Connect with us

4ος Όμιλος

Πρώτη νίκη για Ιάλυσο, 2-1 τον Εθνικό Πειραιά

Published

on

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής πανηγύρισε ο Ιάλυσος επικρατώντας με 2-1 του μαχητικού Εθνικού Πειραιά στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 2ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο.

Το ματς ήταν αρκετά καλό σε γενικές γραμμές με το συγκρότημα του Γιώργου Σάββενα να στέκεται αρκετά καλά στο α’ ημίχρονο, και τον Εθνικό να είναι καλύτερος στην επανάληψη όπου ισοφάρισε δημιούργησε ευκαιρίες όμως από τη στιγμή που έγινε το 2-1 κατέρρευσε σε αντίθεση με τον Ιάλυσο που ανέκτησε και πάλι τα ηνία του αγώνα. Παρ’ όλα αυτά στα τελευταία λεπτά, το συγκρότημα του Θύμιου Γεωργούλη θα μπορούσε να είχε πάρει το βαθμό βάση των ευκαιριών που έχασε ο Βλάχος.

Από ένα ημίχρονο οι δυο ομάδες

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο πρώτο ημιχρονο και απείλησαν στο 7′. Συγκεκριμένα, ο Σταυλάς έκανε τη σέντρα όμως οι αμυντικοί του Εθνικού έδιωξαν. Στο 16′ το σουτ του Γιαννόπουλου μπλόκαρε ο Βουτσινάς, με τους νησιώτες να ανοίγουν το σκορ στο 25′.  Μετά από σέντρα του Γιαννόπουλου, ο Δελαπόρτας που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας ανενόχλητος έκανε το 1-0. Το τέρμα αυτό τόνωσε την αυτοπεποίθηση των ‘τοξοβόλων, οι οποίοι στο 36′ έχασαν ακόμη μια ευκαιρία με το σουτ του Χατζηφούντα να φεύγει άουτ. Στο 40’ο Εθνικός είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει όμως ο Παφιάκης έκοψε τον Σουλελέ που έβγαινε σε τετ α τετ.

Στην επανάληψη, το συγκρότημα του Θύμιου Γεωργούλη βελτιώθηκε και έφερε το ματς στα ίσια στο 49’. Συγκεκριμένα, μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Κομνηνού η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα κάνοντας το 1-1.

Κι ενώ ο Εθνικός πίεζε τον Ιάλυσο στο 65′ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι με τον Παυλάκη να ανατρέπει τον Δελαπόρτα και τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Ρεκλείτης ο οποίος ευστόχησε δίνοντας το προβάδισμα στους νησιώτες.

Η ψυχολογία έγειρε υπέρ του Ιάλυσου, με τους νησιώτες στο 73′ να έχουν καλή στιγμή όταν ο Δελαπόρτας σούταρε με τον Βουτσινά να διώχνει δύσκολα.

Στο 79′ οι γηπεδούχοι είχαν ακόμη μια καλή στιγμή με τον Χατζηφούντα να βρίσκει με κάθετη πάσα τον Σπάρταλη ο οποίος είδε το σουτ που επιχείρησε να διώχνει ο Βουτσινάς με τα πόδια. Στα τελευταία λεπτά ο Εθνικός έχασε δυο σπουδαίες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει με κύριο εκφραστεί τον Βλάχο ο οποίος στο 88′ δεν κατάφερε να νικήσει μέσα από την περιοχή τον Παπαδόπουλο, ενώ στο 89′ το μακρινό σουτ του ίδιο ποδοσφαιριστή βρήκε τον τερματοφύλακα του Ιάλυσου σε ετοιμότητα μπλοκάροντας τη μπάλα.

ΙΑΛΥΣΟΣ (Γιώργος Σάββενας) Παπαδόπουλος, Καρπαθάκης (63′ Σπάρταλης), Φυλακούρης, Λιτσός, Κοκκίνης, Ρεκλείτης, Χατζηφούντας, Γιαννόπουλος (63′ Καπνόπουλος), Παυλίδης, Σταυλάς (28′ λ.τρ. Παφιάκης), Δελαπόρτας.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Θυμιος Γεωργούλης): Βουτσινάς, Στασινός, Παυλάκης, Μαντζώρος, Στρατάκης, Πεχλιβανίδης (85′ Μαργαρίτης), Κατίδης, Κομνηνός (82′ Μαρούδας), Μάναλης, Λεωνιδόπουλος, Σουλελές (72′ Βλάχος)