Connect with us

slideshow

Νέο «χρώμα» στο ραντεβού της Μεγάλης Παρασκευής…(φωτο)

Ο Ταλαιπωριακός αντιμετώπισε , αντί του Βραδυποριακού την Μικτή Παλαιμάχων Πειραιά (5-2)

Published

on

Πιστοί στο φετινό ραντεβού του γηπέδου  της Νίκαιας την Μεγάλη Παρασκευή παρόντες ήταν οι παλαίμαχοι της Προοδευτικής( Ταλαιπωριακός) . Μετά από 53 χρόνια απουσίαζαν οι βετεράνοι του Ολυμπιακού που θέλησαν να δώσουν τέλος στο θεσμό.

Στην θέση τους φέτος ήταν οι παλαίμαχοι Πειραιά. Μια Μικτή ομάδα από όλες τις ομάδες της περιοχής, που κατέβηκε με το όνομα Παλαιμαχιακός.

Αγωνιστικά οι παλαίμαχοι της Προοδευτικής επικράτησαν της Μικτής με 5-2.

Οι «βυσσινί » προηγήθηκαν 3-0 με τέρματα των Αναγνώστου 14’,Παπαχρόνη 26’,Κατσέλη( αυτογκόλ) 33’.

Μείωσαν ο Πετρίδης στο 55’ για να σημειώσουν οι Ταλαίπωροι δυο ακόμα γκολ με τους Ιωαννίδη 64΄, Τζιαμαλή 70’.

Το τελικό 5-2 σημείωσε στο 73’ ο Γκόλφης.

Το παιχνίδι ήταν διάρκειας 90’χωρισμένο σε 3 ημίχρονα των 30’ το καθένα, τα οποία διηύθυναν εναλλάξ ο βετεράνος Λουκάς Ζάχαρης και οι νεώτεροι Γιώργος Καρβούνης και Γιώργος Αλατσάκης.

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΚΟΣ: Μακρυωνίτης, Βούζας, Χατζηαθανασίου, Χόρτσας, Βιδάλης, Σπετσαρίας,  Παπαχρόνης, Θεολόγου, Βογιατζής, Αταγιάν, Σιδηρόπουλος, Αναγνώστου, Ζαγκλής, Τζιαμαλής, Παχατούρας, Καλαμάκης, Τσεβρετζής, Ιωαννίδης, Μπρατσολιάς, Σιγάλας, Γραμματόπουλος, Ξανθόπουλος, Κοπανίδης Κολούκας Χατζηδημητρίου, Μαυρογέννης Β. και Ν.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΙΑΚΟΣ: Μακρυγιαννέλης, Μπακαλούμης, Τριανταφύλλου, Καλογερόπουλος, Καλύβας, Παπαλεξάνδρου, Τσαβαρής, Σταμπουλής, Μαγιάτης, Πετρίδης, Μπάκας Σ., και Θ.,Γιαλίδης Κατσέλης, Κανέρης, Ζώρζος, Ηλίας Γαβρίλης, Σκλάβος,Βιδάλης, Ξυνόροδος, Σαμπάνης,Φούσκας, Γκόλφης, Σιδηρόπουλος, Πετρόπουλος, Γκαμάνης, Ντεμελής, Τσεκερίδης,Μπαξεβάνης.

Ωραία  γιορτή αλλά….

Ωραία ομολογουμένως γιορτή για την οποία συνέβαλαν ο Σύνδεσμος παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Προοδευτικής με επικεφαλή τον πρόεδρο του Δημήτρη Χόρτσα και η Ένωση Συνδέσμων Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Πειραιά με τον ηγέτη του Νίκο Σιδηρόπουλο .Μια γιορτή που ετοιμάστηκε μέσα σε μόλις λίγες μέρες , αλλά βέβαια δεν είχε την αίγλη προηγούμενων αγώνων ενώ ο κόσμος ήταν κατά πολύ λιγότερος…

Στις ομιλίες τους τόσο ο Δημήτρης Χόρτσας , όσο και ο Δημήτρης Αρχοντάκης που έχει διατελέσει παράγοντας τόσο στην Προοδευτική , όσο και στον Ολυμπιακό αναφέρθηκαν στην αναίτια διακοπή του θεσμού και εξέφρασαν την επιθυμία να επανασυνεχιστεί και πάλι από του χρόνου.

Τσεμπεράκης: « Ο θεσμός άλλαξε φανέλες»

Ο Λάμπρος Τσεμπεράκης που ήταν από τους βασικούς εμπνευστές  της ιδέας των αγώνων Βραδυποριακού – Ταλαιπωριακού  το 1961 έκανε χθες στο γήπεδο την παρακάτω δήλωση :

« Ο θεσμός συνεχίζεται. Απλά άλλαξε φέτος φανέλες . Πάντα θα είμαστε φίλοι με τον Ολυμπιακό , γιατί εμείς ζούμε την εποχή ακόμα της αδελφοποίησης των δυο συλλόγων .»

*Στον χθεσινό αγώνα το παρών έδωσαν ο βουλευτής Τάσος Νεράντζης, οι  δήμαρχοι Νίκαιας- Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, ο αντιδήμαρχος Νίκαιας Σπ. Νικολάκης, ο πρόεδρος του Οργανισμού  Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας του Δήμου Πειραιά Αντώνης Θεοδώρου , οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Κορυδαλλού Μελάς, και Νίκαιας- Ρέντη Μπενετάτος. Ο σύμβουλος της ΕΠΣΠ Παναγιώτης Λαπατάς, οι πρώην σύμβουλοι  Μιχάλης Μουσελής και Βασίλης Βασιλόπουλος . Ο πρώην παράγοντας της ΕΠΟ και κορυφαίο στέλεχος της χρυσής εποχής της Προοδευτικής  Λάμπρος Τσεμπεράκης , ο πρώην πρόεδρος της Προοδευτικής και σύμβουλος του Ολυμπιακού Δημήτρης Αρχοντάκης, οι δημοσιογράφοι Παύλος Γερακάρης , Στράτος Σεφτελής, Στάθης Γιάππαπας, Χρήστος Ντάρδας και πολλοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι

Ποιοι τιμήθηκαν

Συγκινητική ήταν η στιγμή που τιμήθηκαν μετά θάνατον ο αξέχαστος  πρόεδρος της Προοδευτικής Παναγιώτης Μπαταγιάννης , στη μνήμη του οποίου έγινε ο χθεσινός αγώνας, καθώς και ο αδικοχαμένος ένθερμος φίλαθλος των Κορυδαλλιωτών Νίκος Σεβαστόπουλος.

Τιμήθηκαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Ανδρέας Μπονόβας, Βασίλης Βούζας,Σίμος Καραγιαννίδης Γιώργος Κωνσταντινίδης, Παναγιώτης Καλούδης Γιώργος Βαζαίος, Σταύρος Μπάκας .

Επίσης η ομάδες των ακαδημιών του Αετού Κορυδαλλού( δυο τμήματα) Προοδευτικής, Περαμαϊκού, Νέων Ευγενείας, ΑΟ Κορυδαλλού που έδωσαν αγώνες επίδειξης .

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Δημοσιογράφος Στράτος Σεφτελής

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply