Connect with us

slideshow

Ο Εθνικός Κυπελλούχος Πειραιά 2-1 τον αξιόμαχο Αετό (φωτο)

Published

on

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΩΤΗΣ ΠΕΡΙΦΑΝΗΣ

Αυτή τη φορά ο Εθνικός έφυγε με ψηλά το κεφάλι από το Καραϊσκάκη .Τρίτη και φαρμακερή που λένε . Κατάκτησε το Κύπελλο Πειραιά νικώντας με 2-1 τον Αετό Κορυδαλλού.

Δικαιολογημένοι οι έξαλλοι πανηγυρισμοί στη λήξη του αγώνα από τους φιλάθλους του και ιδιαίτερα τη στιγμή που ο αρχηγός των κυανολεύκων Μανώλης Λύγκος σήκωσε ψηλά το βαρύτιμο έπαθλο που πήρε από τα χέρια του προέδρου της ΕΠΣΠ Γιώργου Ανατολάκη.

Από την άλλη πλευρά οι Κορυδαλλιώτες στάθηκαν επάξια στον αγωνιστικό χώρο και διεκδίκησαν επί ίσοις όροις τη νίκη. Έμεινα με το παράπονο ότι θα μπορούσαν κάτι καλύτερο.

Ο χθεσινός τελικός κέρδισε τις εντυπώσεις και ικανοποίησε τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο. Πολλές φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη μέσα σε αθλητικότατα πλαίσια . Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος οι οπαδοί των δυο ομάδων αποθέωσαν τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές που τους καταχειροκρότησαν. Το ίδιο συνέβη όταν οι παίκτες του Αετού πήγαιναν να πάρουν τα μετάλλια τους . Οι Εθνικοί παρατάχθηκαν σε δυο γραμμές και τους χειροκρότησαν αναγνωρίζοντας την προσπάθεια τους . Γιατί αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου που όλοι επιθυμούμε.

 

Ο αγώνας

 

Η πρώτη καλή φάση απέφερε γκολ. Ήταν το 8′ όταν ο νεαρός Γερόλυμος μπήκε γρήγορα στην αντίπαλη περιοχή , για να τον ανακόψει ο Μπολοβίνος. Πέφτοντας , η μπάλα βρήκε το χέρι του και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Σούφλας .

Οι Κορυδαλλιώτες κινήθηκαν απειλητικά στη συνέχεια , αλλά ο Βουτσινάς με σωτήριες επεμβάσεις στο 10′ σε καρφωτή κεφαλιά του Μάναλη και στο 11′ σε κοντινό σουτ του Κουρκούτη απέκρουσε σωτήρια. Στο 18′ η κεφαλιά του Μάναλη πέρασε μόλις άουτ.

Από την πλευρά του ο Εθνικός βρέθηκε κοντά στο γκολ στο 13′ όταν το πλασέ του Λύγκου απέκρουσε ο Γεωργόπουλος ενώ στο 38′ η κεφαλιά του Σούφλα από δυο μέτρα πέρασε μόλις άουτ.

Και ενώ στο 28′ ο Μάναλης πέτυχε γκολ με κεφαλιά που ακυρώθηκε σαν οφσάιντ με υπόδειξη του βοηθού Σινιοράκη, ο ίδιος παίκτης στο 36′ ισοφάρισε με πλασέ μετά από σέντρα του Μούτσα .

Στην επανάληψη ο Εθνικός ξεκίνησε πιο επιθετικά . Και μπορεί στο 54′ του σουτ του Σάμιου να πέρασε μόλις άουτ , δυο όμως λεπτά αργότερα (56′) μπήκε το γκολ που έκρινε το παιχνίδι.

Μετά από φάουλ του Σάμιου πετάχτηκε ο Σούφλας και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα μέσα σε αποθέωση.

Στο 59′ ο Αετός βρέθηκε κοντά σε νέα ισοφάριση αλλά ο Βουτσινάς με υπερένταση απέκρουσε την καρφωτή κεφαλιά του Κουρκούτη, Εκεί τελείωσαν όλα. Σε ένα τελικό που κρίθηκε στις λεπτομέρειες..

Από τον Εθνικό ο σκόρερ Σούφλας , ο κινητικός Λύγκος, ο δραστήριος Σάμιος ο νεαρός Γερόλυμος και φυσικά ο γκολκίπερ Βουτσινάς ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές .

Ο ταλαντούχος φορ Μάναλης , οι ψυχωμένοι Μούτσας , Τσολάκου, Σιδηρόπουλος και ο έμπειρος Μπολοβίνος ξεχώρισαν από τους Κορυδαλλιώτες.

Δεν απέφυγε τα λάθη ο διαιτητής Μιχελής. Από τους βοηθούς ο Σινιοράκης ελέγχεται για τη φάση του 28′ ενώ ο Μαρινάκης αρίστευσε.

ethnikos kipello epspaetos kipello epsp

ΑΕΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: Γεωργόπουλος, Σύρμας(79′ Γκάνι), Μακρής, Μπολοβίνος, Μπερίσα, Μπούκης, Τσολάκου, Κουρκούτης(71′ Τριαντάφυλλος), Μάναλης, Μούτσας(89′ λ.τρ. Μαυρέλος), Σιδηρόπουλος.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Βουτσινάς, Γκορόγιας(68′ Πολυχρονίδης), Γερόλυμος, Μπένα, Σαμιώτης, Σύρος, Παυλάκης, Σούφλας, Λύγκος, Σάμιος, Σκαφτούρος(90′ Μαριόλης).

Αγγελόπουλος: «Ο πρώτος στόχος επετεύχθη»

Πανηγυρικό ήταν το κλίμα στις τάξεις του Εθνικού μετά το σφύριγμα της λήξης. Το σύνθημα για την άνοδο στα μπαράζ έδωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Αλέξης Αγγελόπουλος με τις δηλώσεις του, αμέσως μετά την απονομή του Κυπέλλου. « Συγχαρητήρια στα παιδιά για την κατάκτηση του τροπαίου. Είχαμε απέναντί μας έναν άξιο αντίπαλο. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Πλέον προσανατολιζόμαστε στον βασικό μας στόχο που είναι η άνοδος στη Γ’ Εθνική και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε».

Αρκετά αντικειμενικός ήταν στις δηλώσεις του ο τεχνικός των Πειραιωτών Μαργαρίτης Χατζηαλέξης « Είχαμε ένα δύσκολο έργο απέναντι σε μια πολύ ποιοτική ομάδα. Στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν αρκετά καλοί. Στην επανάληψη μπήκαμε πιο ψυχωμένα και φάνηκε ότι θέλαμε περισσότερο τη νίκη και το πετύχαμε. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου για την πολύ καλή προσπάθειά τους, καθώς και τον ηγέτη μας Αλέξη Αγγελόπουλο για την στήριξή του».

 

Φωνάζει για τη διαιτησία ο Αετός

Αιχμές κατά της διαιτησίας άφησαν μετά το τέλος του αγώνα οι άνθρωποι του Αετού. Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Κορυδαλλιωτών Δημήτρης Μπούγας είπε: « Συγχαρητήρια στον Εθνικό για την κατάκτηση του κυπέλλου. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια, αλλά χάσαμε από έναν εξίσου ποιοτικό αντίπαλο. Θεωρώ όμως, ότι η διαιτησία σήμερα ήταν ανεπαρκής και δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων».

Υπονοούμενα για την διαιτησία άφησε και ο προπονητής Λεωνίδας Πανοηλίας : «Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ενώ και οι 22 ποδοσφαιριστές ανταποκρίθηκαν σωστά, κάποιοι χάλασαν την ωραία εικόνα του παιχνιδιού. Δεν θέλω να σταθώ παραπάνω όμως σε αυτό. Εύχομαι στον Εθνικό , που είναι σίγουρα πρωταθλητής, καθώς εμείς έχουμε μείνει πίσω, να επιστρέψει στις κατηγορίες που του αξίζει».

*Στον τελικό παρευρέθηκαν οι βουλευτές Κατσαφάδος, Μελάς, Δρίτσας, οι δήμαρχοι Λ.Τζανής(Κερατσινίου-Δραπετσώνας), Γ.Ιωακειμίδης(Νίκαιας- Ρέντη), Α. Ευθυμίου(Ταύρου- Μοσχάτου), ο αναπληρωτής δήμαρχος Πειραιά Α. Κάρλες, ο αντιδήμαρχος Νίκαιας -Ρέντη Σπ. Νικολάκης, ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝ του Δήμου Πειραιά Θεοδώρου

Παρόντες ο σύμβουλος της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣΔΑ Μιχάλης Τζανόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λακωνίας Παναγιώτης Καρράς, οι πρώην παράγοντες της ΕΠΣΠ Β. Βασιλόπουλος, Κ. Βράκας, Στ. Αμαραντίδης, Δ. Νατσούλης κ.α.

 

Κ. Χολέβας « Διαφήμιση του ποδοσφαίρου ο τελικός

Την ικανοποίηση του για τον τελικό και την οργάνωση του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος και Κυπέλλου της ΕΠΣΠ κ. Κώστας Χολέβας που δήλωσε χαρακτηριστικά : « Ήταν ένα ματς διαφήμιση του ποδοσφαίρου. Συγχαρητήρια στον Εθνικό για την επιτυχία του, αλλά και στον Αετό για την προσπάθεια που έκανε. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους δούλεψαν για την ομαλή διεξαγωγή αυτού του αγώνα, τον Ολυμπιακό, την «Καραϊσκάκης ΑΕ», την Επιτροπή διαιτησίας και όλο τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο. Τέτοιοι αγώνες βοηθούν το Πειραϊκό ποδόσφαιρο να ανέβει ακόμα πιο ψηλά».

*Οι ομάδες μπήκαν στο γήπεδο με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιά.

*Αμέσως μετά έγινε κατάθεση στεφάνου για τα θύματα της Θύρας 7.

thira7

*Στα πέταλα κάθισαν οι οπαδοί των δυο ομάδων που σε καμία περίπτωση δεν ξέφυγαν από τα αθλητικά πλαίσια.

* Περισσότεροι και πιο εκδηλωτικοί οι φίλοι του Εθνικού.

* Τον  τελικό παρακολούθησαν περισσότεροι από 5.500 φιλάθλους.

ethnikos-kipello peiraia-xatzialexis agelopoulos

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply