Connect with us

slideshow

Ο ιστορικός Χαραυγιακός έβαλε «φωτιά» στα μπαράζ

Published

on

Μετά το 1-1 του Χαραυγιακού με το Μοσχάτο, οι περισσότεροι είχαν ξεγράψει τον ιστορικό σύλλογο όσον αφορά την υπόθεση της ανόδου στην Γ’ Εθνική. Όμως πλέον με την μεγάλη νίκη του στην έδρα του Εθνικού με 1-3 παίζει τα… ρέστα του στον Βύρωνα και αν πετύχει ένα ακόμη «διπλό» απέναντι στην Δόξα, τότε δεν αποκλείεται να φέρει τα πάνω κάτω στην υπόθεση της ανόδου. Η ομάδα του Αλβέρτου Παπαδάκη διάβασε καλά τον Εθνικό και χτύπησε στα αδύνατα σημεία του, ενώ παράλληλα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ευστοχία των επιθετικών του στο πρώτο ημίχρονο η οποία και την οδήγησε να πάει στα αποδυτήρια με 0-3. Από την πλευρά τους οι Πειραιώτες αιφνιδιάστηκαν από τους φιλοξενούμενους στο πρώτο μέρος και πλέον στο β’ ημίχρονο όταν και ανέβασαν την απόδοσή τους ήταν αργά για . . . θαύματα.

Μαγικός Χαραυγιακός στο α’

Ο Εθνικός μπήκε αγχωμένος στο α’ ημίχρονο χωρίς να κατορθώνει να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη ευκαιρία, με τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται αυτό το γεγονός και να κερδίζουν συνεχώς μέτρα στο γήπεδο. Έτσι οι «νερατζούρι» με την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 22′ όταν ο Νικόλα βρέθηκε μόνος του στο σημείο μεταξύ του πέναλτι και της μεγάλης περιοχής, ύστερα από την κάθετη πάσα του Τζανέτου και πλάσαρε ιδανικά τον Ανδριόλα για το 0-1. Στο επόμενο δεκάλεπτο ο Χαραυγιακός γινόταν όλο και πιο απειλητικός και στο 32′ ο Τσαφταρίδης βρέθηκε σε καλό σημείο μέσα στην περιοχή και αριστερά και με ένα σουτ «κεραυνό» το οποίο αφού πρώτα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι κατέληξε στα δίχτυα για το 0-2. Μάλιστα σε εκείνο το σημείο δημιουργήθηκε και μεγάλη ένταση στην κερκίδα όπου βρίσκονταν οι περίπου 30 φίλοι του Χαραυγιακού, όπου και κάποιοι οπαδοί του Εθνικού επιτέθηκαν φραστικά, αλλά δεν υπήρξε συνέχεια. Οι παίκτες του Αλβέρτου Παπαδάκη ολοκλήρωσαν το εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο με έναν τέλειο τρόπο όταν ο Τζανέτος με πολύ ωραίο τεχνικό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής πλάσαρε τον Ανδριόλα για το 0-3. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως με τη λήξη του ημιχρόνου ο Χατζημαρινάκης πιάστηκε στα χέρια με παίκτες του Χαραυγιακού όμως ευτυχώς με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων η κατάσταση δεν ξέφυγε.

Άλλος Εθνικός στο β’

Με το βαρύ 0-3 στους ώμους τους οι παίκτες του Εθνικού δεν το έβαλαν κάτω και πίεσαν τους Ηλιουπολίτες στην επανάληψη για ένα γρήγορο γκολ χωρίς όμως αυτό να έρθει, αφού οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν τον τρόπο έστω και την τελευταία στιγμή να απομακρύνουν τους κινδύνους που πήγαιναν να δημιουργηθούν. Οι κορυφαίες ευκαιρίες των γηπεδούχων στην αναμέτρηση ήταν στο 56′ όταν ο Χαλιμούρδας βρέθηκε μόνος του και πλάσαρε απελπιστικά άουτ, ενώ στο 78′ ο Γουσούλης πρόλαβε την τελευταία στιγμή και έδιωξε κόρνερ και στο 80′ ο Κρητικός έδιωξε πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του Λύγκου. Από την άλλη πλευρά η καλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων ήρθε στο 58′ όταν ο Νικόλα βρέθηκε τετ α τετ με τον Ανδριόλα, ύστερα από μπαλιά του Τσαφταρίδη, αλλά ο έμπειρος πορτιέρο αποσόβησε το 0-4. Τελικά ο Σάμιος με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, μειώνοντας απλά σε 1-3 στο 86′, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό αποβλήθηκε ο Γαλάνης με δεύτερη κίτρινη. Στο 90’+1′ και ύστερα από σουτ του Σάμιου η μπάλα βρήκε στο χέρι του Παπαδημητρίου με τον διαιτητή Σκουλά να καταλογίζει πέναλτι. Ο Χαλιμούρδας όμως δεν κατάφερε να ευστοχήσει στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Η λήξη της αναμέτρησης βρήκε τον Χαραυγιακό να πανηγυρίζει ένα μεγάλο «διπλό» ενώ από την άλλη πλευρά το έργο της ιστορικής ομάδας του Πειραιά έγινε βουνό όσον αφορά την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Περίπου 800 φίλαθλοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση και όπως είναι λογικό οι οπαδοί των «κυανόλευκων» έβραζαν, ειδικά με την απόδοση της ομάδας τους στο πρώτο ημίχρονο. Ρεσιτάλ διαιτησίας από τον Σκουλά, ενώ πολύ καλοί ήταν και οι βοηθοί του Τασιόπουλος και Τσιγγινές του συνδέσμου Θεσσαλίας. Από τους φιλοξενούμενους όλοι μπαίνουν στην λίστα των διακριθέντων, αλλά θα δώσουμε έναν πόντο ακόμη σε Κωνσταντάρα, Γουσούλη, Παπαδημητρίου, Τσιούγκο και Τζανέτο. Αντίθετα από τους γηπεδούχους οι αλλαγές του Μαργαρίτη Χατζηαλέξη, Αθανασόπουλος και Ηλιόπουλος, έδωσαν άλλη πνοή στους Πειραιώτες, ενώ πάλεψαν πολύ οι Λύγκος, Σάμιος και Χαλιμούρδας.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Ανδριόλας, Γκορόγιας, Ξενιτόπουλος (62′ Μιχαήλ), Γαλάνης, Κάνδιας, Χαλιμούρδας, Σάμιος, Παυλόπουλος (46′ Αθανασόπουλος), Λύγκος, Σαλίμπασα (46′ Ηλιόπουλος), Σταφσουλάι

ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ: Κωνσταντάρας, Γουσούλης, Παπαδημητρίου, Ράμμος, Μπρούνο (65′ Καρζής), Τσιούγκος, Νικόλα, Κρητικός, Τσούνι (81′ Κουλουρίδης), Τζανέτος, Τσαφταρίδης (89′ Κουντουριώτης).

Κωνσταντίνος Ράπτης (kraptis1449@hotmail.com)

foto: sportifico.gr – Xristos Xostikidis

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply