Connect with us

slideshow

Ο Μανωλάς έστειλε το μήνυμα από την “πλατεία” – Η ΑΕΚ του Μανόλο 0-1

Published

on

Ο αγώνας στη Νέα Σμύρνη ήταν οριακός για την ΑΕΚ αλλά και τον Μανόλο Χιμένεθ. Το άγχος ήταν εμφανές στις κινήσεις των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων και το θέαμα που παρακολούθησαν οι φίλαθλοι στη Νέα Σμύρνη, ήταν κάκιστο. Ο Κώστας Μανωλάς ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής και με το γκολ του έδωσε παράταση… ζωής στον Ισπανό τεχνικό.

 

Ο αγώνας είχε χαρακτήρα ντέρμπι από τα πρώτα του λεπτά, με δυνατά μαρκαρίσματα, ένταση, πάθος αλλά χωρίς σπουδαίο ποδόσφαιρο. Ο Χιμένεθ αναγκάστηκε να αφήσει εκτός τον Νίκο Καράμπελα αφού ο αριστερός μπακ ένιωσε τράβηγμα στην προθέρμανση και έτσι τη θέση του πήρε ο Λαγός.

 

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε στο 9ο λεπτό, όταν ο Νίκος Λυμπερόπουλος έπιασε την κεφαλλιά αλλά είδε την μπάλα να φεύγει άουτ.

 

Ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος στα πρώτα λεπτά του ματς, όμως δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Αραμπατζή. Η πρώτη ευκαιρία των γηπεδούχων χάθηκε στο 10′ με την κεφαλιά του Κούτσι να αποκρούεται από τον Έλληνα πορτιέρο της ΑΕΚ.

 

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους, ισορρόπησαν το ματς αλλά ο ρυθμός του αγώνα ήταν κακός.

 

Τα άσχημα για την Ένωση ήρθαν στο 35′ όταν ο Λεονάρντο έπεσε τραυματίας στο χορτάρι και ο Χιμένεθ αναγκάστηκε να τον αντικαταστήσει με τον Σιαλμά. Ο Βραζιλιάνος σε ακόμη ένα ματς ήταν ο πιο κινητικός παίκτης της ομάδας του.

 

Στο πρώτο ημίχρονο οι ευκαιρίες ήταν λιγοστές μπροστά στις δύο εστίες αφού οι δύο ομάδες είχαν στο μυαλό τους να κρατήσουν το μηδέν παρά να δημιουργήσουν.

 

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Μπέλεκ. Ο επιθετικός της ΑΕΚ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά το πλασέ του έφυγε μακριά από την εστία του Ελευθερόπουλου.

 

Ο Πανιώνιος απάντησε στις ευκαιρίες με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Εστογιανόφ που έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Αραμπατζή.

 

Όσο πέρναγε η ώρα ο ρυθμός έπεφτε και ελάχιστες φορές οι δύο τερματοφύλακες ανησύχησαν. Φτάσαμε στις καθυστερήσεις και ενώ όλοι περίμεναν το σφύριγμα της λήξης, ο Κώστας Μανωλάς είχε διαφορετική άποψη. Με καρφωτή κεφαλιά μετά από κόρνερ του Γκερέιρο πέτυχε ένα “μεγάλο” γκολ το οποίο αφιέρωσε στον Μανόλο Χιμένεθ.

 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ελευθερόπουλος, Κβιρκβέλια, Τσότσαλιτς, Σιόβας, Γιόνσον (46′ Πετκάκης), Όμο, Κουμορτζί, Σάμαρης (46′ Ριέρα), Εστογιανόφ, Κούτσι, Γουνδουλάκης (70′ Μιλοβάνοβιτς)

 

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Λαγός, Κάλα, Μανωλάς, Κοντοές, Μάκος, Βάργκας, Λεονάρντο (37′ Σιαλμάς), Λυμπερόπουλος (69′ Γκερέιρο), Κάρλος (58′ Γκούντγιονσεν), Μπέλεκ

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply