Connect with us

4ος Όμιλος

Μοιρασιά στο Πειραϊκό ντέρμπι

Published

on

Ήταν δεδομένο ότι τα Πειραϊκά παιχνίδια έχουν κυρίαρχο στοιχείο την ένταση και το πάθος ενώ τις περισσότερες φορές οι συγκεκριμένες αναμετρήσεις δεν φημίζονται για το μεγάλο θέαμα. Αυτό επιβεβαιώθηκε και στο δημοτικό γήπεδο Ρέντη την περασμένη Κυριακή, με τον Ατρόμητο να μένει στο άσφαιρο 0-0 με τον Ιωνικό. Οι Καμινιώτες ήθελαν οπωσδήποτε τη νίκη με δεδομένο ότι βρίσκονται κάτω από την επικίνδυνη ζώνη, ωστόσο, βρήκαν απέναντι τους μια ομάδα με τελείως διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με αυτό που παρουσίασε το 2015. Πάντως, η ομάδα της Νεάπολης παρότι παρατάχθηκε χωρίς τον Μπέντζαμιν Ονουάτσι και τον Γιώργο Νικολέτο που αποτελούν τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα του Ιανουαρίου, παρουσίασε αρκετά θετικά στοιχεία στο παιχνίδι της έχοντας την κυριαρχία και την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο σημείο του αγώνα. Παρ’ όλα αυτά οι μεγάλες φάσεις έλλειψαν με το τελικό αποτέλεσμα να κρίνεται σε γενικές γραμμές δίκαιο. Το αποτέλεσμα αυτό διατήρησε τον Ατρόμητο σε δύσκολη θέση αφού έφτασε 13 βαθμούς και την 12η θέση ωστόσο απέχει 8 βαθμούς από την προνομιούχο 9η θέση. Από την άλλη, ο Ιωνικός συγκατοικεί στην 5η θέση μαζί με τον Εθνικό έχοντας συγκεντρώσει από κοινού 23 βαθμούς.

Στο αγωνιστικό κομμάτι,  στο α’ μέρος το ματς ήταν ισορροπημένο με τον Ιωνικό να χάνει καλή ευκαιρία στο 32′ όταν στην εκτέλεση κόρνερ του Κατσίκια, ο Παντελίδης νίκησε τους πάντες στον αέρα όμως η κεφαλιά του πέρασε άουτ. Η απάντηση του Ατρόμητου ήρθε στο αμέσως επόμενο λεπτό, όταν ο δραστήριος Μητρόπουλος επιχείρησε τη σέντρα σουτ με τη μπάλα να φεύγει μόλις αουτ αφού δεν βρέθηκε κανένας παίκτης των γηπεδούχων να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 40′ ο Κατσικιας εξαπέλυσε σουτ-δυναμίτη όμως ο Παπαδόπουλος είπε όχι διώχνοντας κόρνε. Στην επανάληψη, το ματς έγινε ακόμη πιο κλειστό με τον Ιωνικό να έχει μια καλή στιγμή στο 60′ όταν ο Τσαφταρίδης επιχείρησε τη σέντρα όμως η κεφαλιά του Μαυρουδή δεν βρήκε στόχο. Στο 80′ ο Κατσίκιας εκτέλεσε ωραία το φάουλ όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Κάκιστη η διαιτησία του Κόλλια αφού ο Αργίτης ρέφερι προκάλεσε τον εκνευρισμό αμφότερων των ομάδων αλλά και του φίλαθλου κοινού που βρέθηκε στο γήπεδο.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κυριάκος Μίχας) Παπαδόπουλος, Φυσσαράκης, Μαρινάκης, Κολιός, Σιγάλας, Σαμιώτης, Μπαλτζάκης (75′ Δανασής), Σιδηρόπουλος (64′ Καψαλοποδας), Μητρόπουλος (50′ Αριανούτσος), Παναγιωτόπουλος, Ράπτης.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Μαργαρίτης Χατζηαλέξης) Παλιγγίνης, Μιχελής, Παντελίδης, Προβαδίτης (22′ λ.τρ. Κυριακίδης), Αθανασόπουλος, Κρητικός, Σιμιτσής, Κατσίκιας, Ανδριανόπουλος (88′ Ελευθεριάδης), Μαυρουδής, Τσαφταρίδης (76′ Μιχαλακάκος).