Connect with us

7ος Όμιλος

Παναιγιάλειος-Ιάλυσος 0-2

Published

on

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τις φετινές του υποχρεώσεις στην Γ’ Εθνική ο Ιάλυσος. Οι «τοξοβόλοι» επιβλήθηκαν εκτός έδρας του Παναγιαλείου με 2-0, χάρις σε τέρματα των Σταυλά και Δελαπόρτα. Χωρίς τις μεγάλες φάσεις το παιχνίδι, όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν την ουσία και κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Μοιρασμένο παιχνίδι, δίχως φάσεις

Αρκετά νευρικό ήταν το ξεκίνημα για τις δυο ομάδες. Ο Ιάλυσος είχε μια ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων δίχως όμως να μπορεί να γίνει απειλητικός για την εστία του Ντούνη. Τα πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις δεν επέτρεψαν να δούμε καλό ποδόσφαιρο στα πρώτα είκοσι λεπτά την αναμέτρησης.

Σε ρόλο οδηγού δια ποδός Σταυλά

Στο 22ο λεπτό οι «τοξοβόλοι» κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ, χάρις σε ένα εξαιρετικό τέρμα του Σταυλά. Ο αρχηγός του Ιάλυσου είδε τον Ντούνη εκτός εστίας και με έξυπνο σουτ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Από εκεί και έπειτα, ο ρυθμός του παιχνιδιού συνέχισε να κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα, με τον Ιάλυσο να διαφυλάσσει άνετα το υπέρ του σκορ, ενώ από την άλλη οι γηπεδούχοι, προσπαθούσαν να απειλήσουν ανορθόδοξα με στημένες φάσεις.

Έδωσε χώρο στον Παναιγιάλειο ο Ιάλυσος, έχασε τον Σταυλά

Με το ξεκίνημα της επανάληψης οι «ερυθροκίτρινοι» έδωσαν χώρο στον αντίπαλο, δίχως όμως να απειληθούν ουσιαστικά. Η αμυντική τοςυ γραμμή ήταν απροσπέλαστη με τους Τσούπρο και Μακρυδήμητρη να καθαρίζουν κάθε υποψία φάσης. Η πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου, ήρθε στο 49′ με τον Δελαπόρτα να σουτάρει εκτός περιοχής, δίχως όμως να ανησυχεί τον Ντούνη. Στο 52′ ο Σταυλάς αποχώρησε λόγω τραυματισμού από τον αγωνιστικό χώρο, λόγω ενός χτυπήματος που δέχθηκε στον αστράγαλο.

«Κλείδωσε» την νίκη ο Δελαπόρτας

Σε μια οργανωμένη επιθετική προσπάθεια στο 65ο λεπτό ο Ιάλυσος κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα του. Ο Στεφανίδης τροφοδότησε μέσα στην περιοχή τον νεοεισελθόντα Κορέτα και εκείνος με ένα υπέροχο τακουνάκι έβγαλε σε θέση βολής τον Δελαπόρτα. Ο μεσοεπιθετικός του Ιάλυσου από το ύψος του πέναλτι τελείωσε υποδειγματικά την φάση, δίνοντας αέρα δυο τερμάτων στην ομάδα του.

Άγγιξε το τρίτο γκολ ο Ιάλυσος

Οι «τοξοβόλοι» μετά το δεύτερο τέρμα τους διαχειρίστηκαν άψογα τον αγώνα, με τον Παναιγιάλειο να υποπέπτει σε πολλά λάθη και φάουλ έξω από την περιοχή του. Μέσω αυτών, οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το 3-0 αρχικά στο 79′ με τον Στεφανίδη να παίρνει την κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Δελαπόρτα και την μπάλα να φεύγει ελάχιστο άουτ. Επτά λεπτά αργότερα, πάλι από στημένο του Δελαπόρτα αυτή τη φορά ο Χειμωνέττος ήταν αυτός που πήδηξε πιο ψηλά από όλους, όμως είχε την ίδια τύχη με τον Στεφανίδη. Το 2-0 έμεινε μέχρι και το τέλος με τον Ιάλυσο να πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

ΜVP:

Ο Διονύσης Μακρυδημήτρης φρόντισε να δείξει με το «καλημέρα» την ποιότητα του. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός ήταν απροσπέλαστος έχοντας για άξιους συμπαραστάτες στο πλάι του, τους επίσης πολύ καλούς Τσούπρο, Σταυλά και Κόλα.

Στο ύψος του:

Ο Κούντικ ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης από πλευράς γηπεδούχων. Με την τεχνική του κατάρτιση προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα του Ιάλυσου.

Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Δημήτρης Βεργέτης (Αρκαρδίας), Δημήτρης Κύριος (Αρκαδίας)

Οι συνθέσεις:

Παναιγιάλειος (Χρήστος Παρασκευόπουλος): Ντούνης, Κυριακόπουλος, Σούλης, Μπακατσέλος, Λούγκος (82′ Αϊντίν), Γραμματίκας, Τζανουλίνος (52′ Σκούτας), Δοξάκης, Φουρτάδο, Κούντικ (71′ Καλούδης), Μητρόπουλος (59′ Μάζης).

Ιάλυσος (Θανάσης Τερζής): Ανδρούτσος, Κόλα, Σταυλάς (52′ λ.τρ. Αθανασίου), Μακρυδημήτρης, Τσούπρος, Ρεκλείτης, Περογαμβράκης (64′ Κορέτα), Μισέλ, Στεφανίδης (89′ Ομπίνα), Δελαπόρτας, Γεωργίου (86′ Χειμωνέττος Κ.).

ΠΗΓΗ: xxsports