Connect with us

slideshow

Πόσοι ανεβαίνουν και υποβιβάζονται στην Αθήνα

Τι ανακοίνωσε η ΕΠΣΑ

Published

on

ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

 

Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

 

Το πρώτο σωματείο καθενός εκ των δύο (2) ομίλων (σύνολο δύο (2) ομάδες), θα αγωνιστούν σε αγώνες μπαράζ με πρωταθλήτριες ομάδες άλλων ενώσεων για την άνοδό τους στη ΝΕΑ Εθνική κατηγορία, μετά από σχετική απόφαση της ΕΠΟ.

 

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

 

Τέσσερα (4) σωματεία τα δύο (2) τελευταία σε καθένα από τους δύο ομίλους (16η και 15η θέση), θα υποβιβαστούν στην Β΄ κατηγορία σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος.

 

Τρία (3) σωματεία θα υποβιβαστούν ακόμη δεδομένου οτι απο την Δ΄Εθνική κατηγορία υποβιβάζονται τρία (3) Αθηναϊκα σωματεία

 

Σύνολο επτά (7) σωματεία και στους (2) ομίλους.

 

Επίσης σε περίπτωση που ένα ή και τα δύο σωματεία πρωταθλητές ομίλων της Α΄ κατηγορίας που θα αγωνιστούν στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη ΝΕΑ Εθνική κατηγορία, δεν επιτύχουν την άνοδο και παραμείνουν στην Α΄ κατηγορία, ανάλογος αριθμός σωματείων (ένα ή δύο), θα υποβιβαστούν από την Α΄ κατηγορία στην Β΄ κατηγορία. (πλέον των 7 παραπάνω.)

 

Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

 

Ανέρχονται στην Α΄ κατηγορία έξι (6) σωματεία.

 

Τα πρώτα κάθε ομίλου. (Σύνολο τρία (3) σωματεία).

 

Τα άλλα τρία ( 3) σωματεία θα ανέβουν στην Α΄ κατηγορία μετά από αγώνες πλέι –οφ της 2ης και 3ης θέσης σε κάθε όμιλο, οι οποίοι θα διεξαχθούν ως εξής:

 

Εάν η διαφορά του 2ου σωματείου από το 3ο σωματείο της κατάταξης είναι μεγαλύτερη από δύο (2) βαθμούς, το σωματείο που κατέλαβε την 2η θέση προβιβάζεται αυτόματα.

 

Εάν η διαφορά είναι μικρότερη ή ίση από δύο (2) βαθμούς, τότε θα διεξαχθεί ένας (1) αγώνας στην έδρα του σωματείου που τερμάτισε στην 2η θέση, με πλεονέκτημα για την άνοδο, την ισοπαλία του συγκεκριμένου αγώνα.

 

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

 

Υποβιβάζονται στην Γ΄ κατηγορία έξι (6) σωματεία.

 

Τα σωματεία που θα τερματίσουν στην τελευταία και προτελευταία θέση, καθενός από τους τρεις (3) ομίλους, σύνολο έξι (6) σωματεία,σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος Β΄κατηγορίας.

 

Τρία (3) σωματεία θα υποβιβαστούν ακόμα δεδομένου οτι απο την Δ΄Εθνική κατηγορία υποβιβάζονται τρία (3) Αθηναϊκά σωματεία στη Α΄κατηγορία και απο την Α΄κατηγορία στη Β΄κατηγορία.

 

Σύνολο εννέα (9) σωματεία και στους (3) ομίλους.

 

• Επίσης σε περίπτωση που ένα ή και τα δύο σωματεία πρωταθλητές ομίλων της Α΄ κατηγορίας που θα αγωνιστούν στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη ΝΕΑ Εθνική κατηγορία, δεν επιτύχουν την άνοδο και παραμείνουν στην Α΄ κατηγορία, ανάλογος αριθμός σωματείων (ένα ή δύο), θα υποβιβαστούν από την Α΄ κατηγορία στην Β΄ κατηγορία και απο την Β΄ κατηγορία στη Γ΄ κατηγορία.(πλέον των 9 παραπάνω).

 

Γ΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

 

Ανέρχονται στην Β΄ κατηγορία εννέα (9) σωματεία.

 

Τα πρώτα σωματεία κάθε ομίλου, ανεβαίνουν απευθείας στην Β΄ Κατηγορία, σύνολο τρία (3) σωματεία.

 

Τα υπόλοιπα έξι (6) σωματεία θα ανέβουν στην Β’ Κατηγορία μετά από αγώνες πλέι-οφ στις θέσεις 2 και 5 και 3 και 4 κάθε ομίλου, οι οποίοι θα διεξαχθούν ως εξής:

 

Εάν η διαφορά του 2ου σωματείου από το 5ο σωματείο της κατάταξης είναι μεγαλύτερη από τέσσερις (4) βαθμούς, το σωματείο που κατέλαβε την 2η θέση προβιβάζεται αυτόματα.

 

Εάν η διαφορά του 3ου σωματείου από το 4ο σωματείο της κατάταξης είναι μεγαλύτερη από τρεις (3) βαθμούς, το σωματείο που κατέλαβε την 3η θέση προβιβάζεται αυτόματα.

 

Εάν η διαφορά των προηγούμενων περιπτώσεων είναι μικρότερη ή ίση από τέσσερις (4) βαθμούς (για το 2ο και το 5ο σωματείο) και μικρότερη ή ίση από τρεις (3) βαθμούς (για το 3ο και το 4ο σωματείο), τότε θα διεξαχθεί ένας (1) αγώνας στην έδρα του σωματείου που τερμάτισε στην 2η & 3η θέση αντίστοιχα, με πλεονέκτημα για την άνοδο, την ισοπαλία του συγκεκριμένου αγώνα.

 

 

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply