Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Ο Ηλίας Καλοπήτας νέος προπονητής στον Μικρασιατικό Εθνικό Αστέρα

Published

on

Ο Ηλίας Καλοπήτας είναι ο νέος προπονητής του Μικρασιατικού Εθνικού Αστέρα, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της ομάδας.

Το δελτίο Τύπου

 

“Το διοικητικό συμβούλιο του Μικρασιατικού Εθνικού Αστέρα ανακοινώνει την πρόσληψη του Ηλία Καλοπήτα στην τεχνική ηγεσία της ομάδας μας.

 

Ο Ηλίας Καλοπήτας, γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 1976 και είναι κάτοχος UEFA A’.

 

Πρόκειται για έναν καταξιωμένο προπονητή που έχει μεγάλη εμπειρία από τις εθνικές κατηγορίες τα τελευταία χρόνια και είμαστε σίγουρο ότι με το ταλέντο του και την προσωπικότητα του θα βοηθήσει την ομάδα μας να πετύχει τους στόχους της.

 

Έχοντας ξεκινήσει την προπονητική του πορεία από τον Πανθρακικό, ο κ. Καλοπήτας μπόρεσε να διαγράψει μια λαμπρή καριέρα τα επόμενα χρόνια έχοντας σημαντικές διακρίσεις, με αποκορύφωμα την πρόσληψη του από την ΠΑΕ ΑΕΚ. Στη συγκεκριμένη ομάδα έδειξε ότι πρόκειται για έναν χαρισματικό προπονητή αφού συνεργάστηκε με σπουδαίους ποδοσφαιριστές ως προπονητής και τους έδωσε τα εφόδια ώστε να σταθούν στο υψηλότερο επίπεδο ποδοσφαίρου της χώρας. Οι Κώστας Μανωλάς, Βίκτωρας Κλωναρίδης, Παναγιώτης Ταχτσίδης, Σάββας Γκέντζογλου είναι μερικοί από τους ποδοσφαιριστές που συνεργάστηκε κατά την πορεία του στην ΑΕΚ ο κ. Καλοπήτας, ο οποίος θήτευσε και δεύτερη φορά στον Δικέφαλο Αετό από το πόστο του τεχνικού διευθυντή ακαδημιών.

 

Πριν από την δεύτερη του θητεία στην ΑΕΚ, ακολούθησε μια προπονητική πορεία αξιοπρόσεκτη αφού άνηκε στις ομάδες του ΠΑΟ Ρουφ και του Αθηναϊκού, φτάνοντας στον τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣΑ την περίοδο 2011-2012 ως τεχνικός του Βυρωνιώτικου συλλόγου.

 

Πολύ σημαντική διάκριση στο βιογραφικό του κ. Καλοπήτα σημειώθηκε τη σεζόν 2013-2014 όταν και κατέκτησε αήττητο πρωτάθλημα στην Γ’ Εθνικής ως προπονητής των Τραχώνων. Ακολούθησαν οι συνεργασίες που είχε ως προπονητής με το Αιγάλεω, την Τριγλια Ραφήνας στον πάγκο της οποίας πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΠΣΑΝΑ, τον Ιωνικό και την Κηφισιά στον πάγκο της οποίας βρέθηκε τη διετία 2017-2019. Η πορεία του στον πάγκο της συγκεκριμένης ομάδας συνοδεύτηκε με την κατάκτηση του Κυπέλλου και του πρωταθλήματος ΕΠΣΑ, επαναφέροντας με αυτό το τρόπο το σωματείο στις εθνικές κατηγορίες.

 

Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε ως τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών της ΠΑΕ ΑΕΚ, επιτελώντας εξαιρετικό έργο στις αναπτυξιακές ηλικίες.

 

Η ομάδα μας έχει υψηλούς στόχους για τη νέα αγωνιστική περίοδο, και είμαστε σίγουροι πως μπορεί να τους υλοποιήσει με τον Ηλία Καλοπήτα στο “τιμόνι” της.

 

Ο Μικρασιατικός Εθνικός Αστέρας τον καλωσορίζει στην οικογένειά της και του εύχεται υγεία, τύχη και πολλές επιτυχίες”.