έχουμε άγχος και δεύτερον τηρουμένων αναλογιών της κατηγορίας για να δούμε πόσο ψηλά μπορούμε να κρατηθούμε στο τέλος της περιόδου. Η ομάδα δεν παύει να έχει κίνητρα και ούτε τελειώνει εδώ επειδή έχουμε πετύχει το στόχο της παραμονής».