Connect with us

NewsPlus

Σε κύκλωμα κοκαΐνης πρώην πειραιώτης ποδοσφαιριστής

Published

on

Στη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησαν οι Αρχές μετά την κατάσχεση περισσότερων από 60 κιλών κοκαΐνης τα οποία εντοπίστηκαν σε δέματα, μέσα σε κοντέινερ στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας 41χρονος πρώην ποδοσφαιριστήςο οποίος έχει αγωνιστεί σε πολλές ομάδες της Β’ και της Γ’ Εθνικής, ακόμα και σε επίπεδο Superleague (ελάχιστες συμμέτοχές) αλλά και σε πολλά σωματεία της ΕΠΣ Πειραιά. Ασχολείται με επισκευές ψυκτικών μηχανημάτων και κοντέινερ και έχει σύμβαση με το λιμάνι, ως εξωτερικός συνεργάτης.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του TheTOC, μεγάλο καρτέλ ναρκωτικών φαίνεται πως προσέγγισε τους τρεις συλληφθέντες, προσφέροντάς τους χρήματα για να βγάζουν τα ναρκωτικά από τα κοντέινερ. Ο 41χρονος έκανε τις επαφές με το καρτέλ, έμαθε τον αριθμό του κοντέινερ και τελευταία στιγμή τον έδωσε σε 36χρονο υπάλληλο του λιμανιού, ο οποίος είναι υπεύθυνος για να εντοπίζει τις βλάβες στα συστήματα ψύξης. Αυτός δήλωσε εικονική βλάβη και έτσι κλήθηκαν ο 41χρονος και ο 31χρονος υπάλληλός τους για την επισκευή.

Επειδή το φορτίο περιείχε γαρίδες από το Εκουαδόρ, η επισκευή του συστήματος ψύξης χαρακτηρίζεται πρώτης προτεραιότητας και έτσι όχι μόνο όλα γίνονται γρήγορα, αλλά το κοντέινερ δεν χρειαζόταν να περνάει από έλεγχο XRAY μέχρι να γίνει η επισκευή.

Κανένας από τους συλληφθέντες δεν αποδέχεται τις κατηγορίες. Στο σπίτι του 41χρονου ποδοσφαιριστή βρέθηκαν 280 γραμμάρια κοκαΐνης, για τα οποία είπε ότι ήταν για προσωπική χρήση, χωρίς να έχει αποδειχθεί εάν ήταν η αμοιβή του ή τα είχε από προηγούμενο φορτίο.

Σημειώνεται ότι η αξία της κοκαΐνης που βρέθηκε στο κοντέινερ υπολογίζεται στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Και οι τρεις είχαν ενεργοποιήσει στις εφαρμογές στα κινητά τηλέφωνά τους τη δυνατότητα να διαγράφονται αυτόματα τα δεδομένα, μετά την παρέλευση 15 λεπτών. Κανένας τους δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν.

πηγή – thetoc.gr