Connect with us

stoplekto

Πρόκριση-θρίλερ του Ηρακλείου ενάντια στον Ιάσονα

Published

on

Δύσκολη πρόκριση μέσω πέναλτι πανηγύρισε το Ηράκλειο στο Ίλιον ενάντια στον μαχητικό Ιάσονα. Οι περσινοί πρωταθλητές Αθήνας επικράτησαν 4-2 στην ρώσικη ρουλέτα, αφού το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα σε κανονική διάρκεια και παράταση. Πολύ καλή εμφάνιση από τους γηπεδούχους που περιόρισαν τον αντίπαλο και άγγιξαν το θαύμα μπροστά σε περίπου 250 θεατές. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Δράμπαλης που έδωσε το εισιτήριο για τα ημιτελικά, ενώ άτυχοι στάθηκαν οι Ηρακλής Βασιλάκος και Λουσαράκης.

Σε γενικές γραμμές πραγματοποιήθηκε μέτριο παιχνίδι και οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν λίγες. Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο ημίχρονο η ποιότητα του θεάματος ήταν κακή, με τον διαιτητή Ζαραβίνο να δίνει άλλο νόημα. Στο 26′ οι ‘κυανόλευκοι’ ζητούν σωστά πέναλτι σε ανατροπή του Χαλιάσου, ενώ στο 33′ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται ότι η μπάλα πέρασε καθαρά την γραμμή του τέρματος σε προβολή του Καλιαμπάκα πριν απομακρύνει ο Κωνσταντόπουλος. Περνώντας στο δεύτερο μέρος δεν είχαμε περισσότερες ευκαιρίες και οι γηπεδούχοι συνέχισαν να αμύνονται καλά απέναντι στους ‘νερατζούρι’ που πλαγιοκοπούσαν με τους Ρεντζή και Μιχελή. Στο 58′ ο έμπειρος επιθετικός παραλίγο να ανοίξει το σκορ έπειτα από έξοχη ατομική προσπάθεια, όμως σούταρε άουτ. Στο 86′ ο Δράμπαλης πρόλαβε σωτήρια τον Δουληγέρη και στο 88′ ο Λουσαράκης από καλή θέση σούταρε ψηλά. Στις καθυστερήσεις, ο Μητρούσης απομάκρυνε σωτήρια του σουτ του Αλεξίου και οδηγηθήκαμε σε μια παράταση-θρίλερ, όπου οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα.

iasonas-irakleio

Τρία λεπτά μετά την έναρξη του εξτρά χρόνου, σημειώθηκε μια άσχημη σύγκρουση ανάμεσα σε Ηρακλή Βασιλάκο και Λουσαράκη. Ο πρώτος αποχώρησε με φορείο για το νοσοκομείο έχοντας πρόβλημα στην ποδοκνημική, αντίθετα ο έμπειρος φορ πήγε υποβασταζόμενος στον πάγκο με πρόβλημα στα πλευρά αφήνοντας το συγκρότημα του Σλάβιτσα Πέτροβιτς με δέκα. Φτάνοντας στο 100′ ο Δουληγέρης έχασε ανεπανάληπτη διπλή ευκαιρία λόγω Δράμπαλη, ο οποίος φώναξε ‘παρών’ και στο 102′ ο Ρεντζής αστόχησε μέσα από την περιοχή. Τελευταία μεγάλη φάση ήταν του Ηρακλείου στο 118′ ύστερα από σέντρα του Τζανέτου και κεφαλιά του Καλιαμπάκα, αλλά ο Μητρούσης μπλόκαρε σωτήρια. Στα πέναλτι μίλησε η εμπειρία του πορτιέρο, Κώστα Δράμπαλη, αφού απέκρουσε δύο εκτελέσεις και σκόραρε το τελευταίο δίνοντας τέλος στο ‘θρίλερ’ των προημιτελικών.

Πέναλτι: Αλεξίου (Μητρούσης), Μανδαμαδιώτης (1-0), Τζανέτος (1-1), Κωνσταντόπουλος (Δράμπαλης), Ρεντζής (1-2), Χαλιάσος (2-2), Καλιαμπάκας (2-3), Κολίτσι (Δράμπαλης), Δράμπαλης (2-4).

Διαιτητές: Ζαραβίνος Α., Τζάκος Ε., Ολυμπιάδης Ν.

Ιάσων (Νίκος Φούσκας): Μητρούσης, Βασιλάκος Η. (96′ λ.τρ. Σωτηρόπουλος), Βασιλάκος Β., Παναγιωτίδης (80′ Καραμίντζας), Χαλιάσος, Καράμπελας, Μανδαμαδιώτης, Κωνσταντόπουλος Ι., Κολίτσι, Καριατλής, Ρώιμπας (62′ Δουληγέρης).

Στον πάγκο έμειναν: Κυρίου, Αγγελόπουλος Σ., Βασιλικός, Παπαμιχαήλ.

Ηράκλειο (Σλάβιτσα Πέτροβιτς): Δράμπαλης, Ρεντζής, Βασίλογλου, Λύκος, Σπανός, Σιμιτσής, Αλεξίου, Μιχελής (75′ Τζανέτος), Καλιαμπάκας, Μπαλατσούρας (61′ Λουσαράκης), Νταβαρίνος (61′ Κατσούλης).

Στον πάγκο έμειναν: Ιωσήπου, Μέρτκολα, Δημητρίου, Σπυριδάκης.