Connect with us

4ος Όμιλος

Ο ΟΦΗ πανηγύρισε την άνοδο στη Football League!

Published

on

Στο κατάμεστο Γεντί Κουλέ ο ΟΦΗ πανηγύρισε την πολυπόθητη άνοδο στη Football League, καθώς επικράτησε 1-0 του Φωστήρα χάρη σε γκολ του Πόποβιτς. Οι ‘Κρητικοί’ ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, όμως η ομάδα του Ταύρου παρουσιάστηκε διαβασμένη και πάλεψε για να κάνει την υπέρβαση. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Μήτσιου έδωσε το έναυσμα για πανηγυρισμούς κλείνοντας έτσι μια δύσκολη για τον ιστορικό σύλλογο που σημείωσε 13 νίκες στον δεύτερο γύρο. Από την άλλη πλευρά οι ‘κιτρινόμαυροι’ δεν άντεξαν μέχρι το τέλος, έμειναν στη κορυφή για 28 αγωνιστικές, όμως η ισοπαλία στην Επισκοπή αποδείχθηκε, τελικά, καθοριστική.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα τον αγώνα και στο 22′ ευτύχισαν να ανοίξουν το σκορ. Μετά από φάουλ του Χαντί, ο Ραπτάκης πήρε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Πόποβιτς και εκείνος έκανε το 1-0 με κοντινή προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή. Το συγκρότημα του Ψυρόπουλου προσπάθησε να αντιδράσει και στο 31′ ύστερα από χτύπημα φάουλ του Ταχματζίδη, ο Καϊμακαμούδης έπιασε την κεφαλιά, ο Δερμιτζάκης έκανε λάθος εκτίμηση, όμως τη τελευταία στιγμή ο Ραπτάκης έδιωξε με κεφαλιά σε κόρνερ πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα. Μετά το 35′ ο ΟΦΗ αφυπνίστηκε και δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Γιώρα με Χαντί και Φραγκουλάκη (35′-39′), ενώ στις καθυστερήσεις οι αμυντικοί του Φωστήρα απομάκρυναν στη γραμμή το σουτ του Καλέ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αποβολή, καθώς στο 50′ ο Χαλκιάς αποβλήθηκε αυστηρά με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Καλέ έκανε το ‘μπάσιμο’ στη περιοχή, ο πλάγιος μπακ του ‘Φονέα’ δεν τον είδε και στη προσπάθεια του να διώξει βρήκε άθελα τον αντίπαλο του. Η πρώτη κάρτα είχε δοθεί για αψιμαχίες.

Στη συνέχεια το σύνολο του Νίκου Νιόπλια θα μπορούσε να φτάσει στην επίτευξη δεύτερου γκολ, όμως ο Γιώρας ήταν σε καλή μέρα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 52′ η κεφαλιά του Καλέ απομακρύνθηκε από τον πορτιέρε των φιλοξενουμένων, στο 68′ ο Παραράς πρόλαβε στη γραμμή την προσπάθεια του Περογραμβράκη, ενώ στις καθυστερήσεις το σουτ του Χαντί ‘έγλειψε’ το δοκάρι.

Αντίθετα, οι ‘κιτρινόμαυροι’ θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν στο 75′ και το 90′ με τις καλές κεφαλιές του Ζαγοριανού, αλλά στη πρώτη περίπτωση η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στη δεύτερη έδωσε ο Δερμιτζάκης.

Διαιτητές: Μήτσιος (Ηπείρου), Κασσαβέτης (Αιτ/νιας)-Καλφάκης (Χανίων), Δαγκλής (4ος, Μακεδονίας).

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Δερμιτζάκης, Κιάσσος, Κοιλιάρας, Κώτσιος, Ραπτάκης, Νάστος, Περογαμβράκης (74′ Φαμπίνιο), Φραγκουλάκης (80′ Γκούμας), Πόποβιτς (89′ Σαχινίδης), Χαντί, Καλέ.

Φωστήρας (Κώστας Ψυρόπουλος): Γιώρας, Χαλκιάς, Μανάλης (16′ λ.τρ. Καλημέρης), Παραράς, Βελέτης, Μαγγίνας, Ταχματζίδης (46′ Στάμος), Κόπελας, Όγκμποε, Καϊμακαμούδης (61′ Ζαγοριανός), Ντάφλας.