Connect with us

4ος Όμιλος

Μεγάλο διπλό του Ιωνικού στην Κηφισιά (2-1)

Published

on

Αμφότεροι βρίσκονταν με την πλάτη στο τοίχο γεγονός που έκανε το ματς να αποκτά χαρακτήρα τελικού. Κηφισιά και Ιωνικός αναμετρήθηκαν στο Ζηρίνειο στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής, με την ομάδα της Νεάπολης να παίρνει μια σπουδαία νίκη επικρατώντας με 2-1.

Πάντως, οι γηπεδούχοι εχουν φρικτά παράπονα από τη διαιτησία του Σελίμου θεωρώντας ότι η φάση που ο Χαλκιάς αποβάλλεται είναι αυστηρή, ενώ είναι προβληματισμένοι από τη γενικότερη στάση του διαιτητή.

Όσον αφορά τον αγώνα, παρουσία αρκετών φιλάθλων εκ των οποίων οι 250 και πλέον εκπροσωπούσαν τους φιλοξενούμενους, πραγματοποιήθηκε ένα νευρικό παιχνίδι χωρις καλό θέαμα από τις δυο ομάδες.

Στο α’ μερος οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που πατούσαν καλύτεροι έχοντας μια καλή στιγμή στο 3′ με τον Μακρίδη του οποίου η προβολή πέρασε άουτ. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν, και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη καλή στιγμή μπροστά από τα αντίπαλα καρέ. Συγκεκριμένα στο 18′ ο Σαπαλίδης με μια μαγική πάσα βρήκε τον Καραλή ο οποίος πλάσαρε ψύχραιμα γράφοντας το 1-0. Στο 18′ ο Κατσίκιας ανέτρεψε εντός περιοχής τον Παληαρούτα με το ρέφερι να υποδεικνύει πέναλτι.

Παρ’ όλα αυτά ο Μακρίδης βρήκε απέναντι του έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα για ακόμη ένα ματς, αφού ο Λέτσο επέλεξε τη σωστή γωνία και διατήρησε ανέπαφη την εστία του.

Στο 24′ ο Καραλη΄ς βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος όμως δεν υποδείχθηκε κάτι με τον πάγκο των φιλοξενούμενων να φωνάζει στη συγκεκριμένη φάση.

Στο 29′ σε μια φάση όπου σηκώνει αρκετή συζήτηση ο Χαλκιάς με τάκλιν έριξε κάτω τον Αργυρίου και ο διαιτητής απέβαλλε τον παίκτη της Κηφισιάς με απευθείας κόκκινη θεωρώντας ότι είναι τελευταίος παίκτης. Στη φάση αυτή οι άνθρωποι των ‘κυανόλευκων’ εξέφρασαν τις ενστάσεις τους

Στο 31′ ο Σαπαλίδης είχε την ευκαιρία να κάνει το 2-0 όμως δεν τα κατάφερε αφού η προβολή μετά το εκπληκτικό φάουλ του Κατσίκια σταμάτησε στα πόδια του Γουμάγια.

Στην επανάληψη, η Κηφισιά καλούνταν να διαχειριστεί το γεγονός ότι βρισκόταν πίσω στο σκορ αλλά και τον παίκτη παραπάνω που είχε ο Ιωνικός, χωρίς να τα καταφέρει.

Συγκεκριμένα, με τη συμπλήρωση 3′ στην επανάληψη ο Κατσίκιας εκτέλεσε το φάουλ κα ιο Σαπαλίδης με κεφαλιά νίκησε τον Γουμάγια κάνοντας το 2-0. Στο 53′ ο Αργυρίου που πάλεψε αρκετές φορές επιχείρησε τη σέντρα σουτ όμως ο Σαπαλίδης δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 73′ η Κηφισιά μπορούσε να μειωσει όμως η προβολή του Χαϊκάλη πέρασε μόλις άουτ, σε αντίθεση με τη φάση του 76′ όπου ο Μουσταφίδης έγινε κάτοχος της μπάλας και με προβολή έκανε το 2-1.

Στα τελευταία λεπτά, η Κηφισιά πίεσε με τον Λέτσο να πραγματοποιεί εκπληκτική επέμβαση στο σουτ του Παναγιωτόπουλου στο 78′, ενώ στο 86′ ήταν η σειρά του Ιωνικού να ολοκληρώσει τον αγώνα με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μεϊμάρογλου μα απευθείας κόκκινη.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Στέλιος Γιαννακοπουλος) Γουμαγιας, Χαλκιας, Παληαρουτας (59′ Νικόλα), Καρακωστας (80′ Κυριαζής), Μουσταφιδης, Τεγουσης, Ρεντζης, Σαμιος (59′ Παναγιωτόπουλος), Φαρινολα, Χαικαλης, Μακριδης.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Ηλίας Καλοπήτας) Λετσο, Κατσικιάς, Παπασπυρος, Κρητικός, Μειμαρογλου, Σιμιτσής, Παντελιδης, Πεεφ (90+2 Ζέλο), Σαπαλιδης (88′ Ζαφειρίδης), Αργυρίου, Καραλής (72′ Ντούλιας).