Connect with us

slideshow

Νίκη με 2-0 η Εθνική…

Published

on

Ξεκίνησε με φωτοβολίδες, σπασμένα καρεκλάκια, κουκουλοφόρους και με ένα «Γ. Καραϊσκάκης» να θυμίζει… πλατεία Συντάγματος.

 

Συνεχίστηκε με ένα άνοστο παιχνίδι από τις δύο ομάδες και τελείωσε με την Εθνική να έχει νικήσει τους αλαζόνες Κροάτες με 2-0 , χάρη στα δύο γκολ των Σαμαρά (71′) και Γκέκα (79).

 

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος… κλείδωσε, στο δεύτερο μέρος, στα αποδυτήρια τους παίκτες του Μπίλιτς, δείχνοντας ότι εκείνη θέλει και τελικά (όπως όλα δείχνουν) θα πάει στα γήπεδα της Ουκρανίας και την Πολωνίας για την τελική φάση του Euro 2012.

 

Για να συμβεί αυτό όμως, αρκεί φυσικά να πάρει έστω έναν βαθμό στην Τιφλίδα απέναντι στην Γεωργία.

 

Μια… «φωτοβολίδα»…

 

Με το σφύριγμα του Γουέμπ ξεκίνησαν οι Κροάτες το ματς, αλλά τρία λεπτά αργότερα, είδαμε να γίνεται ο μικρός χαμός. Φωτοβολίες έπεφταν στην εξέδρα των Κροατών, καρεκλάκια από τους φιλοξενούμενους έφευγαν, κουκουλοφόροι έκαναν την παρουσία τους και ήδη η χώρα μας ξεκίνησε να κάνει τον γύρο του κόσμου – με αρνητικό τρόπο.

 

Εφτά λεπτά αργότερα, ο Βρετανός ρέφερι ξεκίνησε και πάλι το ματς, αλλά – όπως ήταν φυσικό – όλα όσα είχαν προηγηθεί … ξενέρωσαν παίκτες και φιλάθλους, που ανταποκρίθηκαν στον κάλεσμα και (σχεδόν) γέμισαν το «Γ. Καραϊσκάκης».

 

Με σχεδόν… μηδέν φάσεις και για τις δύο ομάδες, μόνο η Εθνική είχε χάσει κάτι. Τι; Τον Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος ύστερα από ένα μαρκάρισμα που δέχθηκε από τον Στρίνιτς αποκόμισε πρόβλημα στα πλευρά.

 

… ή μάλλον δύο, έσκασαν. Στο δεύτερο ημίχρονο

 

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος, μπήκαν αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο, θέλοντας να δείξουν από νωρίς ότι αυτοί είναι εκείνοι που στο τέλος θα πανηγυρίσουν τη νίκη.

 

Η σέντρα του Ζαραδούκα και η κεφαλιά του Γκέκα έστειλαν το μήνυμα μόλις στο 48′. Στο 71′ όμως, ο Σαμαράς δεν είχε καμία όρεξη να δείξει… πόσο φιλόξενος είναι και από την εκτέλεση κόρνερ του Καραγκούνη, είπε «ευχαριστώ» στην αδράνεια της άμυνας των Κροατών και έστειλε την μπάλα στη δεξιά πλευρά των διχτύων του Πλετίκοσα.

 

Αυτό ήταν! Τα πανηγύρια στο χορτάρι και στην εξέδρα είχαν ξεκινήσει και οι παίκτες του Σάντος παρασυρόμενοι από τη… μελωδία της ευτυχίας συνέχισαν να ευφραίνουν όλους τους Έλληνες.

 

Στο 79′, ξανά από σέντρα του Γιώργου Καραγκούνη, ο Γκέκας πήδηξε μόνος του μέσα στην αντίπαλη περιοχή, έκανε το 2-0, έστειλε την Ελλάδα στο… check in για τα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας (θέλει έναν βαθμό στην Τιφλίδα στις 11/10, κόντρα στην Γεωργία) και έμαθε στους Κροάτες ότι καλύτερα είνα να μασάς παρά να μιλάς!

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply