Connect with us

Fun

Παπάς και….διπλωματούχος προπονητής

Published

on

Γνωρίστε παρακάτω τον μοναδικό πατήρ Θεοφάνης Τοκατλίδη ο οποίος όσες ώρες δεν είναι στην εκκλησία την περνά… στα γήπεδα προπονώντας!

Μοιάζει απίστευτο, ωστόσο το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι πέρα για πέρα αληθινό. Ο προπονητής του Νέστορα Όσσας είναι διαφορετικός από τους άλλους.

Το πρωί κηρύτει το λόγο του Κυρίου ενώ το απόγευμα κοουτσάρει την ομάδα ενός εκ των πλέον ιστορικών χωριών της Θεσσαλονίκης, στους πρόποδες του Βερτίσκου, έχοντας σκοπό σε αντίθεση με τους άλλους συλλόγους που θέλουν να αναδεικνύουν μεγάλα ταλέντα, να βγάζει καλούς ανθρώπους!

Η ομάδα είναι άριστα οργανωμένη και αυτό το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον προπονητή της ο οποίος δεν αποχωρίζεται ποτέ τα ράσα του και έχοντας μάλιστα δίπλωμα από τη ΟΥΕΦΑ συνεχίζει να επιτελεί με επιτυχία το καθημερινό του έργο.

Στέκεται στην άκρη του πάγκου, δίνει οδηγίες, εμψυχώνει και κάνει παρατηρήσεις στους ποδοσφαιριστές του, ενώ αλλάζει συστήματα στον αγωνιστικό χώρο, φορώντας πάντα τα… ράσα του! Ο πατήρ Θεοφάνης Τοκατλίδης είναι σίγουρα ένας προπονητής διαφορετικός από τους άλλους. Εχοντας δίπλωμα UEFA (!) και πολλές ώρες στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, συνδυάζει τη χριστιανική αποστολή του ως ιερέας με το αγαπημένο του σπορ.

Προπονητής του Νέστορα Οσσας, μιας ερασιτεχνικής ομάδας (Γ” κατηγορία ΕΠΣΜ) σε ένα από τα πιο ιστορικά χωριά του νομού Θεσσαλονίκης, στους πρόποδες του Βερτίσκου, έχει κάνει ένα μικρό ποδοσφαιρικό και κοινωνικό θαύμα! Μια ομάδα που δουλεύει ρολόι στο γήπεδο, φροντίζοντας να βγάζει καλούς ανθρώπους.

«Με την ευλογία του σεβασμιότατου μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννη ανέλαβα ένα θεάρεστο έργο σε ένα ευλογημένο χωριό, όπως είναι αυτό της Οσίας Κυράννης, έχοντας την ενεργή παρουσία δεκάδων νέων παιδιών. Στόχος μας, να προσεγγίσουμε τη νεολαία, ώστε να βγουν καλοί χριστιανοί σε μια κοινωνία που βιώνει μεγάλη κρίση σε όλα τα επίπεδα, ειδικά στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια» λέει ο πατήρ Θεοφάνης και το πρόσωπό του λάμπει.

Στα 45 χρόνια του, πατέρας ο ίδιος τριών παιδιών, θεωρεί την ποδοσφαιρική ομάδα του Νέστορα δεύτερη οικογένειά του και σίγουρα την καμαρώνει. «Ολα τα παιδιά -πάνω από 30- που έρχονται στις προπονήσεις είναι καλά και φιλότιμα, αλλά και ικανοί ποδοσφαιριστές. Μέσα σε έναν χρόνο καταφέραμε να είμαστε πρώτοι και με τη βοήθεια του Θεού θα ανέβουμε κατηγορία φέτος» τονίζει ο ίδιος.

Πρώην ποδοσφαιριστής, έχει αγωνιστεί στην ερασιτεχνική ομάδα του Αρη, στον Καρατασιακό, και στη συνέχεια στη Γερμανία, σε αρκετές ομάδες Δ” κατηγορίας, όταν μετανάστευσε σε μικρή ηλικία.

Η ομάδα του Νέστορα τον έχει αγκαλιάσει από την πρώτη μέρα. Οι ποδοσφαιριστές δεν βγαίνουν στο γήπεδο χωρίς προσευχή, μια και, όπως παραδέχονται όλοι, αντλούν μεγάλη δύναμη από τον Θεό.

«Οποιος βρίζει βλέπει πάγκο»!

«Είναι αυστηρός, εργασιομανής, ενδιαφέρεται, πονάει την ομάδα και μας έχει βοηθήσει σε πολλά πράγματα, τόσο πάνω στο χορτάρι όσο και στη ζωή» τονίζει στη «δημοκρατία» ο αρχηγός του Νέστορα Χρήστος Τσιόκας, αποκαλύπτοντας:

«Οποιος βρίζει ή μιλάει άσχημα βλέπει… πάγκο, όσο καλά κι αν παίζει! Δεν χαρίζει μύγα στο σπαθί του ο προπονητής μας. Τον σεβόμαστε και ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του».

onsports.gr