Connect with us

4ος Όμιλος

Νίκη-βάλσαμο για Εθνικό Πειραιά

Published

on

Ο Εθνικός Πειραιά ήταν ο μεγάλος νικητής του μεγάλου ντέρμπι στον 4ο όμιλο αφού χάρις σε γκολ του Μάριου Αργυρίου στο 55′ επικράτησε του Ιάλυσου με 1-0 φτάνοντας στην 5η θέση τον Ιωνικό με 23 βαθμούς. Από την άλλη, ο Ιαλυσος έμεινε έξι βαθμούς μακριά από τον πρωτοπόρο Φωστήρα και έναν από την Τρίγλια που βρίσκεται στην 2η θέση μετά την ισοπαλία κόντρα στην Βάρη. Η νίκη αυτή χαρακτηρίζεται… βάλσαμο για τους κυανόλευκους μετά το ατυχές αποτέλεσμα που είχαν στον Κρουσώνα στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι για το 2015.

Όσον αφορά το α’ μέρος, οι γηπεδούχοι ειχαν μια ελαφρά υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς ωστόσο να δημιουργήσαν την μεγάλη ευκαιρία μπροστά από την εστία του Λουτριώτη. Άλλωστε, ο Ιάλυσος είχε στηθεί αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Μοσχάτου και δεν επέτρεψε στον Εθνικό να απλώσει τις επιθετικές του αρετές στο ματς.

Στα πρώτα δευτερόλεπτα του β’ μέρους, ο Ιάλυσος είχε καλή στιγμή για να ανοίξει το σκορ όμως το σουτ του Κοιλιάρα αφού κόντραρε σε αμυντικό βρήκε σε ετοιμότητα τον Βουτσινά που έδιωξε κόρνερ. Στο 55′ ο Αργυρίου βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο, μετά την απόκρουση του Λουτριώτη στο σουτ του Τερζή και με σουτ έβαλε μπροστά τον Εθνικό. Η μεγαλυτερη φαση του αγώνα ωστόσο έλαβε χώρα στο 66′ όταν ο Αθανασίου αφύλακτος μέσα από την περιοχή είδε σουτ που επιχείρησε να φεύγει άουτ. Στα τελευταία λεπτά ο Ιάλυσος πίεσε ασφυχτικά τον Εθνικό χωρίς ωστόσο να καταφέρει να δημιουργήσει την μεγάλη ευκαιρία μπροστά από την εστία του Εθνικού με το 1-0 να μενει μέχρι τέλους. Πάντως αυτό που πρέπει να σημειωθεί ότι βάση εμφάνισης, ο Ιάλυσος δικαιούνταν την ισοπαλία.

Διαιρτητές: Ρατσιάτος, Νενεκούμης (Αργολίδας)-Πάγκαλος (Λασιθίου)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Θύμιος Γεωργούλης): Βουτσινάς, Στασινός, Παυλάκης, Μαντζώρος, Τερζής, Μαρτίνος, Λεωνιδόπουλος, Στρατάκης, Μάναλης, Αργυρίου (83′ Σούφλας), Σουλελές (75′ Κατίδης)

ΙΑΛΥΣΟΣ (Πέτρος Μίχος): Λουτριώτης, Λιόσης, Σαχίνης, Αθανασίου, Φυλακούρης, Ρεκλείτης, Πλύγκος (60′ Μαθιός), Κοκκίνης, Σπάρταλης (60′ Φονσέκα), Κοιλιάρας, Χειμωνέττος (69′ Χατζηκοσμάς)