Connect with us

4ος Όμιλος

Ο σούπερ Ερμής 3-2 τη Ρόδο και μονος πρώτος στην κορυφή

Published

on

Ποιος θα το πίστευε ότι ο Ερμής Ζωνιανώ με το πέρας των πρώτων πέντε αγωνιστικών θα βρισκόταν μόνος πρώτος στην κορυφή του 4ου ομίλου με το εκπληκτικό 5Χ5. Η ομάδα του Γιώργου Πετράκη κέρδισε και τη Ρόδο με 3-2 στο 95′ (!) και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ήττα του Εργοτέλη φιγουράροντας πλέον στην κορυφή του ομίλου.

Στα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι σκόραραν όταν ο Πρωτογεράκης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά στην καρδιά της περιοχής και ο Τοπούζης πήρε την κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του από πολύ νωρίς.

Δύο λεπτά αργότερα ο Χειμωνέττος αντέδρασε σε μια μπαλιά του Φαμπίνιο στα όρια της περιοχής, πριν η μπάλα φτάσει στον Τοπούζη. Η Ρόδος άρχισε να συνέρχεται από το σοκ και στο 11′ είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Ευγενικό.

Ο επιθετικός της Ρόδου υποδέχτηκε ψηλή μπαλιά μέσα στα καρέ του Κόλλια, γύρισε όμορφα το σώμα του, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε κατέληξε ψηλά άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα ο Κουρούπης έκανε μια επέλαση και επιχείρησε μια σέντρα σουτ που κατέληξε άουτ.

Στο 28′ ο Ανδρίκος με σωτήρια προβολή ανέκοψε μια παράλληλη μπαλιά πριν η μπάλα φτάσει στον ολομόναχο Τοπούζη και ένα λεπτό μετά ο Χατζηλιόντας εξαπέλυσε ένα κεραυνό που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κόλλιας.

Έφερε το ματς στα ίσια ο Κουρούπης Στο 32′ η Ρόδος ισοφάρισε. Ο Κουρούπης σε μια ακόμα επέλαση από αριστερά, πέρασε έναν αντίπαλο με έξυπνη κεφαλιά και από δύσκολη γωνία με λόμπα νίκησε τον πορτιέρο των Κρητικών.

Ήταν ένα εξαιρετικό τέρμα από τον Κουρούπη που ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Ρόδου, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Τα “ελάφια” είχαν ακόμα ένα σουτ με τον Τζιβίλογλου στο 35′ που κατέληξε άουτ και στο 38′ έπειτα από εξαιρετική ανάπτυξη των παικτών του Ορφανίδη, ο Καντιμοίρης βρήκε τον Χατζηλιόντα μέσα στην περιοχή που έκανε κακό τελείωμα και έστειλε την μπάλα εκτός εστίας.

Ο Ερμής όπως και στο πρώτο μέρος λίγο έλειψε να σκοράρει με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Στο 46′ ο Ανυφαντάκης έκανε ελιγμούς μες στην περιοχή της Ρόδου και σούταρε, όμως ο Χειμωνέττος μπλόκαρε εύκολα και στο 48′ ο Ανδρίκος σταμάτησε τον Τοπούζη ακόμα μια φορά, πριν αυτός βρεθεί σε θέση βολής.

Η Ρόδος συνήλθε γρήγορα και στο 56′ προηγήθηκε στο σκορ. Ο Ευτύχης Τζιβίλογλου δέχτηκε την μπάλα δέκα τουλάχιστον μέτρα έξω από την του Ερμή και πριν αυτή σκάσει στο έδαφος εξαπέλυσε κεραυνό που κατέληξε στο βάθος της εστίας του Κόλλια, σημειώνοντας ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς.

Στα επόμενα δέκα λεπτά οι “πράσινοι” ήλεγχαν το ματς και έδειχναν ικανοι να φύγουν με το διπλό από την Κρήτη. Ανέβασαν στροφές οι Ζωνιανοί και ισοφάρισαν Ωστόσο μετά το 70′ οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν ασφυκτικά για την ισοφάριση. Στο 71′ ο Χειμωνέττος έκανε αρχικά λάθος εκτίμηση σε μια μπαλιά στα όρια της περιοχής, όμως στη συνέχεια της φάσης διόρθωσε ο ίδιος το σφάλμα του.

Στο 76′ ο Σκουτέλλης πήρε την μπάλα μέσα στα καρέ της Ρόδου, την έφερε στο αριστερό και σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 78′ ο πολύ καλός και σήμερα Χειμωνέττος έδιωξε με γροθιές ένα γέμισμα και στη συνέχεια της φάσης ο Ανωγειανάκης σούταρε ψηλά άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση των Ζωνιανών. Ο Σεχολάρι έκανε τη σέντρα από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Τοπούζη και εκείνος με κοντινή κεφαλιά έκανε το 2-2.

Η Ρόδος βγήκε ξανά μπροστά και είχε μια καλή στιγμή με σέντρα σουτ του Κουρούπη που κατέληξε κόρνερ. Δεν το τελείωσε και το πλήρωσε! Οι Κρητικοί έδειξαν στα τελευταία λεπτά να θέλουν περισσότερο τη νίκη και έψαξαν το τρίτο γκολ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Ωστόσο, η Ρόδος είχε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς στο 93′. Ο Χατζηλιόντας έκανε ένα έξυπνο κλέψιμο λίγο μπροστά από το κέντρο και βγήκε μόνος του φάτσα με την εστία, όμως αντί να τελειώσει τη φάση προσπάθησε να βρει τον Αμανατίδη και σπατάλησε ανεπανάληπτη ευκαιρία για να αποδράσει η ομάδα του με το διπλό.

Έτσι τρία λεπτά αργότερα, ο Ερμής έκανε ό,τι δεν έκαναν οι παίκτες του Σάββα Ορφανίδη. Ο Σκουτέλης έκανε ένα σουτ εντός περιοχής που κόντραρε και κέρδισε κόρνερ, στην εξέλιξη του οποίου ο Ανυφαντάκης έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνιά του Χειμωνέττου με κεφαλιά χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του. Πλέον ο Ερμής βρίσκεται μόνος στην κορυφή του 4ου όμιλου με 15 βαθμούς, αφού έφτασε στις πέντε νίκες στα πέντε πρώτα ματς της σεζόν.

ΕΡΜΗΣ ΖΩΝΙΑΝΩΝ(Γιώργος Πετράκης): Κόλλιας, Κοζυράκης, Πρωτογεράκης, Ανυφαντάκης, Γεωργούλης(60’ Σεχολάρι), Ταβλαδωράκης, Πασιαλής(60’ Πλουσής), Φαμπίνιο, Τοπούζης, Πουλάκης(75’ Ανωγειανάκης), Σκουτέλης

ΡΟΔΟΣ(Σάββας Ορφανίδης): Χειμωνέττος, Ευγενικός (80′ Αμανατίδης), Καντιμοίρης, Νικήτας (60′ Τζημογιάννης), Ανδρίκος, Τζιβίλογλου, Χατζηλιόντας, Κουρούπης, Κωνσταντίνου, Τάντιτς (75’ Υμεραλιλάι), Ατματζίδης