Connect with us

4ος Όμιλος

Ο Κρητικός «λύτρωσε» τον Ιωνικό κόντρα στον Ιάλυσο

Published

on

Σε ένα από τα πιο επεισοδιακό ματς της φετινής σεζόν στον 4ο όμιλο, ο Ιωνικός και ο Ιάλυσος έμειναν στο 1-1 στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής. Οι Ροδίτες κρατούσαν τη νίκη στα χέρια τους μέχρι το 90′, όμως στις καθυστερήσεις ο Γιώργος Κρητικός λύτρωσε την ομάδα της Νίκαιας σε έναν αγώνα που στιγματίστηκε από θλιβερά γεγονότα πριν και κατά την διάρκεια του. Στην βαθμολογία, το σύνολο του Μαργαρίτη Χατζηαλέξη έφτασε τους 42 βαθμούς στην έκτη θέση πλησιάζοντας στην παραμονή, ενώ οι ‘νησιώτες’ αριθμούν 46 στην πέμπτη.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς, καθώς οι παίκτες των δύο ομάδων ήρθαν στα χέρια ανταλλάσσοντας μπουνιές και αρκετά… γαλλικά μόλις βγήκαν για ζέσταμα. Ευτυχώς, γρήγορα η κατάσταση εξομαλύνθηκε και ο διαιτητής πήρε το ‘ΟΚ’ των δύο συλλόγων και της αστυνομίας για την ομαλή έναρξη του αγώνα. Σε γενικές γραμμές το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο. Οι ευκαιρίες ήταν λιγοστές, ενώ τα σκληρά μαρκαρίσματα δεν βοηθούσαν να βρεθεί ρυθμός. Στις καλύτερες φάσεις, ο Παπαδόπουλος έδιωξε δύσκολα την κεφαλιά του Μπερνιδάκη στο πρώτο λεπτό. Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο 30′ για ακυρωθέν γκολ ως οφσάιντ από τον πρώτο βοηθό Νενεκούμη σε κεφαλιά του Σπάρταλη ύστερα από φάουλ του Μαρίνου σε μια οριακή φάση.

Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια, οι ‘κυανόλευκοι’ μπήκαν φουριόζοι και στο 48′ είχαν δοκάρι. Ο δραστήριος Νικολέτος εκτέλεσε το κόρνερ, οι Φυλακούρης-Μπερνιδάκης βρήκαν την μπάλα και εκείνη έφτασε τον αφύλαχτο Παντελίδη, ο οποίος από κοντά είδε το δοκάρι να του στερεί το 1-0. Στην συνέχεια, ο ρυθμός εξακολούθησε να είναι μέτριος παρ’ότι οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων είχαν την όρεξη να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για κάποιο τέρμα. Τελικά, το σκορ άνοιξε στο 75′ ο Φονσέκα με πέναλτι, μια παράβαση (χέρι) του Προβατίδη σε προσπάθεια του Ρεκλείτη. Ο έμπειρος αμυντικός διαμαρτυρήθηκε έντονα, αλλά η απόφαση δεν άλλαξε. Μάλιστα, το 1-0 έφερε μια πεντάλεπτη διακοπή, καθώς οπαδοί των γηπεδούχων αποδοκίμασαν τους αναπληρωματικούς παίκτες του Ιωνικού φέρνοντας την έκρηξη. Με την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά και στο 90′ ήρθε η πολυπόθητη ισοφάριση. Ο Κάτσικιας σέντραρε από τα δεξιά και στην μοναδική αδράνεια των ‘Τοξοβόλων’ ο Κρητικός ολομόναχος ισοφάρισε στο 90′ παρά την προσπάθεια του Παπαδόπουλου. Τέλος, εσκεμμένη δεύτερη κίτρινη πήρε ο Κάτσικιας στο 92′, καθώς είχε συμπληρώσει επτά κάρτες. Στην συγκεκριμένη φάση παρεμπόδισε στον Μαρίνου να εκτελέσει το κόρνερ για τον Ιάλυσο.

Διαιτητές: Δρούζας, Νενεκούμης (Αργολίδας), Γκότσης (Κορινθίας).

Ιωνικός (Μαργαρίτης Χατζηαλέξης): Παλιγγίνης, Παντελίδης, Δημακάκος, Προβατίδης, Αργυρίου (62′ Αθανασόπουλος), Κρητικός, Σάμιος, Σιμιτσής, Μπερνιδάκης, Νικολέτος (73′ Ρόβας), Κάτσικιας.

Ιάλυσος (Γιώργος Σάββενας): Παπαδόπουλος, Καμβύσης, Χειμωνέττος, Παπαδημήτρης, Φυλακούρης, Ρεκλείτης, Μαρίνου, Αθανασίου Π. (72′ Πλύγκος), Σπάρταλης, Φονσέκα (87′ λ.τρ. Μαθιός), Λύρας (51′ Κορνελάτος).