Connect with us

slideshow

Ο Άτταλος Κυπελλούχος ΕΠΣΔΑ

Επιβλήθηκε στον τελικό της Μάνδρας των Νέων Αστέρας Μαγούλας με 1-0

Published

on

Η εμπειρία επικράτησε των νιάτων και του ενθουσιασμού σήμερα(12/3) στο γήπεδο της Μάνδρας, όπου 300 και πλέον φίλαθλοι παρακολούθησαν τον 11ο τελικό Κυπέλου ΕΠΣΔΑ. Ο Άτταλος Νέας Περάμου δίκαια επιβλήθηκε των Νέων Αστέρας Μαγούλας με 1-0 χάρη στο γκολ του Ζουραβλιόβ στο 77’ και πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου(πρώτο στην ιστορία του),  κάτι που είχε αποτύχει τις προηγούμενες δυο φορές που βρέθηκε σε τελικό.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα ανώτεροι, χάνοντας αρκετές και σπουδαίες ευκαιρίες. Όμως βρήκαν απέναντί τους ένα φοβερό Σωκράτη Ραπτοδήμο που πραγματικά «κατέβασε» ρολά. Νίκησε σε τετ ατ τετ προσπάθειες των Κουσίδη(25’), Μεχμέτογλου(56’), Μπαγδάτογλου(59΄) στις κλασικότερες στιγμές του Άτταλου. Το γκολ ήρθε από μια στημένη φάση στο 77’(διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητή Σταμάτη οι Μαγουλιώτες). Το εκτέλεσε ο Καραμπλπάκας, η μπάλα τράνταξε το κάθετο δοκάρι και στο «ριμπάουντ» ο Ζουραβλιόβ σκόραρε το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση. Ο Άτταλος στην τελευταία φάση του ματς(96’) είχε και δοκάρι με τον Κουσίδη.

Από τους νικητές ξεχώρισαν οι Καραμπλάκας, Δούκας, Ζουραβλιόβ, Μεχμέτογλου, Κουσίδης, Μπαγδάτογλου. Οι φιναλίστ είχαν κορυφαίο τον πορτιέρο Ραπτοδήμο Σ., ενώ καλοί ήταν και οι Δέδες, Μιχαήλος και Ραπτοδήμος Φ..

Σε γενικές γραμμές καλή η διαιτησία του Σταμάτη, ενώ σωστές υποδείξεις είχαν οι βοηθοί Πατέστη και Πίπη.

ΝΕΟΙ ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ: Ραπτοδήμος Σ., Δέδες, Τσιανάκας(83’ λ.τρ. Νομικός), Καρρίκι, Χάντης Χ., Μιχαήλος, Χάντης Π., Στύλα, Ραπτοδήμος Φ., Φίλης(64’ Τσαπάρας), Γκίνης.

ΑΤΤΑΛΟΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ: Πορανίδης, Τζαφέρης(85’ Παρασίδης), Τζαφεράκος, Φυσαράκης, Δρούγος, Καραμπλάκας, Δούκας(65’ Τούσσης), Ζουραβλιόβ, Μεχμέτογλου(94’ Βοϊδιλας), Κουσίδης, Μπαγδάτογλου.

 

Αμαύρωσε τον τελικό ο τραυματισμός του Τσιανάκα

Στο 83’ σε μια διεκδίκηση της μπάλα τραυματίστηκε σοβαρά ο ποδοσφαιριστής του Αστέρα Γιάννης Τσιανάκας. Του άτυχου παίκτη του γύρισε το δεξί γόνατο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Μάλιστα οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΠΣΔΑ Μιχάλη Τζανόπουλου ξεκίνησαν με τον τραυματισμό του Τσιανάκα. « Ο τελικός δυστυχώς αμαυρώθηκε από έναν σοβαρό τραυματισμό.  Ευχόμαστε περαστικά στον νεαρό ποδοσφαιριστή του Αστέρα. Εμάς σκοπός μας σε όλα τα παιχνίδια είναι όλοι οι παίκτες να βγαίνουν όπως μπαίνουν από τον αγωνιστικό χώρο. Πιστεύω ότι το κύπελλο το κέρδισε ο πιο τυχερός και εύχομαι στον Άτταλο καλή πορεία στην συνέχεια».

Το πρώτο κύπελλο του Άτταλου

 

Έντονα πανηγυρίστηκε από την ομάδα του Άτταλου η κατάκτηση του κυπέλλου. Χαρακτηριστικά ο κόουτς των νικητών Βαγγέλης Σκλιάς είπε « Είναι το πρώτο Κύπελλο που κερδίζω. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Πιστεύω ότι ήμασταν καλύτεροι και δίκαια νικήσαμε. Πλέον προσανατολιζόμαστε στο πρωτάθλημα».

 

Τζαφέρης: « Πρώτη ομάδα στη Νέα Πέραμο ο Άτταλος»

 

Δηλώσεις που θα συζητηθούν αρκετά πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Άτταλου Νέας Περάμου Βασίλης Τζαφέρης. « Συγχαρητήρια στους παίκτες και στο προπονητικό τιμ για αυτή την επιτυχία. Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση της ΕΠΣΔΑ και ειδικά τον πρόεδρο Μιχάλη Τζανόπουλο για την άψογη διεξαγωγή του τελικού. Από την ίδρυσή της η Ένωση είναι πρωτοπόρα. Επίσης τον Γενικό Γραμματέα Αργύρη Οικονόμου που μας βοηθάει με τα θέματα των στρατεύσιμων ποδοσφαιριστών μας. Αφιερώνω αυτό το κύπελλο στον αείμνηστο Κώστα Κουδούνα και την οικογένεια, καθώς και στους ιδρυτές αυτής της ομάδας και ειδικά στον πρώην πρόεδρο Τάσο Μαρκεσίνη. Αλλά και σε εκείνους που δεν πίστεψαν στην ομάδα και έφυγαν. Η ομάδα μας είναι η πρώτη στη Νέα Πέραμο, διότι πρώτη είναι η ομάδα που φέρνει τίτλους και έχει 21 βαθμούς διαφοράς. Ο νοών νοείτο».

Χαρούμενος ήταν και ο σκόρερ του τελικού Κωνσταντίνος Ζουραβλιόβ. Ο “Ζούρα” μας είπε ” Συγγαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια που κάναμε. Δεν έχει σημασία ποιος πετυχαίνει το γκολ, αλλά η ομαδική προσπάθεια. Πλέον συνεχίζουμε για το στόχο που έχουμε θέσει στο πρωτάθλημα”.

 

Από την πλευρά των ηττημένων ο προπονητής των Νέων Αστέρα Μαγούλας Γιάννης Μπότσης δήλωσε « Έγινε ένα καλό παιχνίδι αντάξιο και των δύο ομάδων. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, καθώς έδειξαν ότι έχουν ταλέντο και μέλλον και από πλευράς μας θα κάνουμε τα πάντα για να τους βοηθήσουμε να αναδειχθούν».

Στην κερκίδα του γηπέδου της Μάνδρας παρευρέθηκαν οι Δήμαρχοι Γιώργος Δρίκος(Μάνδρας- Ειδυλλίας), Γιάννης Μαρινάκης(Μεγάρων- Νέας Περάμου), ο Αντιδήμαρχος Μάνδρας- Ειδυλλίας Αδάμ Μελέτης, ο πρόεδρος Αθλητικού Οργανισμού Μάνδρας Γιάννης Λινάρδος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μεγάρων και Υπεύθυνος Αθλητικών Εγκαταστάσεων Γιώργος Σακελλαρίου και από την ΕΠΣ Πειραιά οι Αποστόλης Μαρούλης και Γιώργος Κουνιάς.

  • Πριν την έναρξη του αγώνα τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο ποδόσφαιρο της Δυτικής Αττικής από τον πρόεδρο της ΕΠΣΔΑ Μιχάλη Τζανόπουλο οι Βαγγέλης Ανανίας και Χρήστος Νοδάρας.
  • Την απονομή του Κυπελλούχο Άτταλο έκανε ο Δήμαρχος Μεγάρων- Νέας Περάμου Γιάννης Μαρινάκης, ενώ στο φιναλίστ Αστέρα Μαγούλας ο Δήμαρχος Μάνδρας- Ειδυλλίας Γιώργος Δρίκος.
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply