Connect with us

slideshow

Προκρίθηκε στην τελική φάση του EURO 2012 η Εθνική μας..

Published

on

Η συνήθεια που έγινε λατρεία… Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004, για 3η συνεχόμενη φορά θα είναι στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012, νικώντας και την Γεωργία με 1-2 στην Τιφλίδα.

 

Αήττητη και πρώτη η ομαδάρα του Φερνάντο Σάντος θα δώσει το παρών στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας το ερχόμενο καλοκαίρι και είναι έτοιμη για μια ακόμη μεγαλειώδη πορεία.

 

Οι Φωτάκης και Χαριστέας πέτυχαν τα τέρματα της “γαλανόλευκης”, που έμεινε για έκτη φορά αήττητη σε ματς κόντρα στην Γεωργία, ενώ αξιοθαύμαστο είναι ότι όλα τα παιχνίδια μέσα στην Τιφλίδα τα έχει πάρει με ανατροπή. Γιατί έτσι της αρέσει…

 

O Φερνάντο Σάντος συμπλήρωσε 16 αγώνες αήττητος στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ενώ γιορτάστηκε επάξια η ημέρα αυτή, καθώς σαν σήμερα το 2003 η Ελλάδα είχε νικήσει στη Λεωφόρο με 1-0 την Βόρεια Ιρλανδία και είχε περάσει στο EURO της Πορτογαλίας, όπου είχαμε το έπος του “Πειρατικού” του Ότο Ρεχάγκελ!

 

Ο αγώνας

 

Κάτι παθαίνει αυτή η ομάδα, όταν αγωνίζεται στην Τιφλίδα… Θέλει να κερδίζει με τρόπο πολλές φορές… σαδιστικό, αφού προτιμάει τις ανατροπές. Προσφέρει στην αρχή την γλύκα στην αντίπαλο και μετά την αφήνει με την όρεξη. Τρεις αγώνες εκεί, τρεις φορές η ίδια ιστορία. Το φινάλε πάντα μοναδικό όπως και τώρα, που οι διεθνείς μας κατάφεραν με πολύ όμορφα γκολ του Φωτάκη και του Χαριστέα να ανατρέψουν το 1-0 που είχε διαμορφωθεί από το 19′ με τέρμα του Ταργκαμάτζε.

 

Η Ελλάδα μπήκε καλά στον αγωνιστικό χώρο και φάνηκε να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα. Το γκολ των γηπεδούχων ήρθε κόντρα στη ροή του αγώνα και αποτέλεσε ευγενική χορηγία του Αλέξη Τζόρβα, ο οποίος είχε πολλά προβλήματα σε όλη την διάρκεια του 90λεπτου. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ταργκαμάτζε από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και κατέληξε στην αριστερή γωνία του γκολκίπερ της Παλέρμο. Η Εθνική έμεινε από το πουθενά πίσω στο σκορ και έπρεπε να κυνηγάει…

 

Στην συνέχεια, οι διεθνείς άρχισαν να πιέζουν και έχασαν τρεις καλές ευκαιρίες. Στο 28′, ο Χαριστέας έκανε την πάσα στον Σπυρόπουλο στα αριστερά, αυτός γύρισε τη μπάλα στον Κατσουράνη, αλλά το σουτ του βρήκε… στοπ από τον Ρεβισβίλι. Στην εξέλιξη της φάσης, η μπάλα έφτασε στον Γκέκα από σέντρα του Κατσουράνη, όμως ο φορ της Άιντραχτ… κατάφερε από το ύψος της μικρής περιοχής να στείλει την μπάλα ψηλά άουτ.

 

Τέσσερα λεπτά αργότερα (32′), ο Βύντρα πήρε τη μπάλα λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, έφτασε έξω από την περιοχή της Γεωργίας, έκανε το δυνατό συρτό σουτ στην κίνηση, το οποίο απομάκρυνε σε κόρνερ με υπερένταση ο Ρεβισβίλι. Πολύ καλή φάση και στο 39′ με τον Κισανσβίλι να απομακρύνει πάνω στην γραμμή το σουτ του Σπυρόπουλου!

 

Ανατροπή με Φωτάκη και Χαριστέα

 

Στην επανάληψη, η “γαλανόλευκη” δεν μπήκε καλά στο ματς, αλλά… φύλαγε το καλύτερο για το τέλος, χτυπώντας μάλιστα εις διπλούν.

 

Πάντως οι γηπεδούχοι, αφού δεν δέχτηκαν την ισοφάριση, παραλίγο να κάνουν το 2-0 και έφταιγε πάλι ο Τζόρβας… Σε εκτέλεση κόρνερ στο 58′, έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια, αυτή κόντραρε στον Αμισουλασβίλι και πήρε κατεύθυνση προς την ελληνική εστία, όμως ο Σπυρόπουλος έδιωξε σαν από μηχανής Θεός πάνω στη γραμμή!

 

Οι διεθνείς κέρδισαν μέτρα στη συνέχεια, είχαμε ένα καλό σουτ με τον Κατσουράνη στο 67′, το οποίο έδιωξε με δυσκολία ο Ρεβισβίλι, ενώ ο Φερνάντο Σάντος έβαλε μετέπειτα τους “ασπρόμαυρους”, Φωτάκη και Αθανασιάδη. Αν μη τι άλλο, το αποτέλεσμα τον δικαίωσε…

 

Στο 79′, ο Φωτάκης έκανε το μακρινό σουτ και έστειλε την μπάλα να καρφωθεί στα δίχτυα των Γεωργιανών για το 1-1. Η μπάλα κάπου κόντραρε, αλλά ποιος νοιάζεται τέτοια ώρα. Σημασία έχει ότι… κουνήθηκε από μέσα το πλεχτό και στο “Μάξιμιρ” της Κροατίας είχαμε την ίδια στιγμή… εμφράγματα. Τους κόπηκε η όρεξη!

 

Η Εθνική δεν σταμάτησε και εκεί και πέντε λεπτά πριν από την λήξη του αγώνα έκανε την ολική ανατροπή. Στο 85′, από πάσα του Κατσουράνη, ο Άγγελος Χαριστέας με ωραίο δεξί πλάσε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-2. Η Ελλάδαρα πανάξια και μαγκιόρικα προκρίθηκε στην τελική φάση του EURO 2012! Μας κάνατε πάλι υπερήφανους…

 

Γεωργία (Κετσπάγια): Ρεβισβίλι, Κάσια, Αμισουλασβίλι, Χιζανισβίλι, Καλάτζε, Κανκάβα (42′ λ.τρ. Λομπιανίτζε), Κομπιασβίλι, Γκριγκαλασβίλι (51′ Ιασβίλι), Ταργκαμάτζε, Μιτσεντλίζε (65′ Γκουρούλι), Μαρτσβαλάτζε.

 

Ελλάδα (Σάντος): Τζόρβας, Βύντρα, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σπυρόπουλος, Τζιόλης (56′ Φωτάκης), Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης (68′ Αθανασιάδης), Χαριστέας, Γκέκας.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply