Connect with us

4ος Όμιλος

Ο… μπαρουτοκαπνισμένος ‘Φονέας’ και ο προβληματικός ΟΦΗ!

Published

on

Εάν κανείς έλεγε στις αρχές του καλοκαιριού ότι με την ολοκλήρωση του α’ γύρου, ο Φωστήρας, μια ομάδα με τόσο βαριά φανέλα αλλά και με τεράστια προβλήματα, θα πατούσε κορυφή και θα είχε το πάνω χέρι στην υπόθεση του τίτλου, τότε θα τον παιρνούσαν για… τρελό! Άλλωστε, το γεγονός ότι η ιστορική ομάδα δεν είχε βασικά πράγματα για να λειτουργήσει, όπως για παράδειγμα προπονητητικό υλικό ή ακόμη και παίκτες, αποδεικνύουν την μιζέρια που επικρατούσε στο σύλλογο. Παρ’ όλα αυτά, ο μεγάλος ‘Φονέας’ αποδεικνύει πως δεν έχει να ζηλέψει τίποτα ομάδες που έχουν μεγαλύτερο μπάτζετ από εκείνον. Παρά τις συνεχόμενες νίκες με το… ισχνό αλλά πολύτιμο 1-0, παρότι αρκετοί αντίπαλοι θεωρούν ότι δεν αξίζει να βρίσκεται ψηλά, ο Φωστήρας αποδεικνύει παιχνίδι με παιχνίδι ότι δίκαια χαρακτηρίζεται μια από τις πιο ισχυρές και πιο δυνατές ομάδες του ομίλου.

Στο σημερινό ματς με τον ΟΦΗ μάλιστα, εάν θέλετε την άποψη μου επιβεβαίωσε και την κυριαρχία του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μετά το πρώτο 20′ δεν απειλήθηκε, ούτε ότι νίκησε φυσικά. Ναι μεν το γκολ προήλθε από στημένη φάση, αλλά το ποδόσφαιρο, πλέον πηγαίνει στις λεπτομέρειες. Ένα καλό χτύπημα, μια καλή τοποθέτηση και η ομάδα του Ψυρόπουλου πήρε τη νίκη. Όσον αφορά στο παιχνίδι της σκακιέρας, ο Καλαματιανός προπονητής πήρε άριστα αφού περιόρισε την μεσαία γραμμή των Κρητικών με τους Λάσκαρη Βελέτη να βγάζουν φωτιές σε ακόμη ένα ματς και να καταπίνουν… αμέτρητα χιλιόμετρα. Η εκπληκτική αμυντική τετράδα των Χαλκιά, Μαγγίνα, Παραρά και Μάναλη πήρε άριστα σε ακόμη ένα ματς αφού περιόρισαν Σαχινίδη, Περογαμβράκη, Πόποβιτς και Μαρτσάκη που ήρθε από τον πάγκο, ενώ οι Δωροβίνης, Καιμακαμούδης, Όγκμποε έπαιξαν όσο χρειαζόταν.

Θετική ήταν η παρουσία του Αλέξη Ταχματζίδη, καθώς το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ‘Φονέα’ δημιούργησε αρκετά προβλήματα δείχνοντας ότι ο ποδοσφαιριστής αυτός είναι σε θέση να δώσει αυτό που έλειψε από την επιθετική γραμμή του Φωστήρα.

Όσον αφορά τον ΟΦΗ, εάν εξαιρεθεί το πρώτο εικοσάλεπτο, η εικόνα του ήταν αποκαρδιωτική. Δεν ξέρω εάν φταέι ο Γουόρντεν, ή κάτι άλλο, αλλά η έλλειψη δημιουργίας σε ακόμη ένα εκτός έδρας ματς ήταν δεδομένη. Παράλληλα, να υπενθυμίσουμε ότι αυτό ήταν το τρίτο εκτός έδρας ντέρμπι που ο ΟΦΗ δεν πήρε τίποτα μετά την ισοπαλία στον Ιάλυσο και την ήττα στην Ραφήνα. Και φαινομενικά το πρωτάθλημα έχει ακόμη δρόμο ωστόσο η εικόνα των Κρητικών δεν είναι αυτή που περίμενε ο αγαπημένος του κόσμος, ο οποίος έδωσε και πάλι το παρών στον Ταύρο.

Συμπέρασμα;

Συγκριτικά οι δυο ομάδες έχουν τεράστιες διαφορές, με την μεγαλύτερη να είναι η εξής:

Ο Φωστήρας για πολλούς δεν πείθει αλλά από την πρώτη στιγμή είναι στην κορυφή, ενώ ο ΟΦΗ δεν πείθει και κινδυνεύει να βγει εκτός στόχου…

Καλό βράδυ!