Connect with us

8ος Όμιλος

Ο… super Mario του Άγιου Ιερόθεου αποκαλύπτει: “Φέτος πίστεψα ότι στο ποδόσφαιρο γίνονται θαύματα”

Published

on

Ο Αγιος Ιερόθεος το περσινό καλοκαίρι ξεκίνησε με όνειρα και φιλοδοξίες την προετοιμασία του, όμως η άσχημη εκκίνηση, τον έφερε ένα βήμα πριν την… καταστροφή και την επιστροφή στα τοπικά πρωταθλήματα.

Από τη στιγμή που οι “κιτρινομαυροι”… αναγεννήθηκαν, έμπειροι ποδοσφαιριστές που διαθέτουν ποιότητα βγήκαν μπροστά και οδήγησαν το σύλλογο των δυτικών προαστιων στην επίτευξη του στόχου, κάτι που στις αρχές του Ιανουαρίου έμοιαζε με… θαύμα αφού ο σύλλογος βρίσκονταν με την πλάτη στο τοίχο.

Κορυφαία μονάδα αναμφισβήτητα για την Περιστεριώτικη ομάδα ήταν ο πρώτος της σκορερ, Μάριος Αργυρίου, ο οποίος όταν το… σταυρόλεξο έδειχνε να μην μπορει να λυθεί, εκείνος είχε πάντα την ιδανικότερη λύση, πετυχαίνοντας τέρματα σε ματς που ήταν μισή-κατηγορία.

Ο super Mario για πρώτη φορά μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος μίλησε stoplekto.gr για τη μεγάλη επιτυχία που πραγματοποίησε η ομάδα του και την επιτυχημένη του σεζόν, στην οποία βρήκε 10 τέρματα σε 18 παιχνίδια. 

Αναλυτικά η μίνι συνέντευξη του Μάριου Αργυρίου

-Περίμενες μετά την ήττα από τον Ατσαλένιο ότι η ομάδα θα κατάφερνε να κερδίσει την παραμονή;

“Η αλήθεια είναι ότι μετά από την ήττα με τον ΠΟΑ η ομάδα πείσμωσε περισσότερο. Όλοι μας είχαν ξεγραμμένους και πεσμένους. Αυτό μας έδωσε το δικαίωμα και την ώθηση να πιστέψουμε στο θαύμα. Κόντρα σε όλους και σε όλα δώσαμε τον όρκο μας για τους 4 τελικούς και βάλαμε ως στόχο το απόλυτο. Το πετύχαμε και είμαστε αυτοί που χαμογελάσαμε ακόμη και αν προσπάθησαν κάποιοι να αμαυρώσουν το κόπο μας με λασπολογίες και εξωαγωνιστικούς παράγοντες. Το γήπεδο ήταν ο καθρέφτης μας και αυτό δεν μπορεί κανένας να μας το διαψεύσει και να αλλοιώσει την προσπάθεια μας”.

Πετυχαίνεις το δεύτερο γκολ με τον ΟΦ Ιεράπετρας. Τι είναι αυτό που περνάει σαν πρώτη σκέψη από το μυαλό σου;

Το μόνο που ήθελα εκείνη τη στιγμή ήταν να ολοκληρωθεί ο αγώνας και να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς που ήταν σημαντικοί για εμάς. Αργότερα κατάλαβα ότι ίσως ήταν ένα γκολ που θα μας έδινε την κατηγορία.

Για το γεγονός ότι και φέτος είσαι στα ονόματα που φιγουράρουν στην κορυφή των πίνακα των σκόρερ σε έναν απαιτητικό όμιλο;

Αυτό με κάνει χαρούμενο και πιο δυνατό για τη συνέχεια της καριέρας μου. Είναι κάτι που προσπαθώ με πολύ κόπο και προπόνηση. Δηλαδή να πρωταγωνιστώ στον πίνακα των σκόρερ τα τελευταία 3,5 χρόνια στη Γ’ Εθνική.

Πόσο δύσκολο ειναι για κάποιον επιθετικό να πετυχαίνει τόσα πολλά γκολ σε μια ομάδα που παλεύει για την παραμονή;

Καλώς ή κακώς κατά την άποψη μου το γκολ είναι “τέχνη”. Θελει προπόνηση και συγκέντρωση. Είτε η ομάδα πρωταγωνιστεί είτε παλεύει για την παραμονή της, πρέπει να αξιοποιείς τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται.

-Τι έφταιξε και παλέψατε για την παραμονή ενώ όλοι το καλοκαίρι σας είχαν χαρακτηρίσει ως ένα από τα φαβορί για την κατάληψη των πρώτων θέσεων;

Αυτό επέτρεψε μου να μην το αναλύσουμε σε μεγαλύτερο βαθμό. Δεν είμαι ο αρμόδιος. Σημασία έχει ότι η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και πραγματοποίησε το στόχο της που ήταν η παραμονή.

-Τι ήταν εκείνο που άλλαξε ο κ. Σταυρακόπουλος όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού;

Θεωρώ ότι έγινε ένας από εμάς. Από την πρώτη στιγμή έδειξε πόση εμπιστοσύνη είχε στο ποδοσφαιρικό υλικό. Μας έδειξε το δρόμο για την επιφάνεια μέσα από την προπόνηση και τη καλή ψυχολογία. Κατανόησε τα προβλήματα που υπήρχαν και προσπάθησε να τα κρατήσει έξω από το γήπεδο. Κέρδισε την εμπιστοσύνη μας και αυτό φάνηκε από τα αποτελέσματα.

-Αποτελεί θαύμα η σωτηρία της ομάδας για τον Μάριο Αργυρίου;

Αν θεωρεί κάποιος θαύμα ότι μια ομάδα οικογένεια με αρκετά προβλήματα όπως το γηπεδικό, η βαθμολογική κατάσταση και ο πόλεμος από αντίπαλες ομάδας εκτός αγωνιστικού χώρου, μέσα από την προπόνηση την πίστη και θέληση των παικτών προπονητών διοικούντων έκανε πορεία πρωταθλητισμού από την 8η αγωνιστική; Τότε ναι φέτος πίστεψα ότι γίνονται θαύματα.

Θα παραμείνεις τη νέα σεζόν στον Άγιο Ιερόθεο;

Κοίταξε είναι αρκετά νωρίς να συζητήσουμε αλλά τον πρώτο λόγο στις συζητήσεις τον έχει ο Άγιος Ιερόθεος. Εφόσον υπάρξει ικανοποίηση από τις δυο πλευρές σε οικονομικό και αγωνιστικό επίπεδο δεν βρίσκω το λόγο να αποχωρήσω.