Connect with us

slideshow

Ποδοσφαιρικός πολιτισμός στην Κάτω Αχαγιά

Published

on

Οι  φετινές αναμετρήσεις των δύο ομάδων έχουν να επιδείξουν ορισμένες εικόνες που δυστυχώς σπάνια συναντιούνται σε γήπεδα Εθνικών κατηγοριών. Χωρίς ίχνος υπερβολής θα πρέπει να τις αναδείξουμε γιατί το άθλημα που όλοι μας παρακολουθούμε, αγαπάμε, παθιαζόμαστε και υπηρετούμε δέχεται πολλά χτυπήματα τα τελευταίο καιρό.

Η ομάδα της Αχαϊκής ήρθε στο Λουτράκι, τον περασμένο Νοέμβρη με περίπου 50 φίλους στο πλευρό της. Οι μισοί σχεδόν εξ αυτών μέλη του συνδέσμου φιλάθλων «Ισοβίτες». Στους φίλους της ομάδας μας προκάλεσε εντύπωση η θερμή υποστήριξη που είχε η ομάδα της Αχαϊκής με τους νεαρούς οπαδούς της να τραγουδάνε και να στηρίζουν την προσπάθεια των παικτών τους ασταμάτητα επί 90 λεπτά, χωρίς ούτε ένα υβριστικό σύνθημα και παρά το γεγονός ότι η διαφαινόμενη ήττα ( από το 53ο λεπτό οι οράνιε προηγούνταν 2-0) δεν άφηνε περιθώρια για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Έτσι λοιπόν, λίγο πριν τη λήξη του αγώνα όλοι οι φίλαθλοι της ομάδας μας χειροκρότησαν θερμά τους φιλοξενούμενους οπαδούς. Οι οπαδοί της Αχαϊκής ανταπόδωσαν το χειροκρότημα αποθεώνοντας παράλληλα τον τερματοφύλακα των οράνιε Γιάννη Καλλιακμάνη, ο οποίος την περίοδο 2011-2012 είχε αγωνιστεί με τα χρώματα της Αχαϊκής.

Οι άνθρωποι της Αχαϊκής μετά τον αγώνα του Θώδειου είχαν εκδώσει ανακοίνωση και είχαν ευχαριστήσει την ομάδα του ΑΟΛ για τη φιλοξενία υποσχόμενοι να ανταποδώσουν στο δεύτερο γύρο. Μια υπόσχεση που επανέλαβαν, πάλι δημόσια, λίγα 24ωρα πριν τη σημερινή αναμέτρηση.

Υποσχέσεις που τηρήθηκαν στο έπακρο, αφού η φιλοξενία αλλά και η εικόνα της κερκίδας στο γήπεδο της Κάτω Αχαγιάς σήμερα απέπνεε υγεία και  πολιτισμό.

Οι περίπου 60 φίλοι των οράνιε ήρθαν στο γήπεδο μισή ώρα πριν την έναρξη του παιχνιδιού. Ο υπεύθυνος της αστυνομικής δύναμης πρότεινε να κάτσουν σε μια γωνία της κερκίδας απομονωμένοι από τον όγκο των φίλων των γηπεδούχων. Οι άνθρωποι της Αχαϊκής με επιμονή κατάφεραν οι φίλαθλοι μας να κάτσουν στο κέντρο της κερκίδας , όπου υπήρχε και στέγαστρο, και ανέλαβαν οι ίδιοι προσωπικά μια διακριτική περιφρούρηση. Την ώρα της έναρξης του αγώνα οι φίλαθλοι των δύο ομάδων κάθονταν δίπλα – δίπλα στην κερκίδα με τον ένα να φοράει πορτοκαλί κασκόλ και τον διπλανό του κιτρινόμαυρο. Ένα θέαμα τόσο σπάνιο πια στα γήπεδα.

Οι φίλοι των οράνιε πανηγύρισαν το γκολ της ομάδας τους, το ίδιο έκαναν και οι φίλαθλοι των γηπεδούχων, χωρίς να συμβεί απολύτως το παραμικρό κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ενδεικτικό της ατμόσφαιρας που επικρατούσε ήταν ότι η τυπική, όπως εξελίχθηκε, παρουσία των αστυνομικής δύναμης περιορίστηκε μόνο στη φυσούνα του γηπέδου.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου οπαδού της Αχαϊκής, ιδρυτικού μέλους και προέδρου του Συνδέσμου Φιλάθλων «Ισοβίτες» Βασίλη Καραβασίλη.  Εκπρόσωποι του Συνδέσμου «Ισοβίτες» εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο, στάθηκαν ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων  και άπλωσαν πανώ προς τιμή του απεβιώσαντα προέδρου.

Μαζί τους ήταν ο αρχηγός της ομάδας μας Δημήτρης Μαυρέλης καθώς και εκπρόσωπος των φιλάθλων των οράνιε, οι οποίοι πρόσφεραν ανθοδέσμες και αναμνηστικά δώρα εκ μέρους της διοίκησης του Α.Ο Λουτράκι, αλλά και των φιλάθλων του.

Ολόκληρη η κερκίδα του γηπέδου συντονίστηκε στο 53ο λεπτό και χειροκρότησε τον αρχηγό και τερματοφύλακα της Αχαϊκής Δρακόπουλο, όταν αποχώρησε υποβασταζόμενος από μέλος του τεχνικού επιτελείου μετά την διπλά άτυχη στιγμή του γκολ που δέχτηκε, αλλά και του τραυματισμού του.

Το αποτέλεσμα της αναμέτρησης βρίσκει  κερδισμένο τον Α.Ο Λουτράκι που διατηρήθηκε στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα, ενώ η ομάδα της Αχαϊκής παραμένει σε δεινή θέση και θα παλέψει για τη σωτηρία της.

Η εικόνα της κερκίδας, οι συμπεριφορά όλων των ποδοσφαιριστών και οι συνθήκες υπό τις οποίες διεξήχθηκε το σημερινό παιχνίδι βρίσκει νικητή το ίδιο το άθλημα.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply