Connect with us

''STOPLEKTO'' ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Ο Κ.Μητσοτάκης και η γαλάζια κυβέρνηση με την ”πράσινη” φανέλα   

Published

on

Το πράσινο φως στα στελέχη του πάλαι ποτέ κραταιού εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ που τον στήριξαν στο προσκήνιο και το παρασκήνιο καθ’ όλη την διάρκεια της 4ετούς διακυβέρνησής του, άναψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν ρωτήθηκε στην διακαναλική συνέντευξη αν θα αξιοποιήσει στο νέο Υπουργικό συμβούλιο που θα σχηματίσει εφόσον κερδίσει τις εκλογές,  πολιτικά πρόσωπα από την κεντροαριστερά.
”Θα δώσουμε έμφαση στην ικανότητα των προσώπων να υπηρετήσουν τις πολιτικές στις οποίες έχουμε δεσμευτεί” τόνισε με νόημα ο πρόεδρος της Ν.Δ. και πρόσθεσε με απόλυτη σαφήνεια, που δεν άφηνε κανένα περιθώριο για παρερμηνείες αναφορικά με τις προθέσεις του να ανοίξει διάπλατα τις πόρτες εισόδου στην κυβέρνηση, στα εκσυγχρονιστικά  στελέχη της δεξιάς σοσιαλδημοκρατίας. ”Για μένα το ιδεολογικό πρόσημο δεν είναι τόσο σημαντικό, το μπόλιασμα της ΝΔ με ικανά στελέχη είναι συνεχές”
Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης στο μπλοκάκι του Κυριάκου Μητσοτάκη με τα Πασοκογενή στελέχη προς αξιοποίηση, που έχουν την τεχνοκρατική επάρκεια και την εμπειρία να διαχειριστούν κρίσιμα πόστα στην νέα κυβέρνηση περιλαμβάνονται, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιάννης Μανιάτης, ο Γιώργος Φλωρίδης, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ενώ τις τελευταίες μέρες παίζει δυνατά στα υψηλά δώματα και τα σαλόνια της υψηλής επιχειρηματικής ελίτ και το όνομα του Τάσου Γιαννίτση
Στα υπόψιν του Κυριάκου Μητσοτάκη για ανάληψη καθηκόντων βρίσκονται και ο Πύρρος Δήμας, η Αννα Ροκοφύλλου και ο Σπύρος Καρανικόλας.
Δεδομένη θεωρείται και η υπουργοποίηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Κυριάκου Πιερρακάκη και πιθανότατα της του Θεόδωρου Λιβάνιου του στρατηγικού εκλογικού αναλυτή του Κ.Μητσοτάκη.
Η σύνθεση και το έντονο ”γαλαζοπράσινο” μείγμα της νέας κυβέρνησης εκτιμάται ότι δεν θα προκαλέσει ιδιαίτερες γκρίνιες -πέραν από  αναμενόμενες μουρμούρες- δεδομένου ότι το αναμενόμενο εύρος της εκλογικής νίκης της Ν.Δ. όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές,  δικαιολογεί σημαντικές εκπροσωπήσεις από τον λεγόμενο ”κεντρώο” χώρο, που εξασφαλίζει  διαχρονικά στον εκλογικό ανταγωνισμό των κομμάτων πλειοψηφικά ρεύματα ,πολιτική κυριαρχία και ηγεμονία.
Στο νέο πολιτικό σκηνικό άλλωστε το πρώτο κόμμα θα έχει διπλάσιο ποσοστό από το δεύτερο, συνθήκη που σηματοδοτεί το τέλος του παραδοσιακού δικομματισμού της μεταπολίτευσης και την επικράτηση το μοντέλου του…ενάμιση κόμματος, που θα επιτρέπει μεν στο κυρίαρχο να ορίζει τους κανόνες του παιγνιδιού αλλά θα του επιβάλλει ταυτόχρονα για  λόγους λειτουργικής και συστημικής ευστάθειας, να διαβουλεύεται και να ασκεί την εξουσία με την λογική και την ”τεχνική” της πολυσυλλεκτικότητας και της ιδεολογικοπολιτικής πολυχρωμίας και ευρυχωρίας.

 

Advertisement