Connect with us

slideshow

Πάρτυ του Μανδραϊκού στον τελικό Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ (3-0 τον Πανελευσινιακό) (φωτο)

Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν ο Μανδραϊκός κατέκτησε το Κύπελλο παίζοντας ποδόσφαιρο υψηλής ποιότητας!

Published

on

Η λέξη ”απολαυστική” μπορεί να χαρακτηρίσει κάλλιστα την εμφάνιση που πραγματοποίησε χθες ο Μανδραϊκός. Οι ”κυανόλευκοι” οι οποίοι έπαιξαν ποδόσφαιρο υψηλής ποιότητας κέρδισαν εύκολα τον Πανελευσινιακό στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ, που έλαβε χώρα στο δημοτικό στάδιο Μεγάρων, με 3-0.

 

Παρουσία περίπου 1000 φιλάθλων το συγκρότημα του Σταύρου Ψυμουλάκη έδειξε ότι ήθελε περισσότερο το παιχνίδι πιάνοντας με την έναρξη του αγώνα από το… λαιμό τους τυπικά φιλοξενούμενους. Μόλις στο 4′ ο Κουσκουνάς έγινε κάτοχος της μπάλας, μπήκε μέσα στην περιοχή και με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ για τους ”κυανόλεκους” βάζοντας φωτιά στη κερκίδα που βρισκόταν οι φίλοι του Μανδραϊκού. Το τέρμα αυτό απ’ ότι φαίνεται αποσυντόνισε τους ”σταχυοφόρους” οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο γήπεδο. Στο 22′ ο Κουσκουνάς δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη σέντρα του Αλεξανδρόπουλου όμως ο επερχόμενος Ξύδης δεν δυσκολεύτηκε με προβολή να γράψει το 2-0 βάζοντας τα θεμέλια για την επικράτηση της ομάδας του. Η άμυνα των ”μπλε”, που ήταν… υπνωτισμένη σε όλο τον αγώνα, στο 33′ υπέπεσε σε ένα ακόμη λάθος όμως το σουτ που επιχείρησε ο Κουσκουνάς βρήκε σε ετοιμότητα τον Τσακιλιτσίδη που έδιωξε κόρνερ. Το β ‘μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο, δηλαδή με γκολ. Στο 48’ ο Κουσκουνάς προκάλεσε ακόμη ένα ρήγμα στην άμυνα του Πανελευσινιακού, σέντραρε και ο Θάνος σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 3-0 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Στη συνέχεια, οι Μανδραναίοι υποχώρησαν κρατώντας το υπέρ τους σκορ μέχρι το τέλος. Διαιτητής ήταν ο Χατζής με βοηθούς τους Κρετσίμο και Κουρομπίλια

 

ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ (Σταύρος Ψυμουλάκης): Βουτσινάς, Κωνσταντινίδης, Τσίγκρος, Παπαπαναγιώτου, Ευθυμίου, Μαρής (78′ Στρατάκης), Ξύδης (75′ Ψυμουλάκης), Ζουραβλιόφ, Κουσκουνάς (86′ Παπακωνσταντίνου), Θάνος, Αλεξανδρόπουλος.

 

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Πέτρος Ξανθόπουλος): Τσάκιλτσίδης, Μπαγδάτογλου, Τζαφεράκος, Κολοβός, Τερλελής (55′ Παπαδόπουλος), Σιδηρόπουλος, Μιχελής, Μακρίδης, Μαλισσιώβας (60′ Τούσης), Παπανικολάου, Κατσικιάς.

 

 

 ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ

Σταύρος Ψυμουλάκης (Προπονητής Μανδραϊκού): Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Η ομάδα μου ήταν πάρα πολύ καλή σήμερα και αυτό θεωρώ ότι το δείχνει η έκταση του σκορ αλλά και η εικόνα του αγώνα απέναντι σε ένα πολύ καλό αντίπαλο. Δείξαμε ότι δεν είχαμε άγχος σαν ομάδα. Άλλωστε υπάρχει εμπιστοσύνη στα παιδιά διότι είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Συγχαρητήρια στον Πανελευσινιακό για την προσπάθεια που έκανε και εύχομαι και στις δυο ομάδες καλή πορεία τη νέα χρονιά”. Εν συνέχεια ο προπονητής του Μανδραϊκού αναφέρθηκε στην ομάδα, όπως χαρακτήρισε ο ίδιος, της καρδιάς του (Πανελευσινιακό) υποστηρίζοντας: ” Βρέθηκα αντίπαλος με την ομάδα της καρδιάς μου, αλλά τι να κάνουμε. Αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Επειδή, από τη μια βλέπω ότι αποδίδει η δουλειά που γίνεται και από την άλλη διότι βρέθηκε ο Παλενευσινιακός απέναντι μου”. Σε σχετική ερώτηση για το πρόσωπο που αφιερώνει το Κύπελλο, ο Σταύρος Ψυμουλάκης δήλωσε: ” Έχασα πρόσφατα ένα φίλο ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του 50 χρόνια γύρω από το ποδόσφαιρο. Αυτός είναι Στράτος Γεωργιάδης που είχε διατελέσει παράγοντας του Ατσαλένιου. Σε αυτό το πρόσωπο αφιερώνω αυτόν το τίτλο”.

 

Νίκος Κουσκουνάς (Παίκτης Μανδραϊκού): Ήμασταν σίγουροι ότι θα κατακτούσαμε το Κύπελλο. Μπήκαμε δυνατά, πήραμε όλες τις μονομαχίες και το γρήγορο τέρμα που πετύχαμε μας απέβαλε το άγχος. Πλέον, κοιτάμε το πρωτάθλημα, έχουν απομείνει δυο ματς και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Τέλος, θα ήθελα να αφιερώσω το Κύπελλο στον πρόεδρο και στη γυναίκα μου”

 

Φίλιππος Αλεξανδρόπουλος (παίκτης Μανδραϊκού): Είμαστε ευτυχισμένοι διότι το Κύπελλο αποτελούσε έναν από τους στόχους που είχαμε θέσει. Μπήκαμε αποφασιστικά από την αρχή στο γήπεδο και από ένα σημείο και μετά η αποστολή μας έγινε πιο εύκολη. Αφιερώνουμε το Κύπελλο στον κόσμο της ομάδας για τη στήριξη που μας παρέχουν από την αρχή της σεζόν και στον πρόεδρο που βρίσκεται πάντα δίπλα μας”

 

Μιχάλης Μαρής (παίκτης Μανδραϊκού): Τα συναισθήματα που νιώθεις όταν κατακτάς ένα Κύπελλο μόνο ευχάριστα μπορεί να είναι, ειδικότερα όταν κερδίζεις μια ομάδα σαν τον Πανελευσινιακό. Σεβαστήκατε τον αντίπαλο, γνωρίζαμε ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό σύνολο, παρ’ όλα αυτά δείξαμε ότι είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι και μπήκαμε αποφασισμένα στο γήπεδο κάτι που φάνηκε”.

 

Πέτρος Ξανθόπουλος (Προπονητής Πανελευσινιακού): Δεν ήμασταν καλοί. Χάσαμε δίκαια και αξίζουν συγχαρητήρια στον Μανδραϊκό. Πληρώσαμε τα αρκετά λάθη που κάναμε και θα πρέπει να μάθουμε από αυτή την ήττα. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα θα δράσει θετικά και θα μας κάνει καλύτερους στη συνέχεια”.

 

 


–> Το παρών στο δημοτικό Στάδιο Μεγάρων έδωσε σύσσωμο το Δ.Σ. της Ένωσης με επικεφαλής τον πρόεδρο, Μιχάλη Τζανόπουλο, η αρχιδιαιτητής της Ένωσης και παρατηρητής Σούπερ Λίγκα, Ιωάννα Κωνσταντινίδου, ο δήμαρχος Μεγάρων, Γιάννης Μαρινάκης, ο πρόεδρος Αθλητικού οργανισμού Μεγάρων, Γιώργος Σακκελαρόπουλος, καθώς επίσης και ο δήμαρχος της Μάνδρας, Γιώργος Δρίκος.

 

–>Παράλληλα, τον μεγάλο τελικό παρακολούθησαν ο πρόεδρος της Τριγλίας Ραφήνας, Γιώργος Χαχολάκης και ο πρόεδρος Επιτροπής Κυπελλου ΕΠΣΑΝΑ, Γιώργος Φλαμπούρης

 

–>Την απονομή του Κυπέλλου έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης, Μιχάλης Τζανόπουλος

 

–>Στα θετικά της αναμέτρησης έρχεται να προστεθεί η άριστη συμπεριφορά των φιλάθλων των δυο ομάδων όπως επίσης και η διαιτησία των Χατζή, Κρετσίμου και Κουρομπίλια που ήταν αλάνθαστοι.

 

Κυριάκος Παντζαρίδης

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply