Connect with us

4ος Όμιλος

Παραλειπόμενα από τον αγώνα Ηράκλειο- ΟΦΗ

Published

on

Ο πρώην διαιτητής Σούπερ Λίγκ Γιώργος Γιαννόπουλος, είναι ο άνθρωπος που «λύνει και δένει» στην Α.Ε. Ηράκλειο αντίπαλο του ΟΦΗ στην δεύτερη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής. Ο πρώην διαιτητής που έχει σφυρίξει αρκετές φορές στο παρελθόν τον ΟΦΗ τόσο στο Ηράκλειο, όσο και εκτός έδρας, υποδέχθηκε την αποστολή της κρητικής ομάδας, το Σάββατο (3/10) στο γήπεδο του Πράσινου Λόφου, όπου ο ΟΦΗ έκανε προπόνηση παραμονή του αγώνα. Μάλιστα ο ίδιος φρόντισε να μη λείψει τίποτε απο την αποστολή του ΟΦΗ, κατά τη διάρκεια της προπόνησης.
Οι άνθρωποι της ΑΕ Ηράκλειο, έχουν μεριμνήσει οι φίλαθλοι του ΟΦΗ που θα παρακολουθήσουν την αναμέτρηση να φιλοξενηθούν στη μία απο τις δυο εξέδρες του γηπέδου, το οποίο έχει επίσημη χωρητικότητα 1250 άτομα.
Να σημειωθεί ότι η περιοχή του Νέου Ηρακλείου, έχει έντονο κρητικό στοιχείο και υπάρχει γενικότερα μεγάλο ενδιαφέρον για το παιχνίδι.
Ενώ και άνθρωποι της ΑΕ Ηράκλειο έχουν σχέση με την Κρήτη. Οπως έλεγαν, μέλη της διοίκησης έχουν καταγωγή απο το Λασίθι, ενώ ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Αρχοντάκης έχει ρίζες απο τα Χανιά. Αυτό βέβαια δεν αλλάζει κάτι.
Ο ΟΦΗ θα δώσει μια μεγάλη μάχη, στην αναμέτρηση, που θα φιλοξενηθεί σε ένα μικρό γήπεδο (το μικρότερο της Αττικής) με επίσημες διαστάσεις 96Χ47.
Η προπόνηση του ΟΦΗ ολοκληρώθηκε με την ευχή και απο τις δυο ομάδες, να γίνει ένα καλό και καθαρό παιχνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος.
Στην φωτογραφία ο πρώην διαιτητής και στέλεχος της ΑΕ Ηράκλειο Γιώργος Γιαννόπουλος, με τον Δημήτρη Αποστολάκη, εκ μέρους της διοίκησης του ΟΦΗ.

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΟΥ ΟΦΗ

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους ανθρώπους του ΟΦΗ, παραμονές του αγώνα με την ΑΕ Ηράκλειο, στην Αθήνα.
Ξαφνικά είδαν μπροστά τους ένα παίκτη απο τα…παλιά. Τον Δήμο Κάβουρα, επιθετικό του ΟΦΗ στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Ο Κάβουρας μόλις είδε ποδοσφαιριστές με τις φανέλες του ΟΦΗ, αμέσως έσπευσε να βρεί τα μέλη της αποστολής, ενώ μόλις είδε τον Γιώργο Βλαστό και το μασέρ της ομάδας Λεωνίδα Σακούτη, τους αγκάλιασε. Κάβουρας καιΒλαστός υπήρξαν συμπαίκτες στον ΟΦΗ εκείνης της εποχής (1989-91) και ειχαν την ευκαιρία να τα πούν για αρκετή ώρα και να θυμηθούν τα παλιά. Ο Δημοσθένης Κάβουρας είναι σήμερα προπονητής στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου κορασίδων, η οποία επίσης έμενε στο ξενοδοχείο που κατέλυσε ο ΟΦΗ. Ο Δημοσθένης Κάβουρας (ο ΟΦΗ εκείνη την εποχή είχε και το Νίκο Καραβίδα), έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την σημερινή κατάσταση στον ΟΦΗ και ευχήθηκε στον Γιώργο Βλαστό και τους συνεργάτες του καλή επιτυχία στο νέο ξεκίνημα που επιχειρεί η κρητική ομάδα. Ο Βλαστός στις ποδοσφαιρικές συζητήσεις για τον Δήμο Κάβουρα, είχε να λέει για την ταχύτητα του ως επιθετικός, αλλά και για τον χαρακτήρα του.

Λίγα λόγια για τον Δήμο Κάβουρα

Ο Δήμος Κάβουρας γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου 1962 στην Χίο και πρωτόπαιξε ποδόσφαιρο, αγωνιζόμενος με τα χρώματα του Κανάρη Νενήτων. Μπόρεσε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του τόσο στα τοπικά πρωταθλήματα του νησιού, όσο και στη Δ’ Εθνική. Κι ο Παναθηναϊκός δε δίστασε να επενδύσει στις ικανότητές του και να τον κάνει δικό του το 1983. Με τους “πρασίνους” ο Κάβουρας κατέκτησε δύο νταμπλ (1984-1986), ενώ έμεινε στους “πράσινους” ως το 1987. Τα επόμενα δύο χρόνια φόρεσε τη φανέλα του Λεβαδειακού στην Α΄Εθνική, πετυχαίνοντας από 12 γκολ κάθε χρονιά και ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας. Μετά τον Λεβαδειακό, παρέμεινε στην Α’ Εθνική και αγωνίστηκε με τον ΟΦΗ για μια διετία (1989-91). Τελευταίες του ομάδες οι Απόλλων Αθηνών, Δόξα Βύρωνα, ενώ έκλεισε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής με την Πειραϊκή στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Ο Κάβουρας αγωνίστηκε και με την εθνική μας ομάδα (5 συμμετοχές), ενώ το ντεμπούτο ήταν στις 15/11/1988, σε φιλικό με την Ουγγαρία. Ως προπονητής έχει καθίσει στον πάγκο των Αήττητου Σπάτων, Ολυμπιακού Λαυρίου, Κεραυνού Κερατέας, Αγίου Ιερόθεου, Θήβας και ΑΟ Μελισσίων.
Σήμερα είναι προπονητής στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου κορασίδων.