Connect with us

7ος Όμιλος

Μεγάλη πρόκριση για τον ΔΙΑ

Published

on

Σπουδαία πρόκριση για τον ΔΙΑ στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος αφού η ομάδα του Γιάννη Μανούσογλου επικράτησε με 3-1 στο γήπεδο Πυλίου της Θύελλας Ραφήνας. Οι κυπελλούχοι Δωδεκανήσου δεν έπιασαν καλή απόδοση, όμως σε αντίθεση με την περσινή περίοδο ήταν «κυνικοί» και έκαναν γκολ τις φάσεις που τους παρουσιάστηκαν. Θωνιάτης (2) και Χατζηφούντας τα γκολ των νικητών που περιμένουν αύριο να μάθουν τον αντίπαλο τους ενώ για την Θύελλα Ραφήνας που έδειξε εξαιρετικά δείγματα μείωσε με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Χαρακτίδης.

Εικόνα

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο ματς και πίεσαν κυρίως απ’ τα αριστερά με τον δραστήριο Ζέκιο να δημιουργεί πολλά προβλήματα στην άμυνα του ΔΙΑ με την Θύελλα μάλιστα να χάνει μεγάλη ευκαιρία με τον Σωτηριάδη να ανοίξει το σκορ.

Στην πρώτη του φάση στο ματς ο ΔΙ.ΑΣ κατάφερε να πάρει προβάδισμα όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα στρώθηκε στον Ιωαννίδη. Εκείνος έκανε την σέντρα σουτ και ο Θωνιάτης από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 15ο λεπτό κάνοντας το 1-0 για τον ΔΙΑ.

Ένα λεπτό αργότερα η ομάδα της Ραφήνας έφτασε μια ανάσα απ’ την ισοφάριση αφού ο Μαραθιανός βρέθηκε σε θέση βολής απ’ την μικρή περιοχή αλλά πλάσαρε άουτ. Στο 32’ ο Δημητρίου ήταν αυτός που σούταρε από πλάγια θέσης με τον Τσαραπατσάνη να απομακρύνει.

Μετά το 35’ ο ΔΙ.ΑΣ κατάφερε να ισορροπήσει το ματς και να περιορίσει τα ατού της Θύελλας και κατάφερε στο 40’ να πετύχει και δεύτερο γκολ. Ο Μαριάς έκανε την βαθιά μπαλιά, ο Χατζηφούντας έγινε κάτοχος, νίκησε στην προσωπική μονομαχία τον Σωτηριάδη και πλάσαρε διαγώνια νικώντας τον Πάντα και κάνοντας το 2-0 που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων ψάχνοντας κυρίως από στημένες φάσεις τον τρόπο να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Η άμυνα του ΔΙΑ λειτουργούσε καλά στο ψηλό παιχνίδι αφού Χατζηβασίλης και Θωνιάτης έδειχναν ανίκητοι και έτσι η Θύελλα δε μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρία.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν και άλλους παίκτες στην αντίπαλη περιοχή, έκαναν πολλές εσωτερικές αλλαγές και στο 71’ κατάφεραν με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χαρακτίδη να ξαναμπούν στην διεκδίκηση της πρόκρισης κάνοντας το 2-1.

Ο ΔΙ.ΑΣ από εκείνο το σημείο και μετά, παρόλο που έχει μόλις ένα φιλικό στα πόδια του και είναι ανέτοιμος, κατάφερε να βγάλει πάθος, να κλείσει τους χώρους ιδανικά και να ψάξει στην κόντρα το γκολ πετυχαίνοντας το τελικά στο 90’ όταν Χατζηβασίλης, Χατζηφούντας και Θωνιάτης «έκρυψαν» την μπάλα με τον Θωνιάτη να πλασάρει τον Πάντο και να διαμορφώνει το τελικό 3-1 για την ομάδα του.

Ο κορυφαίος

Ο Μανώλης Χατζηφούντας έτρεξε αρκετά, πίεσε ψηλά τους αντιπάλους, κέρδισε πολλές προσωπικές μονομαχίες και ήταν αυτός που πέτυχε και το δεύτερο τέρμα της ομάδας του.

Διαιτησία

Καλοί σε γενικές γραμμές οι Παρχαρίδης, Τσολακίδη και Μητράκος.

Οι συνθέσεις

ΔΙ.ΑΣ: Τσαραπατσάνης, Μαριάς, Ιωαννίδης (88’ Πης), Θωνιάτης, Μαργαρίτης, Χατζηφούντας, Βλαντιμίροφ, Δρόσος (64’ Χατζησουλεϊμάν), Φονσέκα, Μπεκιρλάρι (82’ Μποϊλής), Χατζηβασίλης.

Θύελλα Ραφήνας: Πάντος, Φύτρος, Παπαδόπουλος (60’ Αράπης), Σουλτανίδης, Σωτηριάδης (67’ Μπουντάκης), Γεραγωτέλλης, Χαρακτίδης, Ντόσκας, Μαραθιανός (35’ λ.τ. Σενέ), Δημητρίου, Ζέκιο.

Πηγή: giafkasports.gr

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply