Connect with us

7ος Όμιλος

ΠΑΣ Κόρινθος-ΑΟ Χαλκίδας 1-0

Published

on

Αγγιξε την ισοπαλία, μπορούσε να πάρει και τη νίκη, αλλά τελικά έχασε ο ΑΟ Χαλκίς στην Κόρινθο… Μία ήττα, όμως (στο πρώτο ματς επί προεδρίας της Ειρήνης Αϊνδιλή), η οποία δεν είναι καταστροφική.

Ενα θετικό αποτέλεσμα, βέβαια, θα ισοδυναμούσε με μισή παραμονή. Με την ήττα, ο ΑΟΧ “έσφιξε”, αλλά συνεχίζει να ελπίζει.

Πάντως, η Κόρινθος “έπιασε” τον ΑΟΧ στη βαθμολογία του 7ου ομίλου.

Να σημειώσουμε, πάντως, ότι λέγεται πως οι παίκτες πήγαν νηστικοί (με ένα σάντουιτς στο πούλμαν) στην Κόρινθο. Αν όντως έχει συμβεί το παραπάνω, είναι ανεπίτρεπτο και δεν θα πρέπει να ξανασυμβεί (η νέα διοίκηση είναι υποχρεωμένη να φροντίσει, ώστε τα παιδιά να τρώνε κανονικό φαγητό πριν τα παιχνίδια). 

Ο ΑΟΧ παρατάχθηκε με τους Νυφαδόπουλο, Σχίζα και Χαραλαμπίδη στη σύνθεσή του. Πρόκειται για τρεις ποδοσφαιριστές που η καταγωγή τους δεν είναι από τη Χαλκίδα, αλλά αγωνίστηκαν στο σημερινό ματς, παραμένοντας άγνωστο για το εάν συνεχίσουν στην ομάδα ή εντέλει πάρουν τα δελτία τους, όπως έγινε την περ. εβδομάδα με τους Χολέβα και Μπουζούρα.

Οι υπόλοιποι οκτώ στο αρχικό σχήμα είναι Χαλκιδέοι και σε περίπτωση που αποχωρήσουν οι …εκτός Χαλκίδας γίνεται κατανοητό ότι ο ΑΟΧ χρειάζεται επειγόντως μεταγραφές (την Τετάρτη υποδέχεται την Αρτάκη στον ημιτελικό Κυπέλλου).

Με όλα τα παραπάνω να προκαλούν έντονο πονοκέφαλο, ο ΑΟΧ στάθηκε επάξια στο α’ ημίχρονο έχοντας πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία, αλλά απειλώντας και επιθετικά δύο φορές, μία με τον Ντάμπο και μία με τον Παπαδάκη.

Μάλιστα, οι ευκαιρίες ήταν κλασικές, ειδικά αυτή του Ντάμπου που πέρασε και τον αντίπαλο γκολκίπερ (λίγο πλάγια), αλλά “φάτσα” με τον τέρμα δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Από την άλλη η Κόρινθος είδε μία φορά την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας του Ανδρούτσου, ωστόσο ο επίδοξος σκόρερ είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ.

Στο β’ ημίχρονο το ματς ήταν αμφίρροπο, αλλά στο 79′ ο ΑΟΧ βρέθηκε πίσω στο σκορ, όταν ο Ράπτης με φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ανδρούτσου και έκανε το 1-0, σκορ που δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε.

Η μπάλα από το σουτ του Ράπτη πήγε στο δοκάρι και καρφώθηκε στο παράθυρο της κυανόμαυρης εστίας.

Στο β’ ημίχρονο δεν σημειώθηκαν αξιόλογες φάσεις και από τις δύο ομάδες και ήταν ένα ματς κομμένο και ραμμένο στην ισοπαλία (άσχετα με την ήττα), ενώ ο ΑΟΧ δεν είχε λύσεις και από τον πάγκο.

“Τζάμπα ήττα” την χαρακτήρισε μετά το τέλος του αγώνα ο Γενικός Αρχηγός του ΑΟΧ Βαλάντης Μπλέτσας, σε μία άκρως λακωνική δήλωσή του στο egnomi.gr.

Διαιτησία: Μανδαλενάκης (Ηράκλειο), Μητράκος (Αθήνα) – Βαξαβανέλλης (Αθήνα).

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ (Τάκης Τσακαλίδης): Ανδρούτσος, Μπασινάς (78′ Σπυριδάκης), Νυφαδόπουλος, Τόλης, Σχίζας, Πατερίτσας, Παπαδάκης, Παλαιολόγος (88′ Φουντοραδάκης), Χαραλαμπίδης, Ντάμπος, Δούλος.

ΠΗΓΗ: egnomi