Connect with us

slideshow

ΠΑΟΚ για… φίλημα!

Published

on

Ένας ΠΑΟΚ για… φίλημα κατάφερε να φτάσει σε ένα σπουδαίο διπλό και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση επί των Σάμροκ Ρόβερς και είναι πλέον μόνος πρώτος στην κορυφή του ομίλου του στο Europa League.

 

Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι καθάρισε το ματς από το πρώτο ημίχρονο, όταν και πέτυχε τρία τέρματα (δυο ο Σαλπιγγίδης και ένα ο Φωτάκης), ενώ στην επανάληψη μετά το 1-3 είχε πλήθος ευκαιριών να σημειώσει και άλλα γκολ, όμως αυτό δεν αλλάζει ότι γυρίζει στην πατρίδα με τους τρεις βαθμούς της νίκης.

 

Ρεσιτάλ από τους φίλους του “Δικεφάλου του Βορρά” στην κερκίδα, έστησαν το δικό τους “γλέντι” σε ένα μοναδικό (αγωνιστικό) “πάρτι” της ομάδας τους.

 

Ο ΠΑΟΚ έχει πλέον οκτώ βαθμούς έναντι επτά των Τότεναμ, Ρούμπιν Καζάν. Από εδώ και πέρα, έχει να παίξει με την Τότεναμ (εκτός) και Ρούμπιν Καζάν (εντός). Με νίκη επί των Ρώσων τον Δεκέμβριο στην Τούμπα, περνάει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στο αμιγές αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε ονειρεμένα το ματς, αφού στην πρώτη οργανωμένη επιθετική προσπάθειά του άνοιξε το σκορ. Ο Βιεϊρίνια βγήκε από δεξιά, πάσαρε στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος με ιδανικό πλασέ έκανε το 0-1. Οι βάσεις της νίκης μπήκαν από νωρίς…

Αφού στο 26′ και 27′ χάθηκαν δύο κλασικές ευκαιρίες από τους Θεσσαλονικείς, με τους Λίνο και Σαλπιγγίδη, στο 35′ έγινε το 0-2. Αφού οι παίκτες του ΠΑΟΚ έκλεψαν την μπάλα, ο Βιεϊρίνια έδωσε στον Σαλπιγγίδη, αυτός με τη σειρά του στον Φωτάκη κι ο τελευταίος με άψογο τελείωμα την έστειλε στο βάθος της εστίας.

Προτού καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, τρία λεπτά αργότερα με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Σαλπιγγίδη με σουτ από τη μικρή περιοχή, μετά τη σέντρα του Γεωργιάδη, έγινε το 0-3 για τον ΠΑΟΚ. Θρίαμβος μέσα στην Ιρλανδία…

Αν και οι γηπεδούχοι μπήκαν στο δεύτερο μέρος με γκολ αρκετά νωρίς με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ντένεχι στο 51′, ο ΠΑΟΚ δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα, αντίθετα είχε και δεύτερο δοκάρι με τον Βιεϊρίνια λίγο πριν το 70′, ενώ ο Πορτογάλος αστόχησε προ κενής εστίας στο 72′, έπειτα από ασίστ του Σαλπιγγίδη.

 

Βέβαια, χάθηκαν και άλλες ευκαιρίες από την ομάδα του Μπόλονι, αφού σε αρκετές περιπτώσεις οι παίκτες του ΠΑΟΚ βρέθηκαν σε θέση βολής, όμως έστελναν την μπάλα άουτ.

 

Αυτό δεν κόστισε, οι βαθμοί ήρθαν και πλέον οι Θεσσαλονικείς κρατούν την τύχη στα χέρια τους. Χρειάζονται μια νίκη στα δυο τελευταία παιχνίδια, αλλά οι Τότεναμ και Ρουμπίν Καζάν μόνο αμελητέες ποσότητες δεν είναι. Γι’ αυτό δεν χρειάζονται πανηγύρια, αλλά εγρήγορση…Εξάλλου, με τα δύο γκολ που πέτυχε εναντίον της Σάμροκ Ρόβερς, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έγινε ο πρώτος σκόρερ ελληνικής ομάδας στα κύπελλα Ευρώπης. Ο έμπειρος φορ του ΠΑΟΚ έφτασε τα 27 τέρματα (15 με τον Παναθηναϊκό) ξεπερνώντας τον Ντέμη Νικολαϊδη που βρίσκεται στη δεύτερη θέση (26) ενώ την τρίτη «μοιράζονται» ο Κριστόφ Βαζέχα και ο Δημήτρης Σαραβάκος (από 25).

ΣΑΜΡΟΚ ΡΟΒΕΡΣ (Μάικλ Ο’ Νιλ): Τόμπσον, Σάλιβαν, Στίβενς, Σιβς, Μάρεϊ, Ο’ Ντόνελ, Τέρνερ (46΄ Κίλνταφ), Ντένεχι, ΜακΚόρμακ (70΄ Ράις), ΜακΚέιμπ (46΄ Τουίγκ), Σέπαρντ.

 

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Λίνο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Αρίας, Λάζαρ, Φωτάκης (65΄ Μπαλάφας), Βιεϊρίνια, Γεωργιάδης (88΄ Αποστολόπουλος), Σαλπιγγίδης (90΄ Παπάζογλου).

woop.gr

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply