Connect with us

4ος Όμιλος

“Παλικάρι” στα Χανιά ο Ηλυσιακός

Published

on

Σημαντικό βαθμό απέσπασε ο Ηλυσιακός στα Χανιά μένοντας στο άσφαιρο 0-0 με την ΑΕΕΚ-ΙΝΚΑ. Οι ‘κιτρινόμαυροι’ πήραν τον πρώτο τους βαθμό παρουσιάζοντας σαφή βελτίωση στην απόδοση τους αφού πραγματοποίησαν πολύ καλό πρώτο ημίχρονο δημιουργώντας ευκαιρίες για γκολ. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι μπλοκαρίστηκαν στο α’ ημίχρονο και σε αυτό έπαιξε ρόλο η απουσία από το βασικό σχήμα του επιθετικού ηγέτη των νεοφώτιστων, Λευτέρη Βεστάκη. Ο υψηλόσωμος κυνηγός μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο και βελτίωση την εικόνα της ομάδας του έχοντας δοκάρι. Η ΑΕΕΚ-ΙΝΚΑ έμεινε στους τέσσερις βαθμούς σε δυο ματς έχοντας πραγματοποιήσει ήδη το ρεπό της.

Στο α’ μέρος ο Ηλυσιακός ήταν ανώτερος έχοντας ευκαιρία στο 13′ όταν ο Μέξης βρήκε με σέντρα τον Ιωαννου με τον τελευταίο να πιάνει τη κεφαλιά και τη μπάλα να φεύγει μόλις άουτ. Στο 25′ το σουτ του Ντεντάκη απέκρουσε δύσκολα ο Σηφάκης, με τους γηπεδούχους να έχουν καλή φάση για το 1-0 στο 27′. Συγκεκριμένα, ο Ντεντάκης με μπαλιά βρήκε τον Ταταράκη ο οποίος πήγε να περάσει τον Σηφάκη χωρίς να τα καταφέρει.

Στο 34′ ο Μάλτσι πραγματοποίησε τρομερή ατομική ενέργεια και έδωσε στο Φλέγγα με το σουτ του τελευταίου να φεύγει άουτ. Στο 45′ ο Ιωάννου έστρωσε το Φλέγγα που έκανε το σουτ και ο Γεωργίου με το ένα χέρι έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στην επανάληψη, η όμορφη ατομική ενέργεια του Παπαθανασίου βρήκε σε ετοιμότητα τον Σηφάκη που απέκρουσε. Στο 52 το σουτ του Γκουτσίδη μπλόκαρε εύκολα ο Σηφάκης, ενώ στο 54′ δημιουργήθηκε το ίδιο σκηνικό με τον έμπειρο τερματοφύλακα να διώχνει κόρνερ.

Στο 65′ ο Μάλτσι έκανε φοβερή ατομική ενέργεια όμως το σουτ του έφυγε άουτ, ενώ στο 67′ ο Βεστάκης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια με δεύτερη πορεία της δίνει τροχιά προς τα δίχτυα αλλά ο Μέξης διώχνει στη γραμμή.

Η τελευταία φάση του αγώνα σημείωθηκε στο 85′ με τον Ξαγοράρη να πιάνει το σουτ και τον Γεωγίου να μπλοκάρει.

Διαιτητής: Πατεμτζής

Βοηθοί: Γαρεφαλάκης-Δασκαλάκης

Κίτρινες κάρτες: Παληγεώργος (5’), Φλέσσας (17’)

ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ (Γιάννης Κατσούλης): Γεωργίου, Σταθινάκης (69’ Κυτράκης), Παληγεώργος, Κομπογεννητάκης, Γαλανίδης, Ζντράβκοβιτς (83’ Τσίτας), Ντεντάκης, Ταταράκης, Γκουτσίδης, Παπαθανασίου, Δρακάκης (55’ Βεστάκης).

Ηλυσιακός (Ισίδωρος Σταυριανός): Σηφάκης, Μέξης, Καντούτσης (63’ Σταύρου), Σίσκος, Πιπίνης, Σαμιώτης, Φλέγγας, Στρίγγας (57’ Ξαγοράρης), Μάλτσι, Μιχαλόπουλος, Ιωάννου (78’ Κοντόπουλος).