Connect with us

slideshow

Με Σαλίμπασα στους «8» ο Εθνικός

1-0 την ΑΕ Περάματος

Published

on

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Πειραιά κέρδισε ο Εθνικός επικρατώντας της ΑΕ Περάματος στο Ελληνικό με 1-0. Η νίκη του ιστορικού σωματείου κρίνεται απόλυτα δίκαιη, αφού οι «κυανόλευκοι» είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης καθόλη την διάρκειά της. Στο 27′ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τους Πειραιώτες, όταν το σουτ του Μιχαήλ από το ύψος της μικρής περιοχής έφυγε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Ντόντα. Στο 33′ ήταν η σειρά της ΑΕ Περάματος να φτάσει πολύ κοντά στο 0-1, όταν ο Μπαριάμογλου με δυνατό σουτ στα όρια της περιοχής ανάγκασε τον Χατζημαρινάκη να επέμβει φανταστικά.

Στο 45′ είχαμε την φάση που αν τελικά οι γηπεδούχοι δεν προκρίνονταν θα είχε συζητηθεί πολύ. Μετά από σέντρα του Αθανασόπουλου από τα αριστερά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά λόγω του ισχυρού αέρα που υπήρχε και αιφνιδίασε τον Ντόντα, ο οποίος δεν μπλόκαρε σταθερά. Έτσι ο Παυλόπουλος εκμεταλλεύθηκε την ασταθή απόκρουση του πορτιέρο των φιλοξενούμενων και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο διαιτητής Κορδολαίμης όμως ακύρωσε το γκολ υποδεικνύοντας πως υπήρξε επιθετικό φάουλ, πιθανώς λανθασμένα. Στο 65′ είχαμε την φάση του αγώνα για την ομάδα του Πειραιά, όταν μετά από σέντρα του Νικολή, ο Σαλίμπασα έχασε διπλή ευκαιρία να σκοράρει, με τον Ντόντα και στις δύο περιπτώσεις να κάνει μεγάλες επεμβάσεις.

Στο 68′ ήρθε η απάντηση από τους «κίτρινους» όταν ο Σταματίου έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά αλλά ο Χαλιμούρδας με σωτήρια προβολή πρόλαβε τον Αντωνίου που ήταν έτοιμος να «πυροβολήσει». Στο 74′ ήρθε η δικαίωση των προσπαθειών των παικτών του Εθνικού όταν ο Σαλίμπασα με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τους «κυανόλευκους». Καλή η διαιτησία του Κορδολαίμη, με το νεαρό ρέφερι πάντως να ελέγχεται για το ακυρωθέν γκολ του Εθνικού στο 45′. Βοηθοί του ήταν οι Γεωργακόπουλος και Καρφής οι οποίοι τα πήγαν και με την σειρά τους πολύ καλά.

 

ΕΘΝΙΚΟΣ: Χατζημαρινάκης, Τσαραούσης, Ξενιτόπουλος, Κάνδιας, Παπαϊωάννου (63′ Μπαλαλής), Χαλιμούρδας, Ηλιόπουλος, Μιχαήλ (77′ Τοζακίδης), Παυλόπουλος (49′ Νικολής), Σαλίμπασα, Αθανασόπουλος

 

ΑΕ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ: Ντόντα, Κωνσταντακόπουλος, Παπακαλοδούκας Π., Ιατρού, Κουτσογιαννόπουλος, Παπαδόπουλος, Τσάγκαρης, Ηλιαδάκης, Σταματίου (82′ λ. τρ. Παπακαλοδούκας Α.), Μπαριάμογλου (43′ λ. τρ. Αντωνίου), Ζαφειρίου.

 

 

 

Κωνσταντίνος Ράπτης(kraptis1449@hotmail.com)

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply